Материал за довършване на мраморни плочки

Подови плочки

Ако предпочитате, че вашият дом е не само удобен, но и уважаван, а след това в продължение на етажа, използвайте материал като мраморни плочки, отдавна доказан най-добрия начин. Този вид облицовка има трайност и здравина, а корпусът, в който се прилага, винаги изглежда уютен и добре поддържан. Мрамор е използван успешно в древния Рим за изграждането на стени на дворци и монументални колони. Днес материалът също е в търсенето, те са изправени пред стени и подове както в обществени помещения, така и в частни къщи.

Какво е по-добро от естествения мрамор или неговия изкуствено създаден аналог?

Както знаете, естествен мрамор се добива в кариери и кариери. Това е доста трудна работа, освен това, няма толкова много запаси от наистина ценни и красиви материали. Всичко това води до факта, че цената на истинския мрамор понякога е толкова висока, че не може да си позволи обикновените потребители.

Ето защо днес, най-често в продажба можете да видите изкуствен материал, който почти не е по-нисък от естествения естествен камък, а някъде дори по-добре, когато вземете предвид техническите му характеристики.

Предимствата на изкуствения мрамор могат да бъдат проследени в по-широка цветова палитра, в хомогенността на структурата, което улеснява обработването му.

Ако естественият материал има пореста структура, тогава няма практически никаква изкуствена порьозност, но текстурата не е много по-различна от естествената. Изкуственият облицовъчен материал е почти два пъти по-лек от естествения, а този отличен имот прави възможно облицовката, особено стените, да бъде по-лека и надеждна.

Силата на изкуствения материал е по-добра от естествената. Ако височина от около един метър хвърляне на пода, завърши с естествен мрамор и изкуствен товар със същото тегло, в първия случай ще се раздели на материала, а от изкуствен материал, който няма да се случи.

Също така изкуственият мрамор реагира добре на въздействието на химическата среда. Той не се разпада, дори ако оцетната киселина попадне на повърхността му, което го прави възможно да се използва за довършване на кухненски работни повърхности. По същия начин изкуственият мрамор не е изложен на резки температурни промени.

Предимства на плочките

Етаж в залата

Мрамор в интериора

При ремонт на всички помещения се обръща най-голямо внимание на завършващото покритие дори на етапа на разработване на проекта. Тъй като за секса е важно не само привлекателен външен вид, но и такива показатели като практичност, сила и издръжливост. Материалите за довършителни работи трябва да издържат на значителни товари, особено в кухни или коридори, където е важен параметър като устойчивост на износване. Ако вашият проект за проекти включва създаването на престижен и стилен интериор, тогава външните мраморни плочки ще бъдат най-доброто решение. Всъщност, въпреки факта, че мраморът се възприема от мнозина като ненадежден и крехък материал, той има доста висока плътност. Той не е по-нисък от гранит и други каменни видове, използвани в съвременната декорация на помещения.

В същото време, мраморът има голямо предимство пред други видове камъни - имунитетът на предната му страна е на влага. Високата устойчивост на материала за износване прави такива плочки при избора на подова настилка, която покрива най-добрата възможност за довършване на подове в различни обществени заведения с висока степен на проходимост. В допълнение към интериора, мраморът се използва и за сядане на стъпалата на верандите или стълбите.

Струва си да се отбележи някои по-положителни свойства на мраморните плочки:

Еволюционната колекция

Петра Антиква

  • Висока устойчивост на повреди, която се осигурява от специална нишкова структура на материала и поради това покритието стои на големи статични и динамични натоварвания.
  • Лесно залепване, обработка и работа - материалът се изрязва по такъв начин, че избраната форма се запазва. Това означава, че няма чипове и пукнатини напълно.
  • Устойчивост на вибрации и висока степен на шумопоглъщане.
  • Устойчивост на въздействието на различни химикали. Това прави възможно използването на почистващи препарати при почистването на мраморния под, а също и да не се страхувате от последствията, ако се разлее течност върху повърхността му.
  • Отлични електрически изолационни свойства, т.е. материалът не натрупва статично електричество.
  • Идеална гладкост - позволява да използвате плочките не само за подови настилки, но и за стени, стъпала, прозоречни первази, покривки за маси или за цветни панели.

Подовите плочки имат не само предимствата на самия мрамор като строителен материал, но все пак имат редица положителни свойства, които са напълно очевидни, ако е избран компетентен метод за полагане. Повечето от вариантите на този тип облицовки имат ясни периметърни граници и максимално стегнато опора по всички странични равнини. Това означава, че в процеса на полагане на плочките няма пропуски между отделните елементи. Това прави възможно да не се запълват шевовете с миксове, така че в ставите да не се натрупва влага или мръсотия.

Сортове мраморни плочки



В естествената си форма, мраморът се среща само в три варианта, които се различават по своите физически характеристики и цвят:

Видове цвят и текстура

Асортимент на материал

  • Бял мрамор е най-крехката и чувствителна плочка, която се използва само за създаване на луксозна атмосфера в стаята. Основната характеристика на материала е, че в него практически няма примеси. Този мрамор може лесно да се обработва, тъй като има висока пластичност и съответствие, но е уязвим от атмосферни влияния. Като правило, в стаи с умерена проходимост се използват бели плочки от мрамор. Тъй като основното предимство на материала не е с висока якост и устойчивост на абразия, а с неговата декоративност.
  • нюанси на сиво мрамор по-устойчиви на различни външни влияния (товар, абразия, промени температура) и следователно може да се използва за подове в области с интензивно пропускливост, например в обществените институции. Насищането на сивия нюанс се определя от количеството чужди примеси. Те влияят върху стабилността на мрамора върху въздействието на атмосферните фактори.
  • Цветен мрамор. Подовите плочки от тази категория могат да имат различна сянка - от камък близък до естествен до наситени цветове - синьо, червено или ярко изумруд. След преминаване през етапа на обработка, този тип мрамор с някои ограничения може да се използва за създаване на мозаечни панели, цветни орнаменти и цели картини.

Чрез начина на обработка и обхвата на приложение мрамор плочки е разделена на такива сортове:

В банята

Интериорът на просторна баня

  • Гланцови плочки за подова настилка с високо ниво на отразяване на светлината. Използва се за създаване на различни декоративни ефекти. Недостатък - материалът има високо ниво на приплъзване, така че за пода трябва да се използва предпазливо.
  • Неплъзгащи се плочки - използвани за облицоване на басейни, сауни, бани и други помещения. Благодарение на специалната обработка на повърхността, материалът остава непрокат дори когато удари водата.
  • Материал със заземен лицев слой.
  • Въз основа на порцелан. Този материал е изработен от керамика, много по-евтин от естествения мрамор с пълна стойност и по-нисък от него в надеждност и издръжливост.
  • Нестандартни плочки с различни форми. Използва се за създаване на модели и орнаменти, различни цветове, дебелини и различни видове повърхности, както и други технически параметри.

полагане

Мраморните плочки се полагат според определена технология, като се използват допълнителни материали и подходящи инструменти:

Инструменти в кофата

Набор от инструменти

  • респиратор;
  • ръкавици;
  • ниво сграда;
  • стъргалка;
  • кофа;
  • гъба и кърпа;
  • лепило за мраморни плочки;
  • сепаратори;
  • бял портланд цимент.

Преди да започнете процеса на полагане, трябва да подготвите повърхността, т.е. подравнете основата с шперплат, ако инсталацията се извършва на дървени стени или на един и същи етаж. Основата трябва да се обработва със съединения, които увеличават сцеплението с облицовъчните продукти. След това разтворете лепилото според инструкциите, нанесете го със шпатула върху повърхността на основата и изравнете стъргалото със скрепер по цялата площ. След това с плъзгащи движения леко натискане на плочката в лепилото, за да направи опаковката.

Ако плочките са монтирани на стена, първо ги поставете върху стената и след това излейте лепилото между задната страна на продукта и стената.

Провеждане на линия

Разпределение на материала

По време на работа, лепилото може да се натрупва в шевовете, така че трябва да държите под око и да го почиствате от предната страна от време на време. За да сте сигурни, че ставите са прави и прави, плочките са разделени със специални кръстове. Като правило, когато подовите плочки са изработени от мрамор, шевовете са направени тесни, с дебелина не повече от 3 мм. След това покритието се оставя да изсъхне най-малко 24 часа и фугите и шевовете се грундират. Материалът за шлайфане се приготвя от бял Портланд цимент, ако са поставени керемиди от този цвят или е избран подходящ тон на шумоизолиращата маса, съответстващ на цвета на основното покритие. Шевовете не трябва да се открояват остро на повърхността на мраморния под.

По време на процеса на полагане често е необходимо да се изреже материалът, трябва да се направи възможно най-точно, за да се избегнат пукнатини, като се използва специален инструмент, например, мелница с диамантен диск. Нарязването на материала изисква водно охлаждане на режещия инструмент.

Инструкции за поддръжка

Да се ​​грижиш за покритие от мраморна плочка е достатъчно просто. За да се измие такъв под, ще бъде достатъчно само да се използва топъл сапунен разтвор и мек парцал. Единственото ограничение, което трябва да се спазва, е да не се използват алкални и киселинни почистващи препарати. Тъй като оказват негативно влияние върху декоративните свойства на материала, което го прави избледняло и оставя жълти петна върху естествения камък с развод.

Технология на покритията

Кристализация на мрамор

Ако има силни петна от оцветители, не забавяйте почистването и веднага отстранете петна с помощта на сапунен разтвор. Веднъж на всеки шест месеца подовите плочки се полират с велур, за да се възстанови гланцът и нивото на блясъка на камъка.

заключение

Мрамор плочки във връзка с нюанси и текстури няма повече аналози между естествени камъни, които се използват в строителството. Ето защо, ако можете да си го позволят и имат желанието да се създаде надеждна, лесна поддръжка и висококачествен паркет, както и да направят своя интериор приличен и стилен външен вид, мрамора ще бъде един от най-добрите варианти. Мраморната настилка не само ще продължи десетилетия, но и векове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мраморни подове лукс и богатствоМраморни подове лукс и богатство
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Мраморни под скъпи класическиМраморни под скъпи класически
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Облицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезнаОблицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезна
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Венецианска теразотова мозайкаВенецианска теразотова мозайка
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
» » Материал за довършване на мраморни плочки
© 2021 BggeHat.com