Ножове за кухнята, където съхраняваме?

държач за ножОтървете се от навика да съхранявате кухненските ножове в чекмедже с други прибори за хранене. Разбира се, има и такива любовници, които считат това за по-удобно за себе си. Те искат да дадат единствения съвет - остриетата на лопатките да не са скучни, да се съхраняват в отделно отделение от специален пластмасов контейнер за прибори за хранене, които могат да бъдат закупени във всеки супермаркет в домакинството. Къде да съхраняваме ножове в кухнята?

Държач на ножа

По-модерен и подходящ вариант е специалната стойка за ножове. Най-често тези опори са изработени от дърво, но има метал и пластмаса. Предимствата на този вид съхранение са много - ножовете не се стесняват, не се докосват един друг, те са лесни за намиране, ако спешно се нуждаете от този обект и също така лесно да го махнете.

Клетките на такива опори могат да бъдат кухи и могат да бъдат запълнени със специални четки от пластмаса. Такъв пълнител ви позволява да държите остриетата на острието, грижите се за тях, отстранява влагата, предотвратява замърсяването на лопатките. В допълнение, в такъв пълнител, можете да поставите нож на всяка форма. Измиването на тези пластмасови четки е достатъчно лесно, те просто се изваждат от стойката, след което могат да се мият в съдомиялна машина или ръчно.

Тези опори обаче често имат доста големи размери, което прави поставянето им в малка кухня в Хрушчов проблематично. Освен това, ако имате комплект ножове със същите дръжки, те лесно могат да бъдат объркани. И още нещо - ако има деца в къщата, тогава има опасност те да стигнат до тези остри предмети.



За да знаете какъв вид нож имате нужда, можете да прочетете нашата статия за това как да изберете кухненски ножове

Магнитен нож за нож

Магнитен нож за нож

Начинът на съхранение на ножове, който е безопасен, а също така ви позволява да донесете жар към декора на кухнята. Магнитните държачи на ножовете съществуват в напълно различни форми и варианти. То може да бъде проста магнитна лента, която е прикрепена към стената, тя може да бъде дървена дъска, в който скритите магнитите в крайна сметка, тя може да бъде направо необичайно титуляр във формата на сърце, човешки фигури и т.н.

Въпреки привидната ненадеждност на този метод на съхранение, той е много сигурен. Ножовете се държат много здраво на магнитната лента, за да ги махнат, трябва да се положат малко усилия. Затова не може да се страхувате, че ножът ще се изплъзне от него. Поставете такъв магнитен държач може да бъде на престилката или навсякъде, където ще бъде удобно за вас. Основното нещо е да се гарантира, че детският държател на магнитния нож не е свободно достъпен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Прибори за хранене рецензии и мненияПрибори за хранене рецензии и мнения
Как да изберем кухненски ножовеКак да изберем кухненски ножове
Правилният нож за линолеумПравилният нож за линолеум
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Електро топки за изборЕлектро топки за избор
Кухня без окачен шкаф, интериор, снимкаКухня без окачен шкаф, интериор, снимка
Специални машиниСпециални машини
Как да изберем мебелите за дневнатаКак да изберем мебелите за дневната
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
Как да работим с електротръбак?Как да работим с електротръбак?
» » Ножове за кухнята, където съхраняваме?
© 2021 BggeHat.com