Двуетажна къща за лятна резиденция

Двуетажна къща за лятна резиденция

Двуетажна вила е чудесно място да се отпуснете и да внесете мислите си в ред след една работна седмица, особено ако човек има планирана земя извън града. Такива къщи са толкова актуални, колкото и досега, защото съвременният ритъм на живота изстисква всички сокове от градските жители и трябва да намерим начин да облекчим стреса и отпускането. Най-добрият вариант е да почивате на собствената си дача.

двуетажна къща

Готов проект за двуетажна къща за лятна резиденция

Ако земята не е много голяма, а семейството е огромно, а дори приятели са поканени да си починат, е необходимо да построим дача на 2 етажа. В наше време, проекти на дървени къщи 4х6 метра, които изглеждат добре, са относително евтини и поддържат топлината перфектно, което прави възможно използването на дача дори през зимата, без да се харчат много за отоплението.

Специалистите казват, че сега най-популярният вариант за селска къща е бар. Къщи от греди този материал е топъл и удобен. Дървените материали са абсолютно екологосъобразни и за мнозина това е един от най-важните критерии при избора на строителен материал. Изграждането на лъча улеснява реализацията на всякакви идеи, включително изграждането на лесна и удобна къща, която ще служи като лятна резиденция.

къща с таванско помещение за лятна резиденция

Вариант на проекта на малка къща с таванско помещение за даване

Опитни майстори препоръчват да спрат своя избор на такъв материал, като бар, за тези, които предпочитат комфорт, екологична съвместимост и в същото време нямат намерение да плащат допълнителни пари.

Планиране на сгради

Една двуетажна вила е удобна, красива и рентабилна, като 1 кв. М ще бъде много по-евтино от това изграждане на едноетажна къща. Това се потвърждава дори от факта, че на 1 м² земя е възможно да се изгради два пъти повече полезно пространство.

Когато планирате къща Необходимо е да се обърне специално внимание на местоположението на стаите и веднага да се определи къде ще се намират тези или други помещения. Това ще позволи по-ефикасно и по-рационално използване на материалите за строителство и незабавно да се вземат решения относно комуникациите. В зависимост от размера на свободното пространство на земята, експертите могат да предложат различни проекти. Къщата с два етажа и нормален капацитет може да бъде 8x8 и 10x10 и повече m.

къща 8х8 м

Опции за планиране на къща с таван 8x8 метра

Планиране на лятна резиденция всеки домакин определя за себе си, като отчита личните нужди. Въпреки това, ако следвате общите тенденции, можете да си представите приблизителна схема на най-популярните двуетажни дачи.

В повечето случаи първият етаж е удобен е разположена и озеленена кухня, баня в къщата и хол. Първите две стаи трябва да бъдат маркирани на приземния етаж, тъй като това ще избегне ненужните проблеми с вода, газ и канализация. Всекидневната трябва да бъде на първия етаж, така че е място, където можете да поканите гостите на чайна парти.

На първия етаж трябва да се намира и коридор със съблекалня, където можете да поставите вашето външно облекло. Често коридорът се свързва с помещението за приемане на гостите с помощта на арка, т.е. без използване на врата. Това е добър вариант, който ви позволява да спестите място. Освен това, често по-долу към къщата с таванско построена веранда или тераса.

къща с веранда

Двуетажна къща с проект за веранда

Тази стая е идеална за приятно прекарване с чаша чай при хубаво време. Терасата може да бъде украсена с саксии с живи цветя и люлеещ се стол. На втория етаж на сградата могат да бъдат оборудвани с такива удобства като спалня, кабинет и планирано таванско помещение, Това е балкон, който може да бъде остъклен или оставен отворен. Това е много удобно място да се отпуснете и да сложите нервите си в ред.

Таванът или, както се нарича и лоджията, не е необходимо да бъде напълно отворен. Често те използват плъзгащи стъкла. При хубаво време можете да се насладите на лъчите на слънцето и чистия въздух, а при лошо време просто да затворите прозорците и да се насладите на топлината.

стилна двуетажна вила

Проектиране на стилна модерна двуетажна къща за лятна резиденция

Важно е прозорците да бъдат добре обработени с топлоизолационен материал. Такова оформление е най-популярно, ако е образец на проект. Ако желаете, собственикът на къщата може да избере нещо по-оригинално. Понякога оформлението на приземния етаж се извършва под формата на студио, което е дневната ще бъде комбинирана с кухнята. Тези опции са подходящи за малки двуетажни вили.

Експертите силно не препоръчват претоварване на втория етаж в сгради, които са изградени от дървен материал. Този материал има много предимства в сравнение с тухлите и блоковете, но тук силата всъщност губи.

Избор на материал за изграждане на двуетажна вила



След като решите проблемите с оформлението на помещенията, можете да преминете към други важни точки. Следващата стъпка ще бъде изборът на подходящи материали за строителство. Двуетажните къщи от жалузи могат да се състоят от заготовки от различни видове. От този дизайн зависи от силата на сградата и крайната цена. Освен това, въз основа на типа на проекта, можете да изберете това или оформлението.

Най-простият и бюджетен вариант е масивен лъч. Този материал се изрязва от цял ​​дървен материал, което показва наличието на значително количество влага в шината.

Ако плосък лъч се използва за изграждане на къща, това може да направи сградата непригоден за по-нататъшна работа за определен период от време. Например до направете интериорна украса и оформление на къщата, Необходимо е да изчакате една година, докато структурата стои. При свиване на къщата от твърда греда могат да се образуват пукнатини в стените, които ще трябва да се износят, преди да се ангажират с външни и вътрешни довършителни работи.
къщата на пукнатини
Тези минуси са лишени от профилиран бар. В този случай ще се използват специални брави, изрязани върху материала, което позволява на елементите да се сгъват плътно, като дизайнер. Много е лесно да се построи къща от профилирани греди, а рискът от получаване на пукнатини в стените ще бъде минимален.
Най-простият и много популярен вариант напоследък са залепените дъски. Такива заготовки са добре изсушени, така че къщата няма да трябва да се откроява.

Това е безспорен плюс, което прави възможно началото на вътрешното и външното покритие да завърши почти веднага след завършване на строителството на сградата. Предвид всички предимства на този строителен материал, той все повече се избира за изграждането на къщи, включително двуетажни къщи. Единственият недостатък на залепените греди е неговата по-висока цена в сравнение с другите дървени материали.

къси лепило

Проектът на двуетажна вила, изработена от ламиниран фурнир

Фондация за лятна резиденция

Дори една малка двуетажна дървена дача трябва да има солидна основа, върху основата на сградата на няколко етажа трябва да се обърне специално внимание, тъй като това влияе върху качеството на къщата и безопасността на хората.
Когато става въпрос двуетажна баня, след това има 2 най-популярни версии на мазето:

  • колонен;
  • колан.

Основата на лентата е по-трайна и може лесно да издържи натоварването, създадено от двуетажната сграда. С колонна основа трябва да сте внимателни и да се опитате да не претоварвате сградата, особено горния й етаж. Напоследък болтовите и винтовите основи стават все по-популярни. Те са много удобни, бързо построени, издържат на тежки товари и са доста демократични цени.

схематична фундамент лента

Различни схеми за изграждане на основата на лентата

Независимо от това какъв тип фундамент ще бъде избран за изграждането на двуетажна вила, е необходимо да се положи хидроизолация преди изграждането на стените. Над хидроизолационните материали се полага гъста лента, която трябва да се обработва със специални водоотблъскващи вещества.

Плюсове и минуси на двуетажни къщи от бар

Предимствата на сградите, чиято конструкция използва дървена греда, могат да бъдат много. Дървото е естествен, естествен и безопасен материал. Нивото му на екологичност е много по-високо от това на другите строителни материали.

В двуетажна сграда може спокойно да почива не само голямо семейство, но и приятели. Това е чудесен начин да спестите място на сушата. Така че можете да получите два пъти повече полезно място, а освен това да спестите място за басейна, детската площадка или уюта градина 12 хектара.

къща с мансарда

Малка къща, изработена от дървен материал с таван

Изграждането на двуетажна сграда е много по-евтино от ерекцията едноетажна къща 8х10.

Безспорното предимство, че проектите на сгради от дървесината са лекотата на работа с този материал.

Понякога дори и най-малко умения в строителството е достатъчно, така че в къщата да построи двуетажна къща. Самоук учителите най-често избират предмети от бар, тъй като се отличават с най-простата инсталация. Е, още един безспорен плюс на селски къщи, изработени от дървени греди, е, че изглеждат много привлекателни и естествени. Такава сграда ще се впише в цялостния природен пейзаж и дори ще я допълни. Природната дървесина не изисква допълнително външно покритие, боядисване.

вила проект

Вариант на проекта на двуетажна вила, изработена от дървен материал

Тя вече изглежда страхотно и задоволява очите на собствениците на къщата и минувачите. Независимо от това, подобни варианти имат някои недостатъци. Тук е необходимо да се придаде висока влажност на строителния материал, когато се използва плосък дървен лъч. Това води до факта, че къщата ще трябва да стои около година. Едва след това ще бъде възможно да се справим с интериора на сградата. За мнозина тази опция може да е неприемлива, така че е по-добре да изберете залепена лента, която вече е напълно готова за употреба.

Естественото дърво изглежда страхотно, но е доста взискателно в грижата. Той трябва периодично да се третира със специални състави срещу разпад, ще е необходимо да се запечатат пукнатините в стените, които се образуват при свиване.

Важно е да се обърне внимание не само на влагоустойчивостта на дървесината, но и на нейната устойчивост на ултравиолетовите лъчи. На слънце естественото дърво може да потъмнее и къщата ще стане непривлекателна. Коригирането на този недостатък ще бъде много трудно. Въпреки всички недостатъци на дървени двуетажни къщи, тази опция се счита за най-популярна, когато става въпрос за даване. В тази къща можете да се отпуснете перфектно заедно със семейството си в събота и неделя от шума на града и да се подготвите за още една заета седмица.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Планиране на ваканционен домПланиране на ваканционен дом
Проекти на къщи 6x8 с таванско помещениеПроекти на къщи 6x8 с таванско помещение
Ваканционни вили или места за гости на вашия сайтВаканционни вили или места за гости на вашия сайт
Диаграма на отопление на двуетажна къщаДиаграма на отопление на двуетажна къща
Схема на отопление двуетажна къщаСхема на отопление двуетажна къща
Отопление в страната със собствени ръцеОтопление в страната със собствени ръце
Как да изберем отоплението на ваканционен дом?Как да изберем отоплението на ваканционен дом?
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Оформлението на двуетажна къща с красива камина, комбинирано с удобствоОформлението на двуетажна къща с красива камина, комбинирано с удобство
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
» » Двуетажна къща за лятна резиденция
© 2021 BggeHat.com