Фондация за къщи от пяна блокове

Изграждането на корпуса от пяна блокове сам по себе си е доста сложен процес и може условно да бъде разделен на 5 етапа.

Етап 1

Каква основа е необходима за къща от пяна?

По време на строителството на нови жилища, един от важните моменти е бетонирането на фондацията. Основата за къща, изработена от пяна, трябва да се превърне в надеждна база за цялата сграда. За правилния избор на подходящ тип фундамент, който да може да издържи адекватно натоварените натоварвания, е необходимо преди всичко да се вземат под внимание характеристиките на почвата и нейното влияние върху основата. Изненади, които могат да представят почвата: близостта на подземните води, потока на почвата, сложността на терена и т.н.

Всеки от случаите, когато се изгражда къща от пенобетонни плочи, изисква внимателен анализ и изследване. За това, в района, където ще бъде разположена сградата, е необходимо да се пробият няколко кладенци на дълбочина от около два метра. След това изберете "на всеки 20-30 см" необходимия брой почвени проби, е необходимо да ги изпратите в специални лаборатории за определяне на почвения състав.

Земята под основата на дома на блокове пяна може да бъде nepuchinistaya образуване на почвата, която е пясък зърно или различни slabopuchinistaya като пясък прах, или същата последователност разширяване на оформената - глина, глинеста почва, глина и т.н. На nepuchinistyh и слабо вдигане почви, където нивото на замръзване не по-висок от един метър, както и състоянието на подземните води не трябва да надвишава нивото на два метра, най-добрият избор, когато изграждането на къща от пяна блокове ще бъдат оборудването фондация melkozaglublennogo лента. В случаите, когато подземните води е локализиран малко по-висока, тогава има нужда от дренажни работи, и това ще бъде причина за увеличаване на цената на основата основа. Не е тайна, че типът лента на основата е лишен от надеждност, в зависимост от височината на подземните води. Ако нивото на не повече от 0.5 m, тогава собственост на бетонния блок пяна трябва база като непогребани стоманобетонна плоча, която не е страх от подуване и хетерогенността на почвата и може да разпределя равномерно тежестта на нискоетажни сгради на земята.

Когато отговаряте на въпроса коя основа е по-добра за къща от блокове от пяна на 2 етажа, със сигурност може да се нарече фундамент от плаваща стоманобетонна плоча

Изграждането на къща на глина, торф или глинеста почва е желателно да се произведе на колонна основа.

След това, когато почвата се състои от нетъкани слоеве, които лежат достатъчно дълбоко "повече от два метра", или в случай, когато строителната площадка има сложен облекчение, тя ще поеме основите на колоните или пилотите. В този случай стъпката на фундаментните елементи има интервал от около 1 м "в зависимост от натоварването на къщата".

След като всички материали за анализ са получени на земята, е дошло времето да се определи вида на основата на къщата от пяната блокове.

Например, изборът пада върху изгледа на мазето. Дълбочината на основата на едноетажна къща от блокове пяна зависи пряко от точен анализ и изчисление, като се вземат предвид характеристиките на сградата и нейната среда.

Базовото устройство става невъзможно без:

  • строителни материали: пясък, чакъл и цимент;
  • сглобяеми елементи под формата на бетонни блокове и плочи, тухли и дърво за кофраж
  • хидро-топлоизолационни материали;
  • специални измервателни уреди;
  • инструменти, използвани в строителни и технически средства "например - бетонов смесител";
  • комплект от възможен материал "нокти, болтове и т.н."

Основна инсталация

Възможно е да се определят следните етапи, когато е необходимо да се монтира фундамент под къщата от блокове от пяна:

  • маркиране на строителната площадка за фондацията и подготовката й "изчистване на територията на боклука и растителността". Извършва дейности за отводнителната система, поставя комуникации и осигурява удобен вход.
  • изкопни работи. В нашия случай "дълбочината на основата на една едноетажна къща от блокове пяна" се изчислява, като се вземе предвид дълбочината на замръзване на почвата в тази климатична зона. И ширината на плитката основа трябва да е в рамките на 30-40 см.
  • полагане на възглавница от пясък с дебелина около 15 см, която по необходимост се изравнява и потъпква.
  • монтаж на арматурна мрежа, осигуряваща равномерно разпределение на товарите
  • изграждане на дървени кофраж
  • хидроизолация и бетониране

Последната точка на изграждането на фондацията заслужава специално внимание и ние ще говорим повече за нея в описанието на втория етап на строителството.

Стъпка 2

Стъпка 2

Тази фаза на строителство предвижда следното:

  • За да се защити "фондацията под къщата на пяна блокове", от въздействието на подпочвените води и влага, може да се направи с помощта на покривен материал, който в допълнение към основната си функция - хидроизолация, може да сведе до минимум физическо триене със земята, като по този начин пречи на самата основа на повдигане по време на набъбване на почвата.
  • Монтиране на трапецовиден кофраж "отклоняващ се до върха", който също може да помогне за намаляване на триенето на бетона с разширена почва.

Пяна блок в същността си - е най-клетъчен материал, който е надарен с висока хигроскопичност, така че е важно да се направи всички дейности, като хидроизолацията на фондацията, както и всички фугите между основата и зидария.

Стъпка 3

Стъпка 3

За полагане на стени в нашия пример ще използваме класическите размери на пяновите блокове, а именно 200 * 300 * 600 mm. Това е много удобна строителна работа, която отговаря на всички необходими изисквания на нашия случай.

Нуждаем се от най-простите материали:

  • здрав кабел за водачи
  • строителна техника: мистрия, чук, както обикновено, както и с пластмасова глава, циркуляр, лента и т.н.


Тъй като се подготвят строителни инструменти, е необходимо да се изчисли необходимия брой блокове от пяна, като се вземат предвид всички отвори "площта на отворите на вратите и прозорците трябва да бъде отнета от общата площ на стените". За укрепване на блоковата зидария е желателно да се подсили с стоманена пръчка с напречно сечение от около 12 мм. Принципът на полагане на блокове от пяна в основата си не се различава от тухлената, освен факта, че размерите на блоковете са много по-големи, поради което, по отношение на времето за монтаж, блоковете на пяната остават в печеливша позиция.

Наличието на таван по време на изграждането на едноетажна къща от блокове от пяна не оказва влияние върху свойствата на зидарията и характеристиките на основата, тъй като факторът на безопасност на последните е достатъчно голям, за да издържи натоварването на втория етаж.

Освен това можете да приложите версия на тавана на светлината. Това означава, че материалът за покрива може да служи като шперплат и гъвкава плочка от битум, а короната на предните плочки може да служи като прозорци с големи размери, което значително ще намали теглото на втория етаж.

Отвори за врати и прозорци

Нека разгледаме подробно отворите, които, независимо от избрания дизайн, са предписани настройки на джъмпера.

Видове джъмпер:

  • Продуктите за покриване на прозорците и отворите на вратите могат да бъдат стоманени ъгли, които трябва да бъдат поставени между редовете в краищата на зидарията. След като сте поставили джъмперите, процедурата за издигане на стените може да продължи.
  • стоманобетонни мостове, които могат да бъдат направени със собствени ръце, използвайки кофраж, армировка и бетон.
  • ZB мостове по ширината на отвора могат да бъдат направени по поръчка в специални предприятия. В същото време за един прозорец се използва един скок.
  • Стоманен канал може да служи като мост за отваряне, който трябва да бъде предварително грундиран преди монтажа.

В нашия пример ще използваме вариант на самостоятелно изработен стоманобетон, т.е. ние ще го направим сами, което ще спести семейния бюджет.

Стъпка 4

Стъпка 4

На този етап от строителството, нека да поговорим за изграждането на покрива, монтажът на който е достатъчно сложен, за да го изпълни сам.

Основните правила за монтаж на покрива на едноетажна къща с мансарда от пенобетонови блокове:

  • наличието на лъч с напречно сечение най-малко 10 cm
  • разстоянието между лъча е около 60 см
  • вътрешна щайга от шперплат или DS плочи
  • топлоизолация на дървен материал
  • облицовка на ламели с шперплат устойчив на влага
  • Полагане на покривен материал
  • монтаж на херпес зостер

Стъпка 5

Стъпка 5

И накрая - довършителни работи. Важен момент от този етап е компетентното изпълнение на довършителните работи, външни и вътрешни. В същото време, фасадата е проектирана за едновременно изолиране, което ще даде добра възможност за икономия на топлина през зимата.

Материалът за топлоизолация може да бъде пенопласт с дебелина около 7 мм.

Пяновите плочи се залепват директно върху блока от пяна, като се фиксират с пластмасови котви.

Изисква се за външен довършителен материал:

  • листове от експандирана пяна
  • строителни лепила
  • електрическа бормашина, специална шпатула и лента

Завършеното лепило, което поставяме в ъглите на облицовъчния материал, също го наслояваме върху центъра.

След това инсталираме пяната върху повърхността на стената, леко преместете цялата площ на листа и я фиксирайте с котви. Силно натискане не последва, тъй като полистиролът е доста крехък материал. Тази версия на изолацията е най-оптималната за физическите характеристики и една от икономичните за финансовите разходи.

След работата по външната изолация на къщата, можете да продължите да го правите. Окончателното завършване на фасадата се извършва на финала, когато цялата вътрешна работа е завършена.

заключение

заключение

След очертаване на основните моменти, свързани с изграждането на жилищни сгради от газобетонни блокчета, можем да заключим, че в ситуацията, когато собствениците не разполага с достатъчно спестявания, но има голямо желание, както и надарен с сръчни ръце и трезва глава, изграждането на една къща на пяна блокове по своя собствена - това е съвсем възможно мечта!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове и минуси на колонни основиПлюсове и минуси на колонни основи
Фондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни базиФондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни бази
Определете оптималната дълбочина на основатаОпределете оптималната дълбочина на основата
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Геология на обекта преди строителствоГеология на обекта преди строителство
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
Как да изградим основа върху глината?Как да изградим основа върху глината?
» » Фондация за къщи от пяна блокове
© 2021 BggeHat.com