Веранда от бетон със собствени ръце

Можете ли да си представите уютния си ъгъл, където живеете без веранда с балдахин? В края на краищата, верандата не е само елемент от интериора, а служи и за защита от дъжд, гореща слънчева светлина. Следователно, изграждането на този елемент трябва да се поеме отговорно, верандата трябва да е здрава и да отговаря на размерите на къщата, така че структурата изглежда красива и подходяща спрямо нейния фон.

Появата на къщата и на верандата зависи изцяло от вашето въображение и материални възможности. Разбира се, за построяването на верандата можете да наемете високо специализирана група от строители, но вие можете сами да направите веранда.

Е, с какво да започне строителството на бетонната веранда със собствените си ръце

Е, с какво да започне строителството на бетонната веранда със собствените си ръце

Design.

Преди да купите материала, инструментите и всичко необходимо за изграждането на този дизайн, трябва да определите размера на верандата. Според много експерти идеалните параметри са:

  • ширината на стълбата трябва да бъде не по-малка от 80 сантиметра "за удобно движение на 1 човек";
  • Ъгълът на накланяне на стълбата трябва да бъде равен на 45 и по-малко;
  • Броят на стъпките е странно;
  • ширината на стъпалото е не по-малка от 25 сантиметра, а височината е 12-20 сантиметра;

Материали и инструменти:

  • Материали: готов бетон или цимент, арматура, тел, дъски и греди за кофраж, нокти и рубероиди;
  • Инструменти: чук, български, вибратор "за запечатване на решение", трион, лопата, чук, корито на бетоновата смес, мистрия, ролетка и ниво.

Подготовка на субстрата

Този етап включва почистване на територията, почистване на отломки и растително покритие, процесът на подготовка включва изкопаване на ямата за основата, монтиране на основата на кофража + подсилване на територията. В крайна сметка всичко се излива с бетон и се уплътнява с вибратор и се оставя да изсъхне за няколко дни. Това завършва процеса на подготовка.

Етап на производство и монтаж на кофраж за стъпала

В този случай трябва да обърнете внимание на следните точки:

  • Кофражът трябва да бъде оборудван с втвърдяващи се ребра;
  • Планира под ъгъл от 90 градуса и под стъпките;
  • Кофражът трябва да бъде направен колкото е възможно по-херметически, а на дъното му да има рубеолит.

Наливане на бетон, тук вече има въпрос, как да се запълни веранда от бетон със собствени ръце, без да се обърнете към професионалистите качествено и надеждно? - Експертите съветват да извършите тази процедура едновременно. Докато винаги запълвате верандата, е необходимо да уплътните разтвора и да премахнете въздушните мехурчета. За това е по-добре да използвате вибриращ овен.

Зад формата на верандата има различни форми: трапецовидни, кръгли "полукръгли", квадратни или правоъгълни, както и структури могат да бъдат различни "отворени, затворени под формата на веранда".

Формата на верандата на вашата къща може да бъде избрана всяка, ръководена от вашия вкус и предпочитания, защото параметрите на верандата няма да има влияние. Трябва само да помним, че изграждането на полукръгла бетонна веранда със собствени ръце е малко по-сложно от обичайната правоъгълна версия. Най-евтиният, удобен и популярен материал за строителството е конкретен. Предимствата на този материал са, че освен не толкова високата цена, е много удобно да се обличат различни материали, покриващи издръжлив материал, красива външна облицовка.

Така че, нека да започнем как да направим полукръгла веранда с бетон от собствените си ръце



Така че, нека да започнем как да направим полукръгла веранда с бетон от собствените си ръце

Изграждане на кофраж. Това е първата точка, на която трябва да обърнем внимание, защото сложността е в закръглена форма. Най-простото, най-евтиното и най-достъпно решение на този проблем е използването на парчета от листова поцинкована метал. Те се характеризират с гъвкавост, която ще ви помогне да форма, както и информационни листове са достатъчно силни, те ще бъдат в състояние да издържат теглото на конкретно решение, като същевременно поддържат желаната форма.

Подготовка на мястото и запълването на основата

Искам да отбележа, че теглото на самата веранда е достатъчно голямо, затова изисква мощна база. Във връзка с масата на верандата в бетонната лента е необходимо да се пробие дупка, в която по-късно да се вмъкне армировката на рамката на новото разширение.

По време на изливането на бетонна хоросан, е необходимо постоянно да се изравнява повърхността, така че сградите да са здраво свързани и когато свиването на удължението не изглежда пукнатини.

Изграждане на полукръгла веранда

Най-често срещаният и опростен начин е пластичната инсталация на палубата и запълването на стъпките един по един. Този процес се осъществява на няколко етапа:

  • Обърнете внимание на очертанията, по които е монтиран извит кофраж. Височината на стъпалото и кофражът са еднакви. Кофражът трябва да е много силен, за да издържи теглото на хоросана през целия контур, затова той трябва да бъде фиксиран с дървени разделители;
  • Рамката, свързана с армировката, е поставена в кофража, този скелет е няколко реда метална мрежа, която ги свързва вертикално една с друга.
  • След това рамката на конструкцията се излива с бетон, така че да няма празнини в монолитната структура, за проверка се използва пръчка, която пробива разтвора на няколко места, за да се отстранят възможните кухини;
  • Разтворът трябва да изсъхне и да получи сила, след изсушаването му кофражът се инсталира още веднъж и с новата серия целият процес се повтаря. В резултат на този процес, всички стъпки се строят, и този дизайн поскъпне, че искам да се обърне внимание, защото това е моментът, че всички стъпки са изградени отдолу-нагоре, защото на този натиск, силата се увеличава.

Ако сте следвали всички инструкции, то вашата веранда ще бъде достатъчно силна и ще продължи много десетилетия. Бих искал също да забележа, знаейки как да излея веранда в полукръг със собствените си ръце, можете да създадете своя собствена къща, необичаен вход, парапет и много други неща по много оригинален начин.

Довършителни

Разбира се, можете да оставите вашия веранда в тази форма, но въпреки своята здравина и издръжливост, дори и много силен материал трябва да бъде защитен от защитата на вода, вятър, слънце, топлина, студ, сняг, вода и други природни и човешки фактори. За да направите това, е достатъчно да инсталирате силна облицовка, която ще ви помогне да продължите много по-дълго, но в същото време ще ви помогне да украсите дома си по оригинален и ярък начин. Има различни видове плочки, цена, цветове, които са различни, всеки от вариантите имат плюсове, така и минуси, също трябва да направят избор, не само във външния вид и цена, както и лекота на работа.

На пръв поглед, изграждането на верандата, изглежда доста лесно, но искам да ви обърна внимание на факта, че е необходимо да се придържа стриктно към инструкциите и да действат зад технологията, отговорен подход към процеса на строителството. Може би ще има някои трудности, но резултатите от работата ви ще се превърнат в източник на гордост за много години, независимо от формата на верандата, използвайте готови проекти, за да не трябва да се харчат допълнителни материали правилно изпълнение на чертежи и да вземат само правилното решение.

Добре и висококачествено построена и облицована веранда, ще помогне на къщата ви да изглежда солидна.

Надяваме се статията ви да ви помогне да намерите отговори на въпросите, които ви интересуват!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Верандата от дърво за дома или как да го направите сами?Верандата от дърво за дома или как да го направите сами?
Козирка над верандата от метал предпазва входа от дъжд и слънцеКозирка над верандата от метал предпазва входа от дъжд и слънце
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Тераси и верандиТераси и веранди
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Изграждаме веранда от пенобетонИзграждаме веранда от пенобетон
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Дизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръкиДизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръки
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
» » Веранда от бетон със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com