Как да изберем кухненски ножове

Това е, което собственикът не може да направи без, в кухнята, без ножове. В кулинарните телевизионни предавания и в магазините най-вероятно сте видели огромния им брой. Те са големи, средни и малки, с различни остриета и дръжки. Освен това се продават и керамични ножове, които предизвикват истински интерес сред много домакини. Днес ще говорим за това как да изберем кухненски ножове. От кой нож имате нужда, вие решавате сами. И ние просто ще кажем за техния вид, с какъв вид нож е предназначен, да покаже външния си вид и докосване на темата за заточване.

Какъв вид кухненски нож да изберем?

Ако не сте готвач, вероятно няма да имате нужда от цял ​​арсенал от ножове. Препоръчваме да се съсредоточите върху универсални модели, предназначени за няколко вида продукти. Така че мястото на съхранение на ножовете няма да изглежда като богата колекция и няма да се объркате, за което всеки нож е проектиран, защото за всеки тип производители на продукти освобождават свои собствени.

Основните ножове за кухнята:

Нож на готвача или нож на готвача

Как да изберем кухненски ножове

Най-важният е ножът на главния готвач. С този нож можете да отделите всеки продукт. Ножът на готвача удря всички записи по броя на продажбите по целия свят. Измислиха го германците, но американците по някаква причина го наричат ​​френски. Дължината на дръжката на този нож варира от 18 до 22 сантиметра. Гладка острие има дължина от 15 до 30 сантиметра и ширина 2-4 см. Плосък нож, обикновено без чакъла. Тегло и размери на ножа е толкова добре подбрани, че е удобен за хващане, дори и в една малка ръка. Този нож за кухнята си заслужава да се купи.

Кухнята трио

Как да изберем кухненски ножове

Кухненското трио е комплект от три ножа. Те имат същите характеристики, но се различават само по размер. Първият нож от този комплект се нарича готвач. Дължината на ножа е 45 сантиметра. Вторият се отнася до средата. Дължината на ножа на ножа е 35-40 сантиметра. Третият е най-малкият в кухнята. Острието му е 25-30 сантиметра. Защо да купя три "идентични" ножа? Факт е, че ножът на готвача ще бъде много удобен за рязане на месо, например, трети нож ще бъде подходящ за почистване на картофи. Нарязването на същата наденица или сирене е по-удобно да се получи второто. Т.е., разбиването на всички продукти в три категории, ще използвате нож от определен размер от комплекта, в съответствие с вашите усещания за комфорт.

Нож за хляб

Как да изберем кухненски ножове

Както казват хората, хлябът е всичко до главата. Следователно, той определено е достоен за отделен нож. острие хляб е абсолютно гладка, дълга, без завои, с една и съща ширина по цялата дължина. Режещият ръб на острието има денички. Върхът често е нарязан и не е посочен. Така много лесно да се реже с нож, а не само хляб, но и различни печива от пая на торти, както и големи плодове с дебела кора (като манго или ананас). Дори добър пресен хляб с такъв нож може лесно да бъде нарязан на равни парчета.

Допълнителни кухненски ножове:

Ако смятате кухненските умения за вашия скейт, тогава трябва да помислите как да изберете кухненски ножове със специализирани функции.

Нож за сърна

Как да изберем кухненски ножове

Този нож е специфичен. Подходящ само за подаване на риба или месо. Има дълъг (18 см) тесен нож, който е еластично деформиран. Ножът на ножа може да бъде сгънат или фиксиран. Това не е универсално, толкова много любовници тихо го отказват. Ако не знаете как да подадете и никога не го правите, този нож ще се окаже безполезен за вас.

Нож за отделяне на месо от кости

Нож за отделяне на месо от кости

Прилича на филе, но по-кратко. Тесният острие се разширява до основата и накрая е силно заоблен. Той се разрязва лесно и гладко, парчета месо не се придържат и не се разпадат. При закупуването на такъв нож може да си струва да си помислите.

Нож за рязане

Нож за рязане

Необходимо за подготовка за хранене или бърза маса (например, когато неочаквани гости пристигнаха неочаквано). Тя ще помогне красиво и фино нарязани сирене, наденица, студено варено свинско месо, балк месо и други деликатеси за студени предястия.

Нож за плодове и зеленчуци

Нож за плодове и зеленчуци

Този нож не е съвсем обикновена форма: ножовете се намират между два държателя и кухи дупки в тях. Такъв нож ще намали кората от картофи, моркови, цвекло и други подобни зеленчуци много тънко, което ще направи отпадъците минимални. За тези цели можете да си купите и друга версия - малък нож с остри на края на острието, който е по-къс от дръжката.

Нож за дърворезба



Нож за дърворезба

Ако искате да изненадате гостите с необичайния вид на плодове или зеленчуци, този нож е достоен за придобиване. Изисква умения и определени умения. Но с помощта на това можете напълно да се предадете на кулинарното "скулптурно" творчество.

Ножици за рязане на риба

Ножици за рязане на риба

Те са подобни на градинар, голям и мощен. Цялата им функционалност е да отрежат опашката на рибата, перките и костната дисекция.

В допълнение към всичко това, има цяла маса ножове. Например нож за рязане на домати или нож за пастет или масло. Но закупуването на такива "чудеса" струва стотици пъти, за да мисля. Малко вероятно е да ги използвате често и цялата им функционалност може успешно да замени универсалните ножове.

Как да изберем добър кухненски нож

Че ножът е служил дълго, трябва да е качествен. Къде се продават? Малко вероятно е пазарът. Добрите кухненски ножове се предлагат в маркови магазини или специализирани магазини, имат сертификати и стандарти за качество.

Отличителни черти на добър кухненски нож

1. Дръжка

кухненски нож дръжка

Дръжките за ножове са изработени от пластмаса, метал или дърво. Всеки материал има своите предимства и недостатъци. Например, метална дръжка прави ножа по-тежък. Този фактор прави аксесоара на кухнята не много удобен за работа. Може би това е единственият недостатък с такова дръжка.

Дървените дръжки могат да се спукат с течение на времето, страхуват се от влага, но са удобни и приятни за ръката. Нож с дървена дръжка не трябва да се мие в съдомиялна машина или да се остави постоянно в мивка. По-добре е да го измиете и да го избършете веднага след употреба.

Пластмасовите дръжки са отлична алтернатива на дървените. Е, ако такава дръжка блести. Така че можете да видите дължината на острието. При добри ножове той достига до ръба на дръжката. Това удължава живота на кухненския нож.

С каквото и дръжка да изберете нож, не забравяйте, че дръжката трябва да пасне на ръка, да не виси, да изглежда твърда и здрава.

2. Острието

кухненско ножче

Острието на ножа е също толкова важно, колкото и дръжката. Сериозни производители правят острие от неръждаема стомана с добавяне на хром, молибден, силиций, манган, въглерод и ванадий. Последният е отговорен за тежестта, а останалите изключват крехкостта.

Обърнете внимание на гладкостта на острието, не трябва да има никакви неравности или грапавост, както и петна или петна.

Покупката се счита за особено успешна, ако имате фалшив нож.

Доброто керамично острие не е по-лошо в своите свойства на рязане спрямо стоманата. Ако се използват правилно, те няма да се нуждаят от заточване за доста дълго време (няколко години). Единственото нещо е, че те не могат да бъдат изхвърлени. Керамичното острие не може да издържи на такова третиране. Ако ви хареса тази опция, по-добре е да изберете керамичен нож с черен цвят. Тя е по-силна от бялата.

Керамични ножове дойдоха при нас от Япония и активно печелят популярност. Те обаче са по-скъпи от братята си от стомана.

3. Заточване

кухненски нож заточване

Добър нож, дори и в ново състояние, не може да бъде тъп. Това е просто неприемливо. Ръбът на острието трябва да бъде гладък, лъскав и остър. По-добре е да изберете нож, който се заостря от двете страни.

Понякога острието се втвърдява от лазер. Такива ножове могат да видят перпендикулярни матови рискове по отношение на заточването по острието. Поради тази обработка ножът не е тъп от дълго време и се самоостря по време на работа.

Е, това е всичко, което искахме да ви разкажем за кухненските ножове. Сега знаете как да изберете кухненски ножове, за да не загубите с покупката.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Прибори за хранене рецензии и мненияПрибори за хранене рецензии и мнения
Как да изберем кухненска скала?Как да изберем кухненска скала?
Правилният нож за линолеумПравилният нож за линолеум
Кухненска мивка, която е подходяща за вас?Кухненска мивка, която е подходяща за вас?
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Как да изберете кухненски съвети са полезниКак да изберете кухненски съвети са полезни
Специални машиниСпециални машини
Как да изберем кухненски роботКак да изберем кухненски робот
Как да работим с електротръбак?Как да работим с електротръбак?
» » Как да изберем кухненски ножове
© 2021 BggeHat.com