Дизайнът на малка стая е ефективен начин за спестяване на пространство

Малък апартамент, ако не е затрупан с мебели и е обзаведен - това е скромен размер, но е много удобен за живеене. Винаги обаче искате да спечелите допълнителни метри, така че да има място за друго легло, за да се постави допълнителен шкаф, маса, маса за маса. Ще разкажем за някои трикове, които ще позволят използването на наличната област с максимална полза.

Затворен вестибюл - прости решения в интериора

В Хрушчов има такава възможност за планиране: отваряне на входната врата, ние се намираме в тесен малък коридор, който едновременно служи като коридор. Има врати към тоалетната и банята, а оттук можете да стигнете до хола и спалнята. Това означава, че няма възможност, поради това, което можете да разширите пространството. Всъщност изборът на решение на полезния въпрос е доста ограничен, но той съществува.

Първо, закачалката за дрехи трябва да бъде възможно най-тясна. На пода е поставен силен бордюр, където можете да почиствате обувки, които не са подходящи за сезона, а капакът е покрит с мек материал и е облицован с гъста кърпа. Сега, за да свалите обувките си, не е нужно да докосвате стените с раменете си, можете да седнете спокойно. До раклата има рафт за обувки.

Дизайнът на малка стая - ефективни начини за пестене на пространствоВторият вариант е по-сложен. В коридора, в самия край на коридора, е монтиран тесен шкаф с дълбочина само на сантиметри 20. Под многостъпалното отделение за обувки рафтовете са наклонени. За да виси дрехи, трябва да отворите вратата и да разгънете ротационната скоба. Захващаме закачалката и връщаме конструкцията в първоначалното й положение. Седалката може да бъде прибираща се или сгъваема върху страничната стена. Цялото останало пространство близо до входната врата е на разположение на онези, които трябва да свалят обувките си или да свалят външното си облекло. Между другото, за да не се намесваме с вратите в тесен коридор, препоръчваме те да се плъзгат.

Малка дневна - как да създавате комфортни условия?

Малка обща стая за почивка на цялото семейство е рядко явление, но има и такава възможност за планиране, особено в много стари къщи. За да спечелите допълнителни метра, можете да отидете по два начина: зониране на стаята и може би да използвате второто ниво, повдигнато на платформата, или да закупите мебелен трансформатор. За да се приложи първата опция в апартамента трябва да бъдат високи тавани. Тогава стената може да бъде издигната многоетажна конструкция, горната част на която ще бъде вградено работно място и библиотека с тясна галерия по нея, а дъното - гардероб за нещата. В друга част на стаята можете да поставите мека мебел. Ако е наблизо малка кухня, комбинирайте го с хола.

Вторият вариант ще изисква много по-малко труд и време, но повече разходи, ако, разбира се, не преобразувате сами мебелите. Базата ще бъде разтегателен диван, т.е. къде да поставиш късния гост в леглото. Или като място за спане на едно домакинство, ако не всички имат достатъчно стаи. Има опции, съставени от няколко фотьойла и диван. След това - масичка за кафе, няколко оборота на дизайна, превърната в обяд. Когато се сгъне, тя отнема много малко пространство, а когато се разложи, могат да седят до десет души. Лесните сгъваеми столове могат да се съхраняват на рафт в килера. Компютърно бюро също е по-добре да използвате сгъваем, за лаптоп. Или направете работно място в една от секциите на стената на килера.



Има и други дизайнерски идеи, от които най-бюджетно е да се използва дизайн в стила на минимализма. Достатъчно е да се ограничите до комплект от мека мебел и малък слайд или багаж до стената, ако имате нещо да кажете там, като книги или кристал. Наред с други неща, можете да уредите в стаята няколко вафли, в които, както в дълбоки и огромни сандъци, можете да съхранявате нещата. А оптималното решение е комбинация от минимализъм и трансформиране на мебели, например, същият разтегателен диван. За визуално разширяване на пространството е за предпочитане използването на светли цветове.

Дизайнът на малка стая не трябва да включва многостепенни тавани от гипсокартон, както и масивни светлинни устройства.

Спалня - това е кабинет, студио, библиотека

Като правило говорим за отделна стая за един от членовете на домакинството. Но често спалнята трябва да споделя с някой близък. Така че в една стая могат да живеят няколко братя или сестри или жена. Съответно свободното пространство трябва да се използва колкото е възможно по-ефективно. Една стая за релакс в допълнение към леглото може да побере ъгъла за работа и творчество или, ако е необходимо, и двете (компютър или бюро и работилница на художник / скулптор). На едно и също място често се намира и съблекалнята, и някой - и библиотеката. Но цялото това място в малко пространство ще помогне само на опцията за платформа.

Дизайнът на малка стая - ефективни начини за пестене на пространство

Независимо от височината на таваните в стаята, изграждаме подиум със здрава подова настилка, покриваща около три пети от общата площ. Парцелът в близост до вратата не е засегнат, въпреки че стените там могат да бъдат поставени книга или гардероби, или тоалетка, като тоалетка. Сега имате нужда от легло върху специални валяци, които ще бъдат натиснати под произведената платформа. За да получите възможно най-малко прах вътре, поставете водачите за движение на леглото само по един ред. И на таблото, завийте панела, който плътно покрива пространството под палубата отпред.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за оформление на кухнята - 6 метраОпции за оформление на кухнята - 6 метра
Проекти за оформление на коридораПроекти за оформление на коридора
Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9Оформлението на едноетажна къща е от 6 до 9
Оформлението на помещението е 3x3 метраОформлението на помещението е 3x3 метра
Как да украсяваме малка кухняКак да украсяваме малка кухня
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Вила 7x7Вила 7x7
Избор на мебели за спалняИзбор на мебели за спалня
» » Дизайнът на малка стая е ефективен начин за спестяване на пространство
© 2021 BggeHat.com