Довършителни материали за интериор в зелена сграда

Днес "зелената сграда" е престанала да бъде само модерна тенденция - това е практично решение, което помага да се спестят значителни средства и ресурси чрез използването на принципите на енергийната ефективност. В същото време, такава конструкция предполага подходяща интериорна декорация.

Дизайнерите казват, че стаята, декорирана в еко-стил, помага да се диша пълна гърда: тя няма ярки, досадни цветове и най-вече светли цветове се използват. Интересно е, че този метод има много обикновено обяснение. Белите (или дори просто светлините) подове и стени значително намаляват необходимостта от осветление на дома. По същата причина често се използват полупрозрачни прегради в такива интериори (например от стъклени блокове).

Обърнете внимание - при проектирането на къщи, които отговарят на принципите на "зелена сграда", често използвано дърво. Той произвежда приятна миризма, осигурява удобен микроклимат. Въпреки това, той почти никога не е покрит с лак, тъй като този материал не отговаря на тези принципи. Защитата на повърхността се постига чрез фабричната обработка на дървесината със специални масла.



Продуктите за рециклиране често се използват в "зелена сграда". Това важи и за дървесината. Например, за довършване на стени може да се използва регенерирана дъска за пода (понякога и паркетни дъски). Днес може дори да се нарече модерен дизайн. Въпреки това, независимо от модните тенденции, това е много практично, тъй като паркетът се отличава с издръжливост (производителите твърдят, че периодът на експлоатация е до 25 години) и добри топлоизолационни характеристики. Интересно е, че като нагревател за стени в този случай се използва материал, състоящ се от влакна от вълна, използвайки специална технология, смесена с дървен катран. В комбинация с естествена дървесина тя може да даде отличен ефект.

В допълнение към този материал, в интериора на "зелената сграда" може да се използва и светлина керамични плочки с лъскава повърхност - това е едно добро отразяване на слънчевите лъчи, и следователно също така намалява необходимостта от изкуствено осветление у дома. Друга интересна керамика бар на интериора - това е красива теракота буркани, които не само изглеждат ефектно, но когато се пълни с вода, за да помогне за намаляване на стайната температура през лятото (която е частично заменен с вентилатори и климатици).

Е, ако се интересувате от прозорец в дървени къщи - посетете сайта shuvoe.ru. Само там е всичко, за да държите прозорците без проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухня с японски стилКухня с японски стил
Зелена кухняЗелена кухня
Изберете основния цвят за кухнятаИзберете основния цвят за кухнята
Стъклените прегради са удобно и модерно решение за дома и офисаСтъклените прегради са удобно и модерно решение за дома и офиса
Стъклен блок в съвременния свят на строителствотоСтъклен блок в съвременния свят на строителството
Вътрешна украса с аксесоариВътрешна украса с аксесоари
Проектиране проект на основата на качествени ремонтиПроектиране проект на основата на качествени ремонти
Характеристики на кръгли къщи с висока енергийна ефективностХарактеристики на кръгли къщи с висока енергийна ефективност
Отоплително оборудване за апартамент как да изберемОтоплително оборудване за апартамент как да изберем
Керамични плочки във външна украсаКерамични плочки във външна украса
» » Довършителни материали за интериор в зелена сграда
© 2021 BggeHat.com