Закачалка за дрехи се фокусира върху функционалния модел

Входна зала без закачалка, че кухнята е без хладилник! Независимо дали става въпрос за просторна стая с вградени шкафове или малък коридор до входната врата, наличието на отворена закачалка създава неоспорим комфорт.

Видове, размери и цели

Закачалки в залата са забележителни за тяхното разнообразие. Понякога тя може да бъде само няколко куки да виси имам мокри от якето на дъжд, а понякога това е комплекс за съхранение: място за дрехи, широк рафт за шапки и шалове, в долната част - място за обувки, но някъде в страната на друга кутия за ръкавици и ръка за чадъри. Закачалките могат да бъдат изработени от дърво, метал, сурови материали и др. Но най-интересното, независимо от размера и функционалността, такова мебелно обзавеждане може да се направи независимо. В този случай не само ще спестите семейния си бюджет, но и ще създадете индивидуален модел, който да е подходящ за вашия коридор и е предназначен за нуждите на всички членове на вашето семейство.

Един от видовете закачалки - метална конструкция

Един от видовете закачалки - метална конструкция

При избора на конструкцията на конструкцията и материала, от който ще бъде направена закачалката, е необходимо да се вземат под внимание размерите на стаята и нейния характер. Така че, в малките коридори, закачалката за стена ще бъде удобна, което не отнема оскъдното пространство. Видът и текстурата на използвания материал трябва да съответства на околната среда и на общото вътрешно решение. Специално приемане на дизайн може да се постигне с помощта на закачалка в стар, украсен стил. Елегантният дизайн на стойката от самия вход ще даде на стаята сянка на жизненост.

Класическа закачалка - хоризонтална лента с куки

Най-практичният и лесен за изпълнение модел е хоризонтална лента с куки, прикрепени към него. За тази цел най-подходяща е дървена дъска, парче дърво от ПДЧ или шперплат. Размерите на бъдещата закачалка се определят индивидуално, в зависимост от размера на стената, върху която тя ще бъде прикрепена, и броя на желаните куки. Формата на базата също може да бъде много различна, всичко зависи от вашето въображение и умения.

Преди сглобяването и монтажа на конструкцията подготвеният субстрат трябва да бъде обработен с високо качество и при желание декориран. Дървената плоскост е полирана с фино шлифова шлифовъчна хартия, покрита с петна, за да придаде цвят и защитен лак. Плочите не изискват подобно третиране, но могат да бъдат боядисани, за да придадат естетически вид.

Най-простият пример за закачалка е надлъжната напречна греда с фиксирани куки

Най-простият пример за закачалка е надлъжната напречна греда с фиксирани куки

Готовите куки за закачалки се продават във всяка сграда или мебелен магазин, така че остава само да изберете най-подходящия.

Когато избирате куки за закачалка, обърнете внимание на броя на дупките за тяхното прикрепване. По-добре е да се вземат с две или три дупки - тези в процеса на работа ще останат силни и не се въртят при самочувствието.

Ако ширината на основата позволява, е по-разумно да се използват два реда куки, като се поставят един върху друг или в размазан ред. Често външното облекло е окачено на закачалки, но това изисква окачване или хоризонтална лента. Подходящите аксесоари могат да бъдат закупени готови или направени самостоятелно, фиксирайки върху дървена основа цилиндрична пръчка или парче метална тръба с необходимия размер.

Завършената закачалка се монтира на стената с помощта на дълги винтове за самобръсначка, ако е необходимо, използвайки дюбели.

Minimalistheskaya закачалка от импровизирани материали - дават неща втори живот

За да направите оригинален закачалка за къщата със собствените си ръце може да бъде почти без финансови разходи. Точно както материалите се използват обикновени битови предмети или неща, които са излезли от употреба.

Оригиналната закачалка от прибори за хранене ще привлече вниманието на гостите и ще зарадва собствениците всеки ден

Оригиналната закачалка от прибори за хранене ще привлече вниманието на гостите и ще зарадва собствениците всеки ден

Например, за хоризонтални летви се поставят стари дървени ски, самотна гребло или издълбана кошница на баба, неща, които прашат някъде в гаража. Малка реставрация и интересна декорация ще превърнат забравените неща. За любителите на екологичния стил перфектната основа за закачалка ще бъде от парчета дърво или сух силен клон. В този случай трябва да се даде предпочитание на широколистни видове, а след това на необработена бор или смърч, може да излезе неочаквано смола и да развали дрехите.

При такива необичайни модели, закачалките и куките трябва да са нестандартни. Това могат да бъдат прибори за хранене - вилици, ножове, лъжици или каквито и да било ключарски инструменти: отвертки, гаечни ключове и дори кранчета за рядкост. Когато се използват естествени материали, ще бъде интересно да се погледнат куките на животни, интересна форма на клон и клон. Детската закачалка ще бъде украсена с малки ярки играчки, които ще украсят ноктите, които са били изковани в основата или са закрепени с винтове за самозатягане.

Закачалка - елегантно решение

Интересни мебели аксесоар закачалка, която може да се извърши в най-различни дизайни: употреба на техниката от хром или никелирани тръби декларира модерен хай-Теке, светло дърво с флорални и растителни мотиви отразяват настроението на Прованс и гладка коване линия е засенчена месинг, ще даде на баланс стая ретро стил.



Малка подробна инструкция ще ви помогне да направите такова закачане на дрехи себе си. Подгответе за работата си всичко, от което се нуждаете:

  • Инструменти: резачка, сеялка, нивелир, отвертка, длето, тренировка.
  • Шкурка средно и фино зърнено, петно, лак, боя.
  • Масивни дървени греди за стабилна основа и 4 къси пръта за закрепване на шкафа.
  • Елементът под стелажа: фигурирана дървена колона, метална тръба или най-икономичния вариант - равномерен сандък на младо дърво.
  • Куки за дрехи.
  • Крака за основата.
  • Елемент за балансиране на центъра на тежестта под формата на компактна рафта, която след това се превръща в удобно място за ръкавици, ключове, малки чанти или чадъри.

Работата започва с производството на долната част на закачалката. Най-лесният начин да направите това е да използвате основата на стара лампа или твърда стойка за коледно дърво. Ако такива предмети не са на разположение, тогава основата се прави от самите нас. От барове не по-малко от 60-70 см. Ние правим кръст, за който правим канали в средата на всяка част с длето. Такива заготовки, обработени с шкурка, плътно свързват кръста с кръста, като комбинират избраните места колкото е възможно повече.

Вертикалните закачалки могат да бъдат направени и от останалите остатъци от дървен материал

Вертикалните закачалки могат да бъдат направени и от останалите остатъци от дървен материал

Към получения кръст се монтира вертикална стойка и се фиксира с винтове. За по-добра стабилност основите и централният полюс се съединяват с четири къси пръта, като се използва лепило и винтове за дограма.

Понякога дървото в мястото на завинтване на винта може да върви с малки пукнатини, което във времето ще доведе до по-дълбоко разрушаване и влошаване на крайния продукт. По-добре е първо да пробиете тънък пробит отвор, да ги напълните с лепило на дърводелеца и след това да завиете винтовете.

Четири крака са закрепени към готовата основа, които могат да бъдат закупени в мебелен магазин или направени независимо от дървен блок. За да се гарантира, че закачалката не се плъзга върху подовата настилка и не се люлее, се препоръчва лепилото да се залепи върху краката.

Следващата стъпка ще бъде инсталирането на куки, но е по-добре да не ги закрепвате директно към багажника, но нещата на такава закачалка ще бъдат смачкани. По-добре е първо да поправите квадратна рамка от дървени елементи и вече прикрепете куки към нея. Като алтернатива могат да се използват три до четири метални скоби с дължина най-малко 30 см, като се фиксират върху централния стълб. Това ще ви позволи да виси дрехи не само на бедрата, но и на раменете.

Крайният процес ще бъде декориране на структурата. Масивна, груба почва е по-добре да се шият с дърво или плочи от дървесни частици, е по-лесно да се залепят с нарязана плътна тъкан. Дървените елементи се смилат с фина шкурка, оцветена с петна и лакирана. Също така, закачалката може да бъде боядисана в цветове, които се сливат с интериора на коридора.

Мултифункционално обзавеждане

Когато площта на стаята позволява, е по-разумно да се направи висока стойка за съхранение на максималното количество неща.

За работа ще ви трябва:

  • Дървени облицовки или предварително завършени врати;
  • Дебели 9 бара;
  • 2 дъски, които ще бъдат прикрепени към стената;
  • Заготовка за рафтове;
  • Куки.
Примери за многофункционални конструкции за окачване, използвани във вътрешността

Примери за многофункционални конструкции за окачване, използвани във вътрешността

Работата започва с факта, че към стената са прикрепени две хоризонтални ламели като основа на конструкцията. Вертикалните платформи се монтират вертикално върху тях на еднакво разстояние един от друг.

На пода перпендикулярна на стената са подредени три бара, които са покрити с ламели-платформи - това ще бъде рафт за обувки и основата на цялата конструкция. В ъглите на такава опора вертикалните стойки се фиксират и фиксират с винтове, които се завинтват отдолу на решетките през поставената лента и влизат в края на стълба. За да се даде допълнителна здравина на сградата, е възможно с помощта на ъглите на мебелите, които са закрепени на местата за свързване на основните детайли. Монтирайте конструкцията към стената с по-дълги винтове, които чрез вертикалните пластинки биха влезли в дебелата дъска на основата.

Ако желаете, можете да прикрепите друг рафт към опорите, само в този случай палубата се укрепва, като се използват дебели дъски или се пълнят платките в два реда.

Завършва конструкцията на горния шелф за капачките. Предвид малкия си товарен товар, той може да бъде произведен от тънки стелажи или парче твърда плоскост.

В завършената закачалка всички детайли от дърво са внимателно смлени, покрити с петна и лак или боядисани. Остава да се закрепят куки за дрехи или хоризонтална лента, за да се поставят неща на раменете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайнът на малка стая е ефективен начин за спестяване на пространствоДизайнът на малка стая е ефективен начин за спестяване на пространство
Русанска закачалкаРусанска закачалка
Шкафове и шкафове за тяхШкафове и шкафове за тях
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Какво трябва да обърнете внимание при избора на дрехи за вашата фирмаКакво трябва да обърнете внимание при избора на дрехи за вашата фирма
Проектирайте дома сиПроектирайте дома си
Характеристики на кабинетаХарактеристики на кабинета
Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
Как да си направим съблекалняКак да си направим съблекалня
Оригинален интериор на коридораОригинален интериор на коридора
» » Закачалка за дрехи се фокусира върху функционалния модел
© 2021 BggeHat.com