Телескопичните качулки са предимства и недостатъци

В съвременна къща, където собствениците се грижат за топлината и комфорта, поставяйки надеждни прозорци с двоен стъклопакет, има малко по-различен проблем, причинен от ограничения достъп до чист въздух. На първо място, необходимо е за кухнята.

Защо ми е нужна кухненска качулка?

Кухня - място в къща или апартамент, където се концентрират дори и приятни, но достатъчно силни миризми, неподходящи в други помещения. В допълнение, понякога е също дим, сажди, в крайна сметка - пара, и всички тези фактори са изключително вредни за общото състояние на жилищните помещения.

Ето защо кухненският аспиратор се е превърнал в незаменим атрибут на съвременната кухня. Той не само да направи въздуха в кухнята (и следователно - на цялата къща) за почистване - качулка, а поглъща това, което е неизбежно при готвене дим, пара, различни изпарение и предотвратява проникването на нежелани миризми в кухнята. И днес ще се интересуваме от телескопични качулки.

Телескопични качулки

Кухненски екстрактор: как да направите избор

Независимо от факта, че се изисква извличане (и всъщност едно и също нещо), те все още се различават по размер, дизайн, инсталационен метод и, разбира се, разходите. За да отговорите на въпроса си - как да изберете качулка за кухнята - трябва да разберете нейните типове.

Основни типове качулки:

Стандартен: монтиран над печката, монтиран на стена или шкаф, филтрира въздуха или в някои модели го показва във вентилационния вал;

Вграден: много подходящ в малка кухня. Инсталира се в окачен шкаф, само долният панел е видим;

Кухненски купол: представляващ голямо разнообразие от форми и размери, както и доста ниска цена;

Телескопичен капак (остров): особено подходящ за големи кухни, ако печката е разположена в центъра. Това е най-продуктивната, най-надеждната и мощна версия на качулката, но на доста висока цена.

Разбира се, преди да купите качулка, трябва наистина да оцените размера и пълнотата на всяка отделна кухня, както и необходимостта от пречистване на въздуха (честота на готвене, количество и др.).

Предимства на телескопичната екстракция преди други видове



1. По-мощни от всички останали;
2. Много компактен, поставен в окачен шкаф заедно с различни кухненски дрешки. Оборудван с вграден плъзгащ се панел, който лесно излиза от основното тяло, а при изпълнението на неговата функция е лесно да се върне обратно;
3. Ще се приближи до различни интериори, в действителност видими само там е предния панел;
4. Повишена зона на всмукване на въздуха, следователно по-голяма ефективност от работата на аспиратора.

От недостатъците може да се отбележи само относително висока цена в сравнение с други видове качулки.

кухненски качулки телескопични

Къде е инсталирана телескопичната качулка и как работи?

Най-често се поставя телескопичен капак в кухненски шкаф. При правилната инсталация в режим на готовност можете да видите само предния панел. За да бъде възможно това, трябва да се изтъкне (принципа на плъзгача). Подсветката на такива качулки обикновено е вградена.

Телескопичният капак работи в един от двата режима:

- изпускане на въздух;
- циркулация.

Друга от характеристиките им е наличието на два филтъра - мазнини и въглища. Те постоянно задържат мазнини, сажди и след това почистват въздуха от неприятни миризми.

Телескопични кухненски абсорбатори, способни да произвеждат до хиляда кубически метра въздух на час. Най-мощните са телескопичните качулки с турбина. Но такива сортове като еднодвигателен и двумоторен не са по-лоши. Когато избирате, не забравяйте да погледнете в техническия лист на този домакински уред. Трябва да се посочат параметрите на кухнята и препоръките за използване на определен тип. От тези нюанси и да се даде предимство на този или онзи вид телескопични качулка при покупка.

Също така е важно да се обърне внимание на нивото на шума на качулката, защото понякога тя може да се намесва.

Модерен дизайн на телескопични качулки

Благодарение на издърпващия панел, телескопичният капак има много кратък дизайн. На повърхността ще се вижда само тесен панел. Цялата система за настройка може да бъде скрита за нея и може да бъде разположена директно върху панела. Най-популярни са издърпващите се качулки с корпус от неръждаема стомана, тъй като те перфектно съвпадат с кухненската мивка и вградената плоча. Най-често срещаните цветове от производителите са бежови, бели, светлосиви и кафяви. Широчината на телескопичните качулки е 500 мм и 600 мм. Изтегленият въздух от вентилираното помещение не се закрепва, а се отстранява извън неговите граници.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вратовръзка за качулка как да го маскираш във вътрешността?Вратовръзка за качулка как да го маскираш във вътрешността?
Оформлението на кухнята и холаОформлението на кухнята и хола
Преструктуриране на апартамента, съчетавайки кухнята и стаята правилно?Преструктуриране на апартамента, съчетавайки кухнята и стаята правилно?
Свързването на аспираторите в кухнята с вентилацията неприятните миризми ще изчезнат завинаги!Свързването на аспираторите в кухнята с вентилацията неприятните миризми ще изчезнат завинаги!
Екстракт без връзка с вентилациятаЕкстракт без връзка с вентилацията
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
» » Телескопичните качулки са предимства и недостатъци
© 2021 BggeHat.com