Изграждането на гараж е евтина и бързо детайлна технология и препоръки

Започвайки да издигат гараж, повечето хора се питат: как да го направите с минимални разходи и време? Ако се интересувате и от този проблем, ви предлагаме да се запознаете с представената статия, в която ще разгледаме подробно процеса на изработване на евтин гараж за кратко време.

Как да се намалят разходите за изграждане на рамкова технология или лек бетон

Гаражът на традиционните материали, например от тухли, ще бъде скъп, а процесът на неговото строителство не е бърз. Ето защо, за да се реши задачата, е необходимо да се прибягва до съвременни технологии и евтини строителни материали. Що се отнася до бюджетните технологии, безспорният лидер е конструкцията на рамката. Неговият принцип се основава на конструкцията на рамка от лъч, който е обвит с листов материал.

Изграждане на гараж евтино и бързо - подробна технология и препоръки

Изграждането на такъв гараж може да бъде много бързо, докато той ще бъде достатъчно силен и ще може надеждно да предпази автомобила от различни отрицателни влияния върху околната среда. И ако се затопли и отопли, тогава в такъв гараж ще можете да се справяте комфортно дори през зимата. Единственият отрицателен рамков гараж се крие във факта, че основата му е дървена, така че трайността на конструкцията е донякъде ограничена, особено ако не се погрижи.

Ако не искате да построите рамков гараж, можете да отидете на втория път - използвайте евтини материали за стени, като например:

  • блокове от лек бетон (газобетон, пенобетон или полистирол бетон);
  • блокове с шлака;
  • разширени глинени блокове и др.

Изграждане на гараж евтино и бързо - подробна технология и препоръки

Технологията на изграждане на тези блокове е почти същата като изграждането на тухли. Но поради факта, че един блок по размер е равен на няколко тухли, скоростта на зидария се увеличава няколко пъти. Такива блокове стоят в сравнение с една и съща тухла евтино, тъй като са кухи, освен че са изработени от евтини материали.

Имайте предвид, че гаражът от порести бетонни блокове изисква външно покритие, тъй като този материал абсорбира добре влагата. Ако стените не са подрязани, експлоатационният живот на сградата ще бъде значително намален.

Като пример, нека да разгледаме колко евтино е да се изгради рамков гараж, тъй като технологията му е фундаментално различна от изграждането на тухлена или блокова структура.

Създайте проект - всички нюанси трябва да бъдат на хартия

Преди да започнем да изграждаме гараж със собствените си ръце, ще подготвим проект. На първо място трябва да определим размера на бъдещата структура. Тъй като нашата задача е изграждането на бюджетен гараж, оптималният размер е 4x6 м. Те ще са достатъчни за почти всяка кола. Разбира се, ако е необходимо, можете да настроите размера на "за себе си".

Изграждане на гараж евтино и бързо - подробна технология и препоръки

След това изчертаваме чертежа на скелета. Тя се основава на стълбовете, които ще бъдат монтирани в ъглите, както и по стените с стъпка от 60 см. Отдолу и от върха на багажника ще свържем каишката. За да се укрепи структурата на коравината на стелажа чрез разделители и напречници. За да се намалят разходите за строеж, ние ще направим покривът еднократно. За да направите това, една стена трябва да е по-висока от другата. Най-добре е да направите висока стена от входната страна, така че водата от покрива да се оттича през гаража. Изчертайте рамка може да бъде дори на ръка, най-важното - не забравяйте да посочите размерите на всички части в милиметри.

Друга точка, с която трябва да решим на етапа на проектиране, е основата. Ако почвата е нестабилна, например, блатиста, основата се прави плоча. Практически във всички други случаи, оптималното решение е плитка, плитка основа, която е свързана с минималното тегло на конструкцията.

Подготовка на подложката - направи гаража устойчив

Независимо от това какво ще бъде фондацията, първо подготвяме обекта: нанасяме маркировката и премахваме най-горния слой растителност. Ако основата е лента, по периметъра, ние копаем през окопите на около половин метър дълбочина. Ако основата е плоча, ние задълбочаваме цялата площ с около 40 см. Дъното на изкопа или площадката е покрито с пясък с 20 см и внимателно натоварено.

Изграждане на гараж евтино и бързо - подробна технология и препоръки

Моля, обърнете внимание, че за основаването на фондацията, ако се излее сам, ще отнеме около месец, тъй като бетонът придобива сила за 28 дни. За да ускорите процеса, можете да използвате готови плочи или блокове. Но в този случай финансовите разходи ще се увеличат. Ето защо трябва да решите сами: най-важното за вас е цената или скоростта на строителството.

За да направите основата напълно самостоятелно, ние инсталираме кофража от плоскости, шперплат, устойчив на влага или OSB. Важен елемент от основата е подсилващата рамка. За основата на лентата ние правим рамка на армировка под формата на правоъгълен паралелепипед. Диаметърът на армировката трябва да бъде 0,8 мм. За основата на плочата рамката е направена от решетка с клетка от 200х200 мм и диаметър на армировката 0.8 мм. Мрежата се поставя в два слоя на разстояние около 150 мм.

Кофражът се излива с бетон от марка M200, удря се и се изравнява. След 28 дни след изливането на основата (между стените и основата) покриваме няколко слоя покривен материал или друг битумен хидроизолационен материал.



Ако решите да направите основа от ленти от готови блокове, те просто се поставят в подготвени окопи и се закрепват заедно с циментова замазка. По същия начин плочата на плочата е направена от готови плочи. Единственото нещо за тази работа е подемно оборудване.

Изграждане на кутията - събирайте "скелета" и го подрежете

Сега, когато основата е готова, трябва да направите рамка. Работата започва с поставянето на долната лента по периметъра на основата. За да направите това, използваме бар със сечение от 100х100 мм, фиксирайте го върху бетон с помощта на котви. Между нас се присъединяваме към лъча в ъглите "на половин дърво" и го закрепваме с винтове и ъгли.

Освен това създаваме рафтове с размери 100х100 мм върху ъглите на конструкцията и се изравняваме вертикално. За фиксирането на стелажите към долната лента се използват винтове и стоманени ъгли. В допълнение, ние укрепваме подпори с подпори, които могат да бъдат направени от дъски с дебелина от 20-30 мм. Веднага свързваме ъгловите стълбове нагоре с каишка от 100x50 мм. След това поставим стелажи по стените на стъпки от 600 мм. Стенните стълбове могат да бъдат направени от дъски с дебелина най-малко 30 mm и ширина 100 mm. Поправяйте ги и ги подсилвайте по същия начин като ъгловите стълбове.

След това, откъм страната на влизане, инсталирани стелажи от 100х100 мм, към които ще се закрепи вратата, и ги свързваме с греда от едно и също напречно сечение. В резултат на това ще се образува отвор. За да го подсилите, можете да инсталирате метална рамка около периметъра на ъгъла или канала.

Преди да започнете да монтирате рамката, всички дъски и дървесина трябва да бъдат третирани с импрегниране на забавянето на горенето, което ще увеличи издръжливостта на конструкцията.

След това правим рамката на покрива. За да направите това, ние полагаме върху Mauerlat (горната рамка на рамката) греди на дъски от 30x100 мм. Тъй като едноетажният покрив ще бъде подложен на голямо натоварване от сняг, стъпалото между гредите е не повече от 40 мм. За по-надеждно фиксиране на гредите, намаляваме дебелината на гредите в марулата. До краищата на гредите по периметъра се забива дъска с ширина 100 мм.

Сега, когато рамката е готова, можете веднага да покриете стените. За да се установи, че конструкцията е топла, пространството на рамката е изпълнено с минерална вата в плочите. Този нагревател е по-евтин от много други топлоизолационни материали, но в същото време е издръжлив, огнеупорен и най-вече с ниска топлопроводимост.

Отстрани на стената, ние го обвивам с парно бариерен филм. За да се гарантира, че бариерата за пара е запечатана, фугите на филма са направени с припокриване и лепило с двустранна лепенка. От външната страна на стената притискаме и ветроустойчивата мембрана и запечатваме качествата на ставите.

За да се поддържа вентилационната междина между кожата и филмите, щайгата се закрепва към стълбовете с дървени ламели с дебелина най-малко 20 мм. За фиксирането на релсите се използват обикновени винтове. За да се спестят пари, външните стени няма да пасват на OSB плочи и незабавно да инсталират сайдинг. Единственото нещо, което е желателно е да се използва траен метален сайдинг.

Изграждане на гараж евтино и бързо - подробна технология и препоръки

За да се фиксира сайдинг по периметъра на стените отдолу, ние фиксираме стартовата лента с винтове и също така инсталираме ъглови профили под всички ъгли. Тогава сандъчните панели просто се прибират в ъгловите профили и се закрепват към щайгата с винтове. Отвътре, гаражът може да бъде зашит с листов материал, като шперплат или OSB. Можете да поставите облицовката върху летвата с пирони или винтове.

Когато монтирате OSB плочи или шперплат, не забравяйте да осигурите разширителни фуги с дебелина около 5 мм. Тези шевове трябва да бъдат запълнени с уплътнител.

Поставяме покрива - направете стаята суха и топла

Сега продължете да монтирате покрива. Тъй като вече има платформи, остава да се постави покривната торта. Започваме работа с фиксирането на парна бариера и летвите от вътрешната страна на гаража. Рейки тежихме, непременно трябва да имаме през гредите. От външната страна между гредите се постави нагревателят.

Изграждане на гараж евтино и бързо - подробна технология и препоръки

След това наслагаме супердифузна хидроизолационна мембрана върху гредите. Както на стените, мембраната е допълнително закрепена на покрива от ламелите, които служат като контрол на решетката. Над насрещните тежести лежим перпендикулярно на гредите на дъска с дебелина 25-30 мм със стъпка около 30 см.

Сега трябва да поставите капака на покрива. Едно отлично решение за нашата конструкция е промастил - това е евтин и траен материал. Листовете от велпапе се поставят с надлъжно и напречно припокриване и се закрепват към щайгата с винтове. Имаме скрепителни елементи чрез вълната в размазан ред. Можете да използвате друга версия на покрива, например, шисти, което също е евтино. Принципът на нейната инсталация прилича на полагането на велпапе, а само вместо винтове използваме шисти.

В този момент гаражът е почти готов, сега остава да се инсталира портата. За да спестите пари, можете да намерите подходяща метална врата. Ако гаражна основа не плоча, в завършването на работата, ние правим секс. За тези цели можете да поставите плочата за настилка или да излеете бетонната замазка.

Това приключва работата. Ако всички действия се извършват правилно, гаражът ще бъде не само силен и издръжлив, но и топъл. В същото време цената му ще бъде няколко пъти по-ниска от традиционния тухлен гараж.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради гараж бързо и бързо със собствените си ръцеКак да се изгради гараж бързо и бързо със собствените си ръце
Тухлен гараж със собствени ръцеТухлен гараж със собствени ръце
Изграждане на рамков гараж със собствени ръцеИзграждане на рамков гараж със собствени ръце
Гараж от газобетон със собствените си ръцеГараж от газобетон със собствените си ръце
Гараж от профилна тръба със собствени ръцеГараж от профилна тръба със собствени ръце
Гараж на глътки с гърди със собствени ръцеГараж на глътки с гърди със собствени ръце
Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобилГараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Как да се изгради гараж от пенобетон блоковеКак да се изгради гараж от пенобетон блокове
» » Изграждането на гараж е евтина и бързо детайлна технология и препоръки
© 2021 BggeHat.com