Как да изберем кухненска скала?

Как да изберем кухненска скалаГамата от кухненски везни днес всеки може да изненада с разнообразието си. През цялото време има по-нови, подобрени модели с интересен дизайн и страхотни функции. Ето защо, преди да изберете своя модел за вашия дом, струва си да мислите внимателно. Как да изберем кухненски везни и дали те са необходими в кухнята?

Защо имаме нужда от люспи в кухнята?

Заслужава ли си да закупите кухненски везни или е ненужно разхищение на пари? Всичко е много индивидуално, но такъв предмет на домакински уреди има много предимства:

- точността на претеглянето на храната за готвене прави възможно създаването на кулинарни шедьоври. И това важи не само за начинаещи, които се опитват да играят ролята на любовница. Нови, например, екзотични ястия изискват да се придържате към пропорциите според рецептата. В противен случай резултатът може да бъде неприятна изненада. И ако готвите кисели краставички и салати за зимата, тогава не можем да направим без люспи.

- съвременните домакини не се отказват от възможността да опростят живота си и да оборудват кухнята с различни домакински уреди. Хлебопекарни, мулти-готвачи, готварски печки позволяват не само да се ограничи участието на човека в готвенето, но и да се даде възможност да се ядат разнообразни и полезни. Но всички тези устройства изискват точно измерване на продуктите, така че резултатът е отличен. Кухненските везни са полезни тук.

- гледай здравето си? Това е правилно! И везните ще ви помогнат в това много. Те позволяват не само да се контролира количеството консумирана храна, но и да се броят килокалориите, да се определи нивото на холестерола и т.н.

- направете бродиращи и често трябва да се определи теглото на прежда, глина или мъниста от окото? С кухненските везни страхът от грешки ще бъде близо до нула.

- трябва да претегляме лекарството, златни бижута? Скалата ще ви помогне.

Видове кухненски везни

Не знаете как сте правили това без такова устройство? Така че, е време да научите какъв вид скали са.

В зависимост от принципа на работа, балансът може да бъде разделен на два вида: механичен и електронен (цифров).

Механични кухненски везни

механична кухненска скалаМеханичните кухненски везни определят теглото в зависимост от натиска върху специалната пружина. Те имат циферблат със стрелка, която показва резултата. Този модел е по-малко точен, но има своите предимства:

1. Ниска цена.
2. Независимост от храната.
3. Независимост за претегляне на големи обеми, тъй като механичното равновесие може да издържи до 20 кг.
4. Трайност, тъй като е изключително трудно да се повреди такова устройство и в случай на счупване може да бъде ремонтирано само от себе си.

Електронна скала за кухня

електронен кухненски мащабЕлектронни кухненски везни - това е устройство с по-сложна структура, което показва резултата на специална таблица с резултати. Защото неговите роботи се нуждаят от източник на енергия. Цената на такива тегла е много по-висока от механичната, но това се компенсира от предимствата при употребата:

1. Висока точност на определяне на теглото.
2. Голям брой функции: от паметта до калкуларното броене.
3. Компактност и дизайн.

В зависимост от дизайна има скали със или без купа. Кои кухненски везни са по-добри?

Везни с купа Е дизайн, който ви позволява лесно да се определи теглото на течности или други продукти, които не държат формата без допълнителни контейнери. Сменяемата купа осигурява възможност за измиване без проблеми след работа.

Плоски везни са случай с равна повърхност. Това решение е удобно за претегляне на големи количества продукти и позволява използването на всякакви съдове.



Кухненски везни: основни параметри

Как да изберем кухненска скалаОсновната функция на кухненските везни е да тежат. Следователно, на първо място, точността на определяне на теглото е важна. В модерните везни грешката може да варира от 0,1 до 2 грама. При механични везни тя може да бъде по-голяма - до 200 грама.

В зависимост от това, което планирате да претегляте най-често, трябва да обърнете внимание на минималния и максималния праг на теглото. Като правило, най-малкото тегло, което мащабът може да определи, е 1 грам. Максималната цифра може да варира от 3, 5 и дори 20 kg в механични везни.

Тъй като често е необходимо да се теглят не само твърди, но и течни, насипни продукти, не можете да правите без прибори. Но първо определете теглото на кораба, помнете го и след това претегнете всичко заедно и намерете търговията на дребно - процес, който изисква време и внимание. Функция "Тара" позволява на устройството да запамети теглото на тарата и да покаже "чист" резултат.

Електронните везни също имат възможност за последователно претегляне. Това е просто необходимо при подготовката на сложни ястия, когато е необходимо да се определи масата не само на отделните компоненти, но и на крайния резултат.

Допълнителни функции

Как да изберем кухненска скалаВезни, на които можете да претегляте комфортно и най-точно - това е неотменимо нещо в кухнята. Но за съвременните изобретатели е твърде лесно. Новите модели имат други еднакво интересни функции.

Специалните диетични везни могат да определят колко килокалории, мазнини, белтъчини и въглехидрати, холестерол и килоджаули се претеглят в продукта.

Функцията за измерване на теглото не може да се ограничава само до килограми и грамове и се показва в унции или килограми. Също така е възможно да се измери обемът на течните продукти със специален бутон или маркировка върху купата.
Памет - способността да си спомните последното претегляне ще помогне на всяка домакиня. Това е особено важно за модели, които могат да бъдат свързани с компютър и да анализират диетата си.

Таймер, часовник и термометър са няколко допълнителни функции, които ще бъдат полезни в кухнята, заменящи подобни интериорни елементи.

Подобрени кухненски везни - цифрови. При механични, само промени в дизайна с течение на времето.
Материалът, от който се правят везните, може да бъде напълно различен: пластмаса, дърво, метал или стъкло. Често един модел може да комбинира няколко вида материали, което му придава не само практичност, но и оригинален външен вид.

Днес можете да изберете дизайна на везни за интериора на всяка кухня. Различни цветови решения, рисунки, форми на кутията, дисплей и бутони, използваните материали са интересни комбинации, сред които има нещо, което ще ви хареса.

Как да изберем кухненска скала?

Кои кухненски везни да изберем?Когато избирате кухненска скала, започнете от планираната за покупка сума. За по-малка цена можете да си купите добър механичен модел, а колкото повече количество, толкова по-дълъг е списъкът с възможности. Купете модел с функциите, от които наистина се нуждаете.

Важно е дори в най-простите електронни модели да има индикатор за претоварване, автоматично изключване, което ще позволи удължаване на сервизните линии на устройството.

Гуменият капак на корпуса ще ви предпази от поставянето на продуктите вътре и индикацията за зареждането на батерията ще направи по-удобно използването на баланса.

Подсветката на дисплея и ясните номера са просто незаменими за хора с лошо зрение.

Сега знаете как да изберете кухненска скала! Нека закупените кухненски люспи да ви развеселят дълго време!


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски дизайн с прозореца на залива Идеи за интериора на такива кухниКухненски дизайн с прозореца на залива Идеи за интериора на такива кухни
Кухненска мивка, която е подходяща за вас?Кухненска мивка, която е подходяща за вас?
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Ъглова мивка за кухнятаЪглова мивка за кухнята
Керамични кухненски мивкиКерамични кухненски мивки
Популярна рецепта за яйца за пушене е подробно описаниеПопулярна рецепта за яйца за пушене е подробно описание
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Как да изберете кухненски съвети са полезниКак да изберете кухненски съвети са полезни
Как да изберем кухненски роботКак да изберем кухненски робот
» » Как да изберем кухненска скала?
© 2021 BggeHat.com