Правилният нож за линолеум

Нарязахме линолеума в размер

След като сте направили всички сложни действия за измерване, изчисляване на площта и закупуване на линолеум, не бързайте да се отпуснете. Все още трябва да го слагате, най-важната част от която е правилно и гладко подрязване. Някои ще помислят, но какво не е наред с това, вземете ножици и го изрежете. Но това не е толкова просто. Направете точно изрязване, можете само ако използвате специален нож за линолеум. Необходимо е да се спазват основните правила за полагане на това покритие.

Последователност от действия преди полагане на линолеум

  • Адаптиране на материала

В случай, че решите да направите ремонт през зимата, преди да започнете да рязате този скъп настил, трябва да имате предвид, че трябва да се държи в помещението за ремонт поне за 2 седмици. През цялото това време трябва да го държите в руло.

Това се дължи на факта, че като правило в складовете на търговската организация материалите по това време се съхраняват при ниска температура. В същото време губи своята пластичност и става твърдо. Ако тя започне да се развива веднага след покупката, вероятно е просто да се счупи на гънките и поправянето на такива дефекти няма да се получи.

След това линолеума трябва да се разстила на пода и да се остави да лежи още 3-4 дни. През това време всички неравности и гънки трябва да се изгладят и покритието ще придобие оригиналната си пластичност.

  • рязане

Когато материалът е изравнен, можете да продължите с оформлението му. Колкото по-точен е молив или маркер, толкова по-точно можете да направите съкращения. Основната точка в тази операция е необходимостта да оставите квоти и разфасовки, за да не разваляте цялото платно.

Особено внимание трябва да се обърне на случаите, когато се предполага, че трябва да се поставят два или повече листа или да се подрежда картината.

За правилното и хубаво нарязване на мястото за тръби или радиатори, най-добре е първо да направите шаблон на хартия и след това да го прехвърлите върху материала.

След маркирането подовото покритие се изрязва директно. Тук е необходимо да се използва нож за рязане на линолеум, широко владение или ниво.

Мястото на съединяване на панелите се отрязва по метода на полагане на един лист на друг. За да направите това, е необходимо да натиснете надолу списъка на листовете, подравнени на мястото на маркиране, с власион и да направите ясна рязане с максималното налягане върху ножа. Погледнете внимателно, така че листовете да не се движат никъде по време на процеса на рязане и долната тъкан не пресича.

В ъглите линолеумът е нарязан под ъгъл 45 °. Натискайки капака на пода с владетел, можете внимателно да изрежете ъгъла с остър нож.

След рязане получените части се сгъват и остават в една и съща стая още няколко дни. След това изрязаните части се поставят в желания ред на дъното на пода и, ако е необходимо, се извършва окончателното им коригиране.

При полагане на линолеум, можете да оставите максимална разлика от 5 мм, за възможността за термично разширяване.

Кой нож е предпочитан

Нож универсален FIT

Нож с диск

Купуване на инструмент за полагане на линолеум, обърнете специално внимание на закупуването на ножове за рязане. Те често служат като придружаващ продукт в магазините за строителни материали. По този въпрос не е нужно да запазвате, това ще ви помогне да не разваляте корицата и в бъдеще може да се използва многократно повече от веднъж.

От огромна гама от такива инструменти не е лесно да се избере какво е необходимо, така че ще разгледаме по-подробно някои от основните видове специализирани ножове.

За точно отрязване на покритието по права линия е по-добре да закупите нож с водач, направен от немската фирма Wolf. Тя има следните предимства:

  • Гумена дръжка, която ви позволява безопасно да я държите в дланта си, без да се подхлъзнете или да въртите оста.
  • Гладкото и резко нарязване се постига благодарение на силното фиксиране на ножа с винт и водач, изработен от висококачествен метал.
  • Сменяемите остриета са изработени от трайна високотехнологична стомана.

Сортове ножове

Нарежете идеала над равномерността на ставите се припокриват ще помогне на нож по-мощен, например "Linocat". Това е полукълбо с две остриета, фиксирани с винт върху металния водач. Този резач ви позволява да изрежете материал, без да използвате влак.

И какво да намали линолеума в ъглите и на гънките? За тази цел е измислен специален нож за дизайн с удобна дървена дръжка и малки сменяеми двустранни остриета. Едната страна има формата на кука, а другата има трапецовидна форма.

Друг много удобен нож FIT 10375 с диск нож, който е заострен от двете страни и фиксиран върху тялото със специални скрепителни елементи. Отлятата дръжка осигурява надеждността и точността на рязането, а долната платформа може да се използва като здрава основа. Към този нож се поставят дискови дискове с различни размери.

За да подрежете жлеба на бъдещия шев, когато свързвате отделните елементи на материала, използвайте специален нож с водещ ръб.

Има и специален нож, с който можете да отстраните остатъците от лепило в последния етап на полагане на линолеум. Една от качествените проби е ножът FIT 10709, който има формата на полумесец.

Нож линокут (Linocut Wolff) за линолеум

Нож WOLFF

Специалистите са много популярни с универсалния нож за строителни работи DELPHIN FIT 10360, чиито остриета не се разрушават дори при големи натоварвания благодарение на специалната сплав, от която са направени.

Преди да изрежете линолеума, трябва внимателно да проверите остротата на острието, целостта и здравината на тялото на ножа. Това се прави, за да се осигури безопасност при работа с режещи предмети, които изискват много усилия върху тялото. Можете да вземете малко парче линолеум и да го практикувате при рязане на материала и в същото време да проверявате остротата на остриетата. Както всеки инструмент, ножът за рязане на материал като линолеум изисква умение, което се постига само чрез практика. Затова просто трябва да тренирате първо, така че ръката на капитана е свикнала с този инструмент.

По-долу е даден преглед на най-популярните и добре доказани търговски марки, произвеждащи ножове за рязане на линолеум:

  • Немска фирма WOLFF;
  • Китайски - Декстър;
  • Руски - BaltPromComplete;
  • Канадски - FIT;
  • Френски - ROMUS.

заключение

Има различни видове ножове за всяка отделна операция в процеса на полагане и рязане на линолеум. Това разнообразие осигурява по-удобна, бърза и висококачествена работа. Разбира се, вие решавате да закупите всички видове наведнъж или да купите само един инструмент за полагане на линолеум. Но преди да купите, не забравяйте да се консултирате с професионалисти и да купувате продукти от доказани марки. Само в този случай можете да сте сигурни, че няма да разваляте материала на пода и да го легнете с максимална точност и красота.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да инсталирате правилно подови настилки от балатум в апартаментКак да инсталирате правилно подови настилки от балатум в апартамент
Препоръки как да поставите линолеум със собствените си ръцеПрепоръки как да поставите линолеум със собствените си ръце
Разбираме как да слагаме правилно линолеумаРазбираме как да слагаме правилно линолеума
Споделяме опит, колко правилно да слагаме линолеум на дървен подСподеляме опит, колко правилно да слагаме линолеум на дървен под
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Налагаме правилно линолеумНалагаме правилно линолеум
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шевКак да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шев
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
» » Правилният нож за линолеум
© 2021 BggeHat.com