Мраморни под скъпи класически

Мраморни подове

Мраморът е красив и разнообразен естествен материал, познат и обичан от древни времена. Като цяло не е редка земя, мрамор, поради своята красота винаги е бил и остава един от най-скъпите материали, използвани в строителството и декорирането на помещения. По всяко време тя е направена от всички видове декоративни елементи на архитектурата - колони, барелефи, стълби и пейки. Мраморни скулптури украсяват градини и фонтани. Плочите бяха покрити със стени и подове на дворци и катедрали, през които времето не доминира. Мраморните подове и стени не са повлияни от модата. Това е класика.

Мраморът се добива по целия свят. Само в Русия повече от двадесет от депозитите са известни. Уникалността на камъка се състои във факта, че в зависимост от примесите, съдържащи се в един или друг от неговите слоеве, той може да има уникален цвят и модел, характерен единствено за това място на извличане. Цветовата палитра на този забележителен материал включва огромно количество нюанси - от розово до тъмно зелено и черно. Снимки на самия камък и примери за неговото използване в съвременната декорация на помещенията са широко представени на страниците на много вътрешни публикации и интернет ресурси.

Церемониални завършвания

Мраморни подове, стълби и стени са прекрасен вариант на декорацията на основните зали. Това са зали - за да оцените красотата на естествения камък, имате нужда от достатъчно количество светлина и обем. Слава и стриктна, понякога с мек естествен модел, понякога без нея, мраморът подчертава специалната цел на стаята и красноречиво свидетелства за просперитета и вкуса на собственика му.
В допълнение към красотата, отличителната черта на мрамора е адаптивността му. Относителната "мекота" на този камък го прави много удобен за работа, но е доста крехък и капризен в употреба и грижа.

За да направите пода от мрамор, традиционно използвайте плочки с различни габарити, които зависят от площта и предназначението на помещението за декориране. Не е тайна, че техните несъвършенства дават специален чар на всички естествени материали. Естественият модел на мрамора - неговите вени и хетерогенности, разбира се, са основната му декорация. Но те също така имат най-слабите места, най-склонни да се повредят в резултат на небрежната експлоатация и инсталация. Господарят, слагайки мрамор на пода, трябва да познава всички нюанси на използвания материал и да се ориентира върху тях, да разполага оптимално с площта на хетерогенността, която изисква специални условия на работа.

Малко за монтажа



Монтирането на мраморен под не е много по-различно от полагането на обикновени керамични плочки. Същата поръчка и подобни изисквания за качество - равномерност и липса на въздушни кухини под плочите. Готовите мраморни подове са изцяло полирани и покрити със защитен слой. Това се прави, за да се компенсира естествената порьозност на мрамора, да се удължи периодът на употребата му и да се улесни грижата за него. В зависимост от това колко интензивно ще бъде използването на мраморната основа, защитното покритие ще трябва да се актуализира редовно на всеки шест месеца или една година.

От състава на последното зависи не само появата на мраморния под, но и колко хлъзгав ще бъде той. Както знаете, полиран мрамор, особено в мокра форма, представлява значителна опасност точно поради своята хлъзгавост. Решаването на тази важна задача помага за специални защитни покрития за мраморни плочи.

Малко за грижата за мраморния под

Полиране на мрамор

Възстановяване и грижи за мраморни повърхности

Грижа за подовете от естествен камък - това е и цяла наука. Преди всичко, за да се избегне надраскване на краката на всички мебели, монтирани на такъв под, е необходимо да "обувки" в защитни силиконови корици. Всички случайно изляти течности трябва незабавно да бъдат извадени от пода. Това важи особено за ярко оцветени напитки и различни агресивни среди - почистващи съставки и химически разтворители. Излагането им на незащитената повърхност на мрамора води до унищожаване или стабилно оцветяване. Ако повърхността е защитена със специално съединение, разрушаването може да стане малко по-бавно и с навременното премахване на опасността не докосва самия камък.

Единственият приемлив начин за грижа за такова покритие е мекото мокро почистване, което трябва да се извърши, когато подът се замърси. Няма четки и стъргалки. Не разтворители или почистващи препарати за под - всички могат да навредят на естествения камък.

За да обобщим, може да се каже, че мраморните подове са скъпо, крехко и непрактично покритие. Но също така е прекрасно красива и в същото време невероятно престижна, способна да направи дворец от всеки дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Материал за довършване на мраморни плочкиМатериал за довършване на мраморни плочки
Мраморна камина в интериора и портала за нея е красива, стилна и естественаМраморна камина в интериора и портала за нея е красива, стилна и естествена
Пиластри структурни характеристики и приложения в архитектуратаПиластри структурни характеристики и приложения в архитектурата
Мраморни плочки за пода, неговите видове и особеностиМраморни плочки за пода, неговите видове и особености
Мраморни подове лукс и богатствоМраморни подове лукс и богатство
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Създайте уникален пейзажСъздайте уникален пейзаж
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Мебелни фронтове от естествени дървени предимстваМебелни фронтове от естествени дървени предимства
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
» » Мраморни под скъпи класически
© 2021 BggeHat.com