Изграждаме веранда от пенобетон

Малко се установи в нова къща и постави в ред един трюм, почти всеки собственик на къща започва да мечтае за допълнителна пристройка. Някой трябва да разшири трапезарията, но някой просто иска да се отпусне на просторната веранда. За изграждането му можете да избирате всеки качествен материал: тухли, дърво, шлакови блокове или изделия от клетъчен бетон. Верандата към къщата от пяна блокове ще има свои ръце по-добри характеристики.

Преди да започнете да изграждате нова част от основната сграда, трябва ясно да знаете размера и вида на основата, както и състоянието на стените, покрива и земята. Освен това няма да е излишно да се изчертава бъдеща веранда или поне ясна рисунка. На този етап трябва да решите дали ще бъде нарушена целостта на покрива или не, как ще се свърже верандата към къщата и ще помислите върху входа към нея. Само след всички тези действия можете да пристъпите директно към строителните работи.

Полагане на основата под верандата и издигане на стените

Монтаж на кофраж

Преди да започнете изграждането на основата на бъдещата сграда, трябва да знаете в каква дълбочина се намира основната основа. За това е направена яма с размери 1 х 1 м. Нейната дълбочина трябва да е достатъчна, за да има представа за старата основа на къщата. Най-добрият вариант за поставяне на основата за верандата е основата на същия тип и размер като основната. Ако това не може да се направи по някаква причина, тогава е необходимо да се създаде добър деформиращ шев. Поредицата на неговата отметка е, както следва:

  • Между основите се оставя малко разстояние от около 5 см, където са поставени дъски, предварително опаковани в рубероид.
  • На този етап зиданите блокове, между съседните стени, оставят празнина от 2 см, която е пълна с нагревател и уплътнител. След завършване на всички работи, полученият шев е покрит с панели. Като топлоизолационен материал е фина минерална вата.
снимка на минерална вата

Що се отнася до основата, по-често за пенобетонни конструкции е, че лентата е плитка, но за построяването на верандата е подходящ и друг вариант, колонен от тухли. Този тип фондация е не само достатъчно силна, но и финансово икономична от гледна точка на разходите за труд.

пяна блок

След изграждането на фондацията, можете безопасно да се премине към полагане на стени, тя е абсолютно аналогична на обичай пяна бетон или тухла. Повече подробности за това можете да намерите в тази статия "зидария на стени от блокове от пяна".

Характеристики на изграждането на верандата

веранда от блокове от пяна

Специално място в конструкцията на стенната кутия на допълнителното приложение е джъмперът. За верандата, специални са по-приложими - U-образни, те са достатъчно леки. Използвайки ги, основата не се влияе от критичните натоварвания. Благодарение на тези мрежи може да се направи повече отвори с дълъг 1.5 m, така че те трябва да се произведе надежден пяна U - образна, метал и дървен кофраж, търговска марка тежък бетон, варов разтвор и със сигурност монтаж с диаметър 10 mm.

Незаменяема технология за инсталиране на кофраж

На първо място, блокира определена форма сет, а след това на кофража, след което предварително подготвен пяна блок отстъп годни фитинги, последен етап на производствените мрежи - изливат получените конкретни структури, които КОМПАКТЕН и изравниха.



Полагане мрежи

Както при всяка друга структура, направена от лек бетон, пяна бетон веранда трябва да Полагане мрежи, тя ще даде цялата структура твърдостта и защитата на стените му от напукване и чупене. За устройството ви се нуждаете от същите материали, както за създаване на конкретен джъмпер. Технологията на леене на армопойове е подобна на тази на същия скок.

зидария от блокове пяна

Друга съществена характеристика на разширението е присъединяването му към основната структура, като за тази цел се използва армировка. За получаване на твърда връзка е необходимо да се видя всяка трета пяна ред бетонна стена второстепенен канал с размер 3 * 3 см и дълбочина 5 cm, е вкарана в него и е изпълнен с усилване на бетон или специален разтвор лепило. В носещата стена на къщата се пробива и дупка, вкарва се вторият край на арматурната греда и се вкарва бетон. С помощта на такава връзка, изтеглянето на верандата от клетъчен бетон ще бъде намалено на практика до нула.

Добавяне на веранда към дървена къща

Добавяне на веранда към дървена къща

От особено значение е изграждането на пяна бетонна веранда до дървена къща. Това се дължи на различната плътност на материалите и видовете фундаменти. Като правило, при дървени конструкции те са по-леки, такива разлики могат да доведат до прекомерно и неравномерно свиване на двете сгради. Такова специфично изграждане трябва да се извършва само под ръководството на опитни строители в тази област.

Полезно видео

заключение

Избирайки качествени продукти от пенобетон като основен материал за стени за удължаване на достъпна цена, получавате гаранция за издръжливостта и надеждността на вашата бъдеща веранда.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да прикачите веранда към къщата опции и строителна технологияКак да прикачите веранда към къщата опции и строителна технология
Веранда от бетон със собствени ръцеВеранда от бетон със собствени ръце
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Тераси и верандиТераси и веранди
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Дизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръкиДизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръки
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщатаКак мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата
» » Изграждаме веранда от пенобетон
© 2021 BggeHat.com