Ние изграждаме гараж гараж със собствените си ръце

Гараж - сграда, необходима за всеки автомобилист, която осигурява безопасността на автомобила и предпазва автомобила от негативните ефекти на околната среда. Много собственици отлагат изграждането на такъв обект, което предполага, че конструкцията му е твърде сложна и скъпа процедура. Въпреки това, днес можете да изградите гараж с минимално време и финансови разходи, ако изградите рамкова структура. В статията се запознаваме с основните нюанси и особености на конструкцията на рамката.

Защо дизайна на рамката е толкова популярен?

През последните години строителна технология рамки обекти е станала много в търсенето. Когато се използват висококачествени строителни материали и с подходяща организация на работата, такъв гараж няма да бъде по-малък от обект, изграден от тухли, дърво или други традиционни материали.

Технологията на рамковата конструкция придоби широка популярност, преди всичко поради простотата на инсталацията. Рамковата сграда може да бъде изградена самостоятелно, без да се търси помощ от професионални монтажници, което може значително да намали бюджета за изграждането на обекта. В допълнение, такава конструкция отнема относително малко време - опит в тази област, хората могат да изградят обект само за няколко дни.

Рамка гараж - ние се изграждаме

Намаляването на разходите за изграждане на сградата се дължи и на наличието на съвременни строителни материали. И благодарение на лекото им тегло, доставката на строителната площадка може да се извърши без използването на специализирано оборудване.

Рамката за гаража може да бъде изработена от различни материали, но най-често използва дървена греда и метален профил.

Самата процедура по изграждане включва няколко прости стъпки:

  1. 1. Подготовка на строителната площадка.
  2. 2. Изкопаване на ямата и създаване на фундамент.
  3. 3. Маркиране и монтаж на рамката на стените.
  4. 4. Устройството на покрива.
  5. 5. Затопляне и покриване на стени.
  6. 6. Монтаж на гаражни врати.

За да научите как да изграждате предмети от корпус със собствените си ръце, трябва да разберете поотделно всеки от описаните етапи.

Началото на монтажните работи - подготовка на строителната площадка и основа

Подготвителната работа се счита за най-важната при всяка конструкция. От качеството на подготовката на обекта за изграждане на обекта ще зависи от равномерността на основата и надеждността на цялата нова сграда. След като изберете подходящо място в сайта, трябва да изчистите периметъра и внимателно да настроите терена.

Мястото за строеж трябва да бъде повече от периметъра на издигнатия обект на 50-60 см от всяка страна. След разделяне на разстояние от земята е необходимо да се премахне плодородна почва слой дълбочина от 15 до 20 см. Най-лесният начин да се копае яма, с помощта на специална техника, въпреки че някои умения и имате свободно време могат да се премахнат с лопата и да се направи. Дъното на изкопаната яма задължително трябва да бъде раздробено на ръка или с помощта на ролка.

За изграждането на рамков гараж е подходящ всеки тип фундамент, тъй като сградата няма да бъде с голяма тежест и следователно няма да създаде сериозен товар върху подготвената основа. Въпреки това, в допълнение към самия строителен обект, при избора на фундамент трябва да се вземе предвид и теглото на колата, която ще стои в гаража. Специалистите препоръчват за рамкиране на предмети да се създаде плоча или лента основа.

След определяне на вида на основата е необходимо да се очертаят ъглите на периметъра под стените. Първо, трябва да маркирате една ъглова точка, в която е инсталиран маркерът. За презареждане са прикрепени шнурове - две на всяка страна с устройството на основата на лентата, в този случай разстоянието между кабелите ще определи ширината на планираната лента. Въжетата се простират от двете страни на бъдещата основа за цялата дължина и след това се фиксират върху противоположни пръчки.

Рамка гараж - ние се изграждаме

Изключително важно е направете всички ъгли на бъдещата сграда прави. С помощта на напречната греда на инсталираната актуализация е възможно да се премества фиксиращата точка върху кабела в определени граници в рамките на определени граници. За да проверите правоъгълността на ъглите, можете да измерите диагоналите на правоъгълника, те трябва да бъдат еднакви по дължина.

Районният гараж може да бъде изграден върху бюджетна колонна база. Основата на опорите е лесна за монтаж, тя може да бъде направена самостоятелно и е идеално подходяща за последващия настил на дъното на борда, който трябва да бъде достатъчно здрав и надежден, за да издържи тежестта на колата. Фондацията на колоните може да бъде изработена от различни материали. Обикновено за изграждането на такава функция се комбинират едновременно стоманобетонни конструкции, бетонни блокове, тухли или няколко материала.

Основата на колана е по-сложна и изисква много повече време, тъй като при строителството е необходимо да се използва конкретен хоросан, който за дълго време придобива сила и замръзва. Основното предимство на базовата основа под рамковата структура е, че тя дава достатъчно възможности за създаване на яма за наблюдение. Подът на гаража на основата на лентата може да бъде направен както от дърво, така и от бетон.

Рамка гараж - ние се изграждаме

Третият най-популярен вид фундамент за конструкцията на рамковите конструкции е основата на плочите. Смята се за най-трудно и скъпо в строителството, тъй като изисква създаването на цялата система от компактни слоеве от различни материали, върху които вече се излива бетон. Предимството на основата на плочата е неговата висока якост, надеждност и издръжливост.

Проектиране и изграждане на строителен скелет

След като създадете фондацията, можете да преминете към изграждането на рамката на бъдещата структура. Гаражната рамка може да бъде направена от метален профил, дървена греда или и двата материала по едно и също време. След като са взели решение за използваните материали, е необходимо да се подготви проектът. Този документ ще ви позволи да изпълнявате правилно всички етапи на строителството и да издигнете наистина висококачествена и добре обмислена сграда.

Самата монтажна работа е разделена на няколко етапа:

  1. 1. Монтиране на долната лента.
  2. 2. Сглобяване на вертикални конструкции - стени.
  3. 3. Монтиране на горната лента.
  4. 4. Изглаждане на рамката.
  5. 5. Монтаж на рамката на покрива.

Най-напред върху завършената основа се полага хидроизолационен материал (обикновено покривен материал). Хидроизолацията е необходима за предпазване на дървените и метални елементи от бъдещата сграда от негативните ефекти на влагата. Рубероидът действа като приличен прекъсвач, благодарение на който влагата няма да се разпространява от стените на мазето и от земята с обилни валежи.



Рамка гараж - ние се изграждаме

На следващия етап върху основата се полага дървена греда от избрания размер, тя може да бъде 120 × 120 mm, 150 × 150 mm или 120 × 150 mm. Лентата може да бъде заменена, ако е необходимо, с дъска от 50 х 120 мм или стоманена профилна тръба с квадратна секция от 10 х 10 см. За закрепване на дървената облицовка в ъглите използвайте клавиши или резници. Металните елементи за закрепване са закрепени към ъглите чрез заваряване, а дървени елементи са закопчани винтове или шипове, закрепени в основата. При монтажа на тръбопровода върху колонна основа в рамката, ушите се поставят върху ръба, което е необходимо за фиксиране на дъската.

След това можете да продължите с монтажа на рамката на стените. Има два варианта на монтажа:

  1. 1. На мястото на инсталацията. Това означава, че рамковите стени се сглобяват и фиксират вертикално на мястото на постоянното им местоположение. Методът се използва за монтаж на дървени конструкции.
  2. 2. На земята. Металната рамка на стените обикновено се събира в хоризонтално положение на земята, след което се повдига и се прикрепя към лентата в изправено положение.

Като елементи от дървен скелет се използва лъч от 60 × 60 mm, дъска от 30 × 150 или 30 × 120 mm. Металната рамка обикновено се сглобява от профилна тръба 60 × 60 мм. След свързване на отделните елементи заедно и монтаж на подготвената конструкция вертикално, се използва горната лента, която е необходима, за да се осигури максимална здравина на рамката. За свързване използвайте бар или тръба, която в размер трябва да съответства на размера на отделните елементи на рамката. Например, ако колоните са изработени от дъски от 120 mm, горната ремък може да се направи от една и съща дъска, поставяйки я в два слоя, или от дървесина с размери 60 х 120 mm.

Рамка гараж - ние се изграждаме

Поставената рамка трябва да бъде незабавно подрязана отвътре или отвън с облицовъчни материали. Като такива листове за облицовки се използват от OSB или шперплат, както и велпапе. Облицовката на вътрешната или външната страна на обекта ще го направи по-трайна и ще позволи монтирането на покрива.

Покривът на гаража може да бъде направен с един или два наклона. Гробните покриви са по-скъпи и по-трудни за построяване, но те ви позволяват да оборудвате полезно таванско помещение или да подготвите покрив за съхранение на материали и инструменти, използвани във фермата. Покривна конструкция се извършва на няколко етапа. На първо място е направена покривна система, след което склоновете са покрити с шперплат, върху който е положен покривът.

Монтаж и монтаж на изолационни материали в гараж

След монтирането на покрива и покриването на стената от едната страна можете да продължите да инсталирате пода в гаража. Ако изгладите пода преди да монтирате покрива, облицовката на дървото може да бъде сериозно повредена поради внезапно утаяване. Най-добре е за облицовката да се използва недъвкаваема дъска, така че повърхността да се разширява и да се стеснява поради промени в температурата и влажността на околната среда.

Подовата настилка се извършва с малка пролука между отделните елементи на облицовката. Между плочите е необходимо да оставите поне 3-4 мм свободно пространство, така че при температурно разширение крайът да не се деформира. Облицовката обикновено се поставя върху трупи от дървени блокове и се фиксира на земята с винтове или пирони.

На основата на плочата допълнителната облицовка също не може да бъде подредена. Достатъчно е само да се обработва повърхността със специален усилващ грунд с дълбоко проникване, който ще може да се втвърди, да закрепи горните слоеве от бетон и да осигури основата с по-добри хидрофобни характеристики. Бетонният под отгоре може да бъде боядисан или покрит с керамични плочки и може да остане без декорация изобщо.

Рамка гараж - ние се изграждаме

Следващата стъпка при изграждането на рамков обект е неговата изолация. Топлоизолацията в рамковата структура е много проста. Избраният материал просто се поставя в кухините в рамката отвътре или отвън (в зависимост от това от коя страна стените са били първоначално построени от).

За затопляне може да се използва минерална вата, полистирол, разпръсква полиуретанова пяна или други изолационни материали. Пулверизираната полиуретанова пяна се счита за предпочитана за изолацията на рамковата конструкция. Той е повече от повечето други видове изолация, изисква специално оборудване, но е възможно да се запълни изцяло всички празното пространство в кадъра, включително всички кухини и пукнатини, така че структурата ще бъде качествено защитен от топлинни мостове.

След като монтирате изолацията, можете да пристъпите към покриване на стената отстрани, където материалите за облицовка все още не са инсталирани. За замазка, можете да използвате всякакви леки покрития, препоръчително е сградата да бъде облицована от двете страни с помощта на единичен материал. Това означава, че ако вътрешните стени вече са тапицирани в OSB-плочи, тогава е по-добре да покриете рамката със същите плочи отвън.

Довършителни работи и монтаж на гаражни врати

За да се направи гаражът наистина удобен, атрактивен отвътре и отвън, всички повърхности в него са допълнително облицовани. Вътре за вътрешно довършване е най-добре да се използват надеждни, издръжливи и устойчиви на външни отрицателни ефекти на материалите. Препоръчва се да се изостави облицовката, която лесно се запалва и насърчава бързото разпространение на пламъка. В гаражите, в които могат да се съхраняват опасни вещества, няма място за такива декорации.

Рамка гараж - ние се изграждаме

Едновременно с облицовката на покритието в гаража се монтират портите, които могат да се люлеят, секционират, търкалят или повдигат. При самоинсталацията най-подходящи са простите двукрили врати, докато останалите конструкции изискват определени професионални знания и умения, които да бъдат инсталирани, което най-вероятно собственикът няма.

Изграждането на рамковата сграда, въпреки че отнема много време, но може да бъде направено напълно независимо. Разбира се, ако се окажете асистенти, работата ще върви по-бързо и ще положат по-малко усилия, но с определено умение можеш да направиш без тях. Спазвайте реда на действията, описани в нашите последователни инструкции, и можете да направите вашия мечта гараж с минимални инвестиции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлен гараж със собствени ръцеТухлен гараж със собствени ръце
Изграждане на рамков гараж със собствени ръцеИзграждане на рамков гараж със собствени ръце
Гараж от сандвич панели със собствените си ръцеГараж от сандвич панели със собствените си ръце
Гараж от газобетон със собствените си ръцеГараж от газобетон със собствените си ръце
Гараж от профилна тръба със собствени ръцеГараж от профилна тръба със собствени ръце
Гараж на глътки с гърди със собствени ръцеГараж на глътки с гърди със собствени ръце
Боклук от пръстеновидния блок със собствените си ръцеБоклук от пръстеновидния блок със собствените си ръце
Изградете гараж от металния профил със собствени практически ръководстваИзградете гараж от металния профил със собствени практически ръководства
Гараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобилГараж на рамката от профилната тръба изграждаме надежден и евтин автомобил
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
» » Ние изграждаме гараж гараж със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com