Лука в мазето

Лука в мазето

Най-модерни частни селски къщи Оборудван е с мазета, които се използват доста активно от собствениците вили. За по-удобно спускане до мазето са много добра идея да се направи специален етаж безопасно скрита врата в мазето под ламинат - устройство, предназначено да осигури удобен и сигурен достъп до помещенията, които са в процес на къщата.

люка в мазето

Оригиналното маскиране на люка на мазето

Необходимо е да се изясни това мазе в къщи гъвкав и нейното присъствие има редица положителни качества - в нея през цялата година, можете да запазите старата неща, храна и консумативи, както и строителни инструменти, домакински материали, кухненски прибори и друго имущество, което позволява да не приемате твърде много място във вътрешното разпределение на къщата. Освен това съхранението на нещата в мазето е много по-удобно, отколкото в плевнята, защото те винаги ще бъдат в непосредствена близост до вас.

Едно от необходимите условия за мазето е поддържането на същия температурен профил през цялата година. Тази цел може да бъде постигната, ако е правилно да се направи модерен люк на пода в мазето под ламинат, при спазване на всички основни технологии, които ще осигурят сутерен с добра топлоизолация.

подземен люк

Имената на елементите и дизайна на люка в мазето

Поръчката за производство на вратата на мазето в цеха

За да направите подово изолиран люк в мазето под ламинат, а не задължително сами, съответната поръчка може да бъде оставена в заваръчния цех. Единственият възможен проблем е само, че някои от необходимите специалисти по строителни материали могат да ви помолят да купувате самостоятелно, тъй като те не се съхраняват в магазини или в складове за строителство.

Получете най-добре всички материали, като вземете предвид определен резерв, особено след като всички излишни остатъци, образувани след изграждането, ще бъдат върнати заедно с готовия люк.

люк за поръчка

Версия на мазето изработен по поръчка

Така че, за да се направи модерен безопасен етаж люка под ламинат в магазина условия ще бъдат необходими:

  • Стандартни панти за входни врати;
  • заключване с механизъм за щракване;
  • няколко метални ъгъла;
  • метална тръба (за рамката);
  • стоманени или алуминиеви материали под формата на листове;
  • метална пръчка, която ще бъде необходима по време на конструкцията на люка за производството на сменяема ръкохватка за ключове;
  • гипсокартон;
  • конвенционални амортисьори от колата;
  • метални гайки.

Също така, занаятчиите в заваръчния магазин първо трябва да направят подробна диаграма или да нарисуват точна рисунка, за да изградят висококачествен под в пода за ламиниран паркет в бъдеще.
подземен люк
На практика е невъзможно да се състави от нулата самостоятелно, ако нямате известни познания в областта на изчисляването на допустимите товари върху метални конструкции и умения в проектирането на сгради.

Въпреки това, в интернет днес можете да намерите редица готови люкове в пода, които са свободно достъпни. Те не са трудно частично модифицирани или трансформирани, като се вземат предвид индивидуалните предпочитания и желания.

Самоизработена изба за изба

Първо, нека разгледаме по-отблизо изискванията, които трябва да бъдат спазени от сигурния подземен люк в случай, че решите да го направите сами, като първо сте начертали подробен чертеж на дизайна:


  • люкът в пода на жилищната сграда е длъжен да осигури добра изолация на помещенията, за да се избегне възможна поява на мухъл или различни гъби;
  • Капакът на люка на пода трябва сигурно да затвори входа в сутерена на къщата-

    люка от дърво

    Прост дървен люк за мазето

  • люкът в пода трябва да има естетически приятен външен вид;
  • Люкът трябва да се вмести хармонично в цялостния дизайн на стаята;
  • за предпочитане е структурата да се оборудва с прост механизъм за отваряне на капака без прилагане на допълнителни сили;
  • с обща маса над 10 кг, ще бъде по-удобно, ако капакът на люка не се отваря ръчно, а чрез специален електрически задвижващ механизъм;
  • Капакът трябва да бъде поставен на нивото на пода, така че да може лесно да бъде покрит с килим или друго подово покритие;
  • Шахтата трябва да отговаря на общите принципи на надеждност и безопасност, тъй като най-вероятно през деня ще бъде атакувана многократно.

Преди да започнете да инсталирате люка, който решите да изградите сами, трябва предварително да подготвите всички необходими инструменти и материали:

люка в мазето

Оригинален декор на мазето в дървена къща

  • Ъгли от метал;
  • ламаринен материал с приблизителна дебелина от 4 до 6 mm;
  • каучук;
  • машина за заваряване и всички свързани елементи за нейната безопасна работа;
  • електроди;
  • самобръчкови винтове;
  • отвертка или отвертка;
  • българският;
  • електрическа бормашина;
  • рулетка или други измервателни материали.

Преди да пристъпите директно към конструкцията на люка със собствените си ръце, първо е необходимо да направите специална рамка. За изграждането му е необходимо да се вземат предвид всички пропорции и технологии, така че идеално да се подходи към общия дизайн.

дизайн на люка

Дизайн и скица на мазето

За тази цел, с помощта на машина за заваряване от ъглите и други метални части, можете да проектирате детайл за основната част на люка дизайн, формата му трябва да изглежда като квадрат или правоъгълник.

Необходимо е да оставите малка междина между частта на рамката и отвора, която ще бъде необходима за монтиране на уплътняващия материал. Оптималната широчина на отворите е около 5 мм.

В по-нататъшния курс на работа можете да направите следните бележки и да дадете някои общи съвети:

  1. Като уплътнител е най-добре да използвате гума с повишено ниво на плътност.
  2. Капакът на люка може да бъде направен от метал или дърво. Изборът на материал ще зависи от редица фактори, като например финансовото състояние на собственика, личните предпочитания, цялостния дизайн на помещенията, целите, с които ще се използва мазето. метален капак
  3. Когато правите рамката, най-добре е да затъпете острите ъгли на капака на люка.
  4. От горната страна капакът трябва да е малко по-широк от дъното.
  5. Преброяване размери на рамата и цялата структура като цяло, трябва да се вземат под внимание дебелината на ъгъла до вратата може да се затвори плътно.
  6. Капакът трябва да се носи на пантите, което ще позволи по-малко усилия за отваряне и затваряне. Панти от стандартни размери могат да бъдат закупени във всеки строителен магазин, основното е, че те съответстват на общия размер на предлагания люк. монтиране на капака на люка
  7. Някои панти са прикрепени директно към капака, други са монтирани на ъглите. За надеждността на закрепването, най-добре е да монтирате пантите с винтове или винтове за тази цел.

Подробности, на които трябва да се обърне специално внимание при производството на люка на сутерен

Без значение колко сте решили да направите - разпореди представянето на люка в магазина за заваряване или да го направите сами, ще трябва да се придържат към следните насоки:

  1. При избора на метални ъгли трябва да се внимава, за да се гарантира, че те са достатъчно здрави, тъй като това е частта, която ще поеме значителен товар. Оптималната възможност е да се използва ъгъл с дебелина най-малко 5 мм, като такива размери ще му позволят да запази своята геометрия и да не се деформира дори при много тежки товари.
  2. Ако инсталацията на люка ще се ръководи коли амортисьори, ще трябва да се уверите, че капакът е здраво заключена и не свали по време на работа, в противен случай тя може да доведе до най-различни травми.
    амортисьори за люка

    Пример за монтиран капак на люка с амортисьори

    Ако амортисьорът не се справи с изтласкването на капака, вратата на люка просто не може да се отвори. Ето защо мощността на амортисьора трябва внимателно да се проучи: при завъртане на ключа, капакът трябва да се издига лесно и гладко. Мощността на амортисьорите, както и техният брой, могат да бъдат точно определени само по време на тестови тестове на функционирането на конструкцията. Също така е необходимо правилното разпределение на тяхното местоположение, така че капакът да се издига стриктно под ъгъл от 90 °, в противен случай механизмът бързо ще стане неизползваем по време на работа.

  3. Ще е необходимо да се намери точното равновесие в местоположението на плочата от гипсокартон. Ако височината е твърде ниска, вдлъбнатият капак няма да се отваря с плочката. Ако височината, напротив, е твърде висока, тя ще бъде над повърхността на пода.

    монтаж на люка

    Схема за инсталиране на люка на мазето

  4. Най-добре е да се използва скрита технология на шарнирите по аналогия с начина, по който се прави на вертикални врати. Въпреки това, с сложност мазе люк възниква в резултат на факта, че вратата е с подплата, чиято дебелина може да достигне 1,5 см. Това е необходимо да се разгледа на минимални изисквания към пропастта, които трябва да си тръгне. Процесът изисква отделно проучване и изчисляване на дизайна на цикъла, с който квалифицирани специалисти могат да помогнат.
  5. Всички празнини не трябва да имат директен контакт с други елементи на люка при отварянето му, в противен случай заплашва да разцепи облицовката в зоната с цикли.
    елементите за фиксиране на люка

    Пример за монтаж на крепежни елементи

    Когато се използва гореописаната технология за инсталиране на скрити вериги, трябва да се оформят умело проектирани процепи с равни разстояния между облицовъчните елементи.

  6. Идеалният дизайн е този, който има отвор отпред. С други думи, капакът на люка първоначално трябва да се изкачи, а след това да се премести настрани. Ако спазвате всички препоръки, изброени по-горе, трябва да получите точно тази опция, която се счита за най-надеждна и ще гарантира трайността на мазето.


В заключение следва да се отбележи, че ако високо качество и добре измислям и инсталиране на люка, тя ще спести място в помещенията, както и с правилното подход и напълно да скриете присъствието на слизането на партер на къщата, така че да не се навреди на дизайна и декоративната привлекателност на жилищните помещения. За много собственици това е предпоставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите стълба от дома до мазетоКак да направите стълба от дома до мазето
Сутерен в частна къща със собствени ръцеСутерен в частна къща със собствени ръце
Вентилация в мазе и гаражВентилация в мазе и гараж
Хидроизолация на сутеренХидроизолация на сутерен
Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръцеНие изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Как да скриете подовите люкове за плочкитеКак да скриете подовите люкове за плочките
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Как да изсъхне мазето в къщата?Как да изсъхне мазето в къщата?
Затопляне на мазето и мазето с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на мазето и мазето с екструдирана полистиролова пяна
» » Лука в мазето
© 2021 BggeHat.com