Комбиниране на тапети в спалнята как да създадете уникален дизайн?

Разнообразяване на скучен дизайн, премахване на печати и избор на вашия стил, който ще подчертае индивидуалността на собственика на къщата, помага да се комбинират тапети в спалнята. В края на краищата ние прекарваме най-много време тук, така че е толкова важно да изберете правилния цвят, комбинация от нюанси и орнаменти, които ще създадат комфорт и комфорт.

Зоното пространство - как да се прилага на практика?

Съчетавайки цвета и текстурата на тапета, можете да определите отделните части на спалнята, които имат различно функционално значение, разделяйки помещението на няколко зони. Какво да подчертая? Ако сте собственик на луксозен двойно легло или диван със стилна тапицерия, корнизи и декоративни възглавници, използване тапети приглушени тонове, за да се подчертае леглото за останалата част от стаята, използвайте контрастиращи нюанси. За собствениците на обикновени мебели без декоративни елементи, препоръчително е да направите обратното, декорирайки спалното място с богати, ярки цветове.

Комбинация от два вида тапети

Комбинация от два вида тапети

По същия начин можете да действате, за да разпределите работно и игрално пространство за всяко дете, без да нарушавате целостта на цялостния стил. Друг добър пример, който е подходящ за зониране на спалня, е ниша. Някой счита тези подробности за стаята за неблагоприятно, но не е така. За да видите това, можете да изберете тази зона с помощта на комбинация от контрастни и пастелни тонове. Като се има предвид, че в тази част на стаята обикновено се намират мебели, зонирането ще се съсредоточи върху него повече внимание. В допълнение към комбинацията от светли и тъмни цветове, е препоръчително да изберете една ниша снимки с героите и мотиви, които се вписват в цялостния стил на, докато останалата част от стаята, за да монохромни.

Отделете помещението в отделни зони помага не само за комбинацията от тапети в спалнята, но и за лампите. Особено добра комбинация изглежда на контрастни стени, както и тапети в рамката.

Как да подчертаем предимствата и да скрием дефектите?

Всеки в спалнята има елемент, който би искал да скрие от любопитни очи - изпъкналости, неравномерни стави, местоположението на тръби и проводници на очевидно място. Когато стаята е поставена с монофоничен тапет, тези минуси са още по-видни, ставайки дефект. Какво не може да се каже за обединените тапети в спалнята, които позволяват да се скрият недостатъци, като се избират неутрални цветове на дефектни места и се използват контрастни нюанси в останалата част от стаята.

Комбинирана хартия в спалня позволява да се скрие липсва

Комбинирана хартия в спалня позволява да се скрие липсва

Друг често срещан проблем е непропорционалният размер на стаята. Квадратна или удължена спалня, твърде нисък или висок таван - всеки има свой собствен. Да се ​​направи реконструкция е проблематично, а да се коригират съществуващите недостатъци с помощта на комбинация от тапети - това е лесно. За спални с нисък таван препоръчваме да изберете тъмни цветове за стени, да използвате тапети с вертикални ивици, а за таван - светли нюанси. Тази комбинация визуално повдига стените. Собствениците спални с високи тавани, повече от 3 м, заслужава да се обръща внимание на широките декоративни корнизи, а също и да се залепят тапетите с малка вдлъбнатина от тавана. Този трик ще ви позволи да балансирате размерите на стаята.

Разширяването на квадратната стая ще бъде добре, ако съчетаете светли цветове с ярки хоризонтални ивици. Тази комбинация простира пространството и ако това не ви е достатъчно, препоръчваме да покриете една стена с цвят на контраста или да използвате фото тапети с картина.

Успешно съчетание от светли и тъмни цветове

Успешно съчетание от светли и тъмни цветове

Решете проблема с непропорционално опънатата стая, за да помогнете за комбинация от светли и тъмни цветове. На тесни стени ние поставяме тапети от наситени нюанси, а на широки стени - тихи, пастелни цветове. Това е комбинацията, която ще създаде уют, балансиране на размерите.

Шнурите и шевовете лесно се скриват от корнизи и бордюри. Ако спалнята има дървени мебели, разредете дизайна на стаята с дървени материали, както и комбинация от декоративни хартиени ленти за ставите.

Как да подредите лентата - вертикално или хоризонтално?



Наличието на хоризонтални и вертикални елементи на интериора ви позволява да създадете не само запомнящ се дизайн, но и визуално да разширите (стесните) пространството, разделете спалнята на отделни зони. Хоризонталната подредба често се среща в стила на Прованс или ретро, ​​често в класиката. Обикновено долната част на стената е покрита с тъмни тапети, а горната - светлина. В този случай не се препоръчва претоварване на дизайна. На бял фон може да добавите малко цветно украшение, тънки хоризонтални удари или геометрични елементи. Визуално разширете стаята и помогнете на дървените панели, както и на тапетите под дървото. Имитация на хоризонтални ивици под щорите е интересна възможност за разпределяне на легло или друго място в стаята, където прекарвате по-голямата част от времето. Дизайнерите препоръчват поставянето на имитация под щорите на противоположната страна на прозореца, допълвайки интериора с ролкови щори.

Вертикалната ориентация може да се използва за декориране на цялата спалня и подчертаване на отделните зони. Най-често се използва вариант за комбиниране на тапети с вертикални ивици върху две противоположни или съседни стени, които прилепват централната стена. Такива тапети визуално увеличават височината на тавана, но само ако се използват ярки ивици.

И двете версии на ориентацията на лентите са добре комбинирани с декоративни картини и панели, а рамката не трябва да бъде строго правоъгълна. Експериментирайте, използвайте овални, вълнообразни, фигуриращи рамки със снимки. Ако спалнята има камина, можете да я превърнете в предмет на изкуството. За да определите зоната, където се намира, ви съветваме да комбинирате обикновени тапети с декоративни, симулиращи тухли.

Колко цвята могат да се комбинират - две, три или неопределено време?

Дизайнът на правилото на нечетните номера, който включва използването на три вида тапети за интериорен дизайн. Така че, когато стигнете тапети за настолни компютри, това трябва да се вземе предвид. За да ви разберем, даваме пример. Първо, изберете тапет, който ще изпъква на фона на останалите с цвят, шарка или текстура. Най-често те се изолират от отделните зони или от централната стена. За природата препоръчваме да използвате тапет.

Когато избирате тапета, помислете за нивото на светлината в стаята

Когато избирате тапета, помислете за нивото на светлината в стаята

Вторият тип тапет е избран в съответствие с първия, само чертежа върху него трябва да бъде няколко пъти по-малък. Третата категория е основна. Той включва бели, пастелни и неутрални тонове, които акцентират върху контрастиращия фон с модела. В редки случаи базовият тапет позволява наличието на украшение с нисък ключ.

Ако решите да комбинирате не три, а два вида тапети, тогава ролята на третия декоративен елемент трябва да играе тапицерия или дизайна на вашите мебели. Например, такова контрастиращо допълнение може да бъде текстил в пачуърк стил (пачуърк), напомнящ многоцветна мозайка. Между другото, този метод се използва не само за създаване на ярка тапицерия за мека мебел, но се използва и при комбиниране на тапети. За да се реализира мозайка в дизайна ще изисква повече от 3 цвята, които са поставени в хаотичен ред. Обикновено тези тапети имат същата структура и близък цветен диапазон. В дневната, рядко се използва пачуърка техника, най-често в спалнята и детската стая.

При избора на комбо цветове и тяхното насищане, помислете за нивото на осветеност в стаята си. Ако спалнята се намира на южната страна на къщата, можете да използвате тъмни, студени нюанси, които при разпръскване на слънчевата светлина ще създадат добър контраст. Спалнята на северната страна е декорирана в ярки или светли тонове. Бяло и червено, жълто и зелено, пясък и оранжево, розово и светло сиво се смесват добре.

И ако нямате абсолютно никаква представа как да комбинирате тапетите в спалнята, предлагаме няколко доказани възможности:

  • монохромни тонове, графики и украшения с грах;
  • флористика, хоризонтални или вертикални ивици, тапети с малки точки;
  • шарени шарки, източен печат, графики;
  • етнически модел на ikat, ориенталски орнамент и печат с грах;
  • флористика, геометрия и V-образни ленти (шеврон);
  • исторически пейзаж, ивици и тапети с текстура;
  • монофоничен фон, тапет и геометрия;
  • Дамаска с растителни елементи, вертикални / хоризонтални ивици, базови тапети.

Обобщавайки, ние отбелязваме, че за да се създаде спокоен интериор с разделяне на зони и без тях, е достатъчно да има три цвята или типовете тапети. Ако искате пъстър стил и не се страхувате от експериментиране, тогава ще ви е необходима техника на пачуърк, използваща повече от 3 цвята. Комбинирайте тапета в съответствие с естественото и изкуственото осветление в спалнята. За визуално разрастване на помещението, районът до прозореца трябва да бъде залепен с по-светли нюанси, а при вратата - потъмнял.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Спалня в провансалски стил френски чар в интериораСпалня в провансалски стил френски чар в интериора
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Легло с механизъм за повдиганеЛегло с механизъм за повдигане
Как да изберем мебели за спалнятаКак да изберем мебели за спалнята
Избор на мебели за спалняИзбор на мебели за спалня
Спалня интериорСпалня интериор
Стилен дизайн на малка спалняСтилен дизайн на малка спалня
Избор на тапет за вашата спалня Съвети и триковеИзбор на тапет за вашата спалня Съвети и трикове
Избирайки мебели за спалнятаИзбирайки мебели за спалнята
Спалня тапет Кое е по-добре да избирате?Спалня тапет Кое е по-добре да избирате?
» » Комбиниране на тапети в спалнята как да създадете уникален дизайн?
© 2021 BggeHat.com