Как да прикачите веранда към къщата опции и строителна технология

Верандата спасява от горещото слънце и внезапният дъжд ни дава възможност да се насладим на топла лятна вечер. Мнозина решават да прикачат веранда към къщата след известно време след ерекцията, когато има нужда от допълнително полезно пространство или финансови възможности.

Къде е по-добре да поставите веранда - има ли някакви опции?

Първият етап на всяка конструкция е дизайнът. Модерни веранди се намират не само в обичайните квадратни и правоъгълни форми, но и кръгли, многоцветни, под формата на полукръг, които могат да повтарят формата на балкон или лоджия. Приложението може да бъде от отворен и затворен тип. Първият тип не изисква големи строителни работи. Тъй като стените могат да действат храсти, покривът може да бъде направен от карбонат. Затворената веранда е сериозна структура, изискваща проект и инвестиране на средства.

Обичайният изход от верандите в дачата е основният изход от къщата. Но по принцип може да се направи разширение от всяка страна, където има врата. Ако искате да излезете на терасата от спалнята, но няма врата, тогава можете да я направите. Верандата зад къщата дава възможност да се насладите на градината или красивата гледка. Верандата с барбекю трябва да бъде разположена така, че да има изход от кухнята. При избора на място за верандата, е необходимо да се вземе предвид вятърната роза, в помещение, разпенващо от всички ветрове, няма да бъде много уютно.

Веранда от дърво с дърворезби.

Веранда от дърво с дърворезби.

Ако сте решили за формата, вида и местоположението на мястото на верандата, можете да преминете към избора на материали, от които ще бъдат направени няколко дизайнерски разширения. Съветваме ви да изберете материали, които отговарят на общия дизайн на собствеността върху дома. За дървена къща е по-добре да се построи веранда от дърво. За къща, изработена от каменни материали, поликарбонатна веранда е по-подходяща. Този материал ви позволява да получите структура от всякаква форма.

Преди изграждането на разширение на къщата трябва да се изясни дали е необходимо разрешение за това строителство. Ако е необходимо, по-добре е да издават документите, преди началото на строителството, така че по-късно няма проблеми, и не е наложена глоба за незаконното строителство.

Създаване на фондация и етаж - основата на основите

Верандата се различава от терасата на тези, а след това нейната основа във височина се изравни с основата на къщата. Терасата може да бъде построена директно на земята. Първо трябва да подготвите място за строеж: отстранете боклука, отстранете почвата около 15 см. Можете да излеете отстранената земя върху леглата. След това платформата трябва да бъде изравнена и можете да продължите с оформлението на верандата според плана. На ъглите в земята караме дървени клечки, между които издърпваме въжето, което ограничава размерите на сградата.

Лекото тегло на удължението позволява използването на лека лента или колонна основа. Можете да използвате винтови купчини, което елиминира конкретната работа, спестява време и намалява разходите. Дълбочината на мазето под верандата трябва да бъде почти същата като под къщата. По-добре е да не се комбинират базите и оставете между тях разликата от около 4 см. Тегло различни сгради, така свиване е различен. При монтажа на колонната основа ние осигуряваме вентилация, която удължава експлоатационния живот на конструкцията.

Основаване на терасата

Основаване на терасата

За мазета, изкопаване на изкопа, чиято дълбочина съответства на височината на бъдещата основа. В него монтираме дървени кофражи от дъски или греди. На дъното подреждаме възглавница от пясък, развалини или камъни. След това се изсипва бетон смес от цимент, пясък и чакъл. Решението е лесно да се приготви на ръка, като се разбърква в коритото. Можете да поръчате готови, но няма да е евтино. За силата между слоевете от бетон ние разпространихме камъните. Използвайки мистрия, нивелирайте горната повърхност на бетона и оставете сместа да се втвърди в продължение на 3-4 дни.

За да се избегне потъването на структурата, колоните на колоната са изкопани в земята до дълбочина, по-голяма от един метър. За малките веранди има достатъчно стълбове в ъглите. Ако размерите са големи, тогава на всеки половин метър копаем в междинните колони. Фондацията на колоните е изработена от тухли, бетон или блокове. За колоните ние изкопаем ями, в дъното на което изсипва пясък 20 см слой, а след това излейте бетон. Когато бетонната смес се втвърди, основата е направена от блокове или тухли. Те са разположени или на нивото с основната основа, или съвсем надолу. На пода на удължението трябва да остане най-малко 30 см.

Когато основата е готова, можете да продължите с монтажа на пода. Независимо дали верандата е отворена или затворена, пода трябва да е трайна и топла. Най-често материалът за пода се избира от дървото, поради неговите предимства:

  • сила;
  • ниска топлопроводимост;
  • екологична чистота;
  • естествена красота, която не изисква декоративни довършителни работи.

Подът беше топъл, пространството под него беше покрито с експандирана глина, или положихме друг топлоизолационен материал. За да защитим структурата от влага над изолацията, поставяме два слоя покривен материал или друг хидроизолационен материал. Дървените трупи, обработени със защитни средства, са фиксирани върху основата. На дървените трупи поставяме дъски за оформяне на дъски. За да сте сигурни, че подът не се взривява, слотовете трябва да бъдат третирани със силиконов уплътнител. Всички дървени компоненти на конструкцията са защитени с антибактериални и антисептични средства. Това ще удължи живота на пода.

Frame - гаранция за надеждност на сградата



Ако изграждаме затворена веранда, изграждането на стени започва с монтирането на рамката. Като скелет е възможно да се използват дървени греди, профили от цветни метали, алуминий, пластмаса, стоманени тръби. Ако е избрано дървена рамка, инсталирането включва следните стъпки:

  1. 1. На периметъра поставяме баровете, които играят ролята на долната лента. В ъглите на гредите се свързваме с директно заключване.
  2. 2. За да инсталирате багажник в баровете трябва да се направи квадратни отвори с разстояние от 50 см. Щандовете са фиксирани с помощта на метални скоби и пирони.
  3. 3. Отгоре правим горната колана от бара.
  4. 4. На самия връх лежахме дървена греда, която ще бъде опора за покривната система на разширението. Като котва използваме анкерни болтове.
  5. 5. След това прикрепяме гредите към релсите на покрива към гредите.
Как да се прикрепи една веранда към къщата - опции и технология на строителството

Дървена рамка за затворена веранда.

По същия начин се прави скелет, направен от други материали. Ако основата позволява, можете да направите рамка от камък. В този случай дебелината на подпорите не трябва да бъде по-малка от 1,5 тухли, а междинните стълбове трябва да са с дебелина 12,5 cm.

Дървесина или поликарбонат - какво да дадете предпочитание?

За удължителните стени могат да се използват различни материали: дървен материал, облицовка, поликарбонат, сайдинг, декоративни тухли. Най-достъпният и екологичен материал е дърво. Основният й недостатък е нестабилността, т.е. чувствителност към гниене, гъбички, беззащитни срещу вредители. За дървена конструкция, която да продължи по-дълго, тя трябва да се третира редовно със специална защитна екипировка.

Модерен материал, който е идеален за верандата, е поликарбонат. Струва си да се разгледат неговите положителни и отрицателни страни. Според характеристиките на здравината, поликарбонатът надвишава стъклените показатели с 200 пъти, когато пада, никога няма да се счупи. Благодарение на добрата производителност поликарбонатната конструкция е добре осветена. Гъвкавостта на материала позволява изпълнението на оригинални дизайнерски решения. Поликарбонатите могат да произвеждат арки, цилиндри, извити прозорци и врати. По време на транспортирането материалът се валцува в ролки.

Поликарбонатна веранда.

Поликарбонатна веранда.

Ниска топлопроводимост на материала прави възможно запазването на топлинните разходи, тъй като поликарбонатът поддържа желаната температура в помещението. Коефициентът на топлопроводимост на поликарбонатите е по-малък от този на стъклото, 4 пъти.

Тя е лека, така че можете да използвате лека основа. С поликарбонатни листи е удобно да се работи, те лесно могат да се режат с обикновен нож. Благодарение на лесното сглобяване, анексът се сглобява за кратко време. С всички положителни свойства на поликарбонатите има недостатъци. Материалът е нестабилен за механични влияния. На листовете има драскотини, които намаляват капацитета за предаване на светлина. Също така, материалът е нестабилен за киселини и алкали. Затова, за да почистите повърхността, използвайте мека кърпа и перилни препарати, които не съдържат агресивни химикали.

Друг недостатък на поликарбонатните листове е промяната в размера с падане на температурата. Това трябва да се вземе предвид по време на монтажа. При сглобяване на удължител, за крепежни елементи, направете малък склад, използвайки силиконов уплътнител. Листовете се закрепват с шайби, винтове и гумени уплътнения.

Покривът на верандата като продължение на покрива на къщата

Покривът на верандата може да бъде сваляем, но е по-добре да го направите здраво закрепена към рамката. Основата на покрива е подобна на пода - изработена от дърво. Основата на покрива е кофражна система, състояща се от контролна кутия и дървен лъч. Основната задача на кофражната система е да държи покривния материал със сезонно натоварване под формата на сняг или дъжд. Следователно, по-нататъшната работа на структурата зависи от нейното качество.

За веранда обикновено избирате покрив на седло, чийто наклон трябва да надвишава наклона на къщата. Последователността на действията за изграждане на покрива на удължението е същата като при монтажа на покрива на къщата:

  1. 1. Поставени са релси. След това те се закрепват заедно.
  2. 2. Клетката е пълнена на гредите. В зависимост от покривния материал той може да бъде непрекъснат или периодичен.
  3. 3. Между тавана и покривния материал е поставен хидроизолационен материал, който предпазва от влага и позволява свободно изпаряване на излишната влага от стаята. Когато се използва метал като хидроизолация, се взема кондензационен филм.

Хармонично единство на разширението и жилището

На последния етап инсталираме врати и прозорци. В местата, където се планира инсталирането на прозорци, ние поставяме върху вертикалните стелажи дъска на височина половин метър от основата. Всички слотове трябва да бъдат внимателно запечатани, за да се избегне загубата на топлина. За да се избегнат течения, вратата трябва да бъде инсталирана с отместване по отношение на основния вход към къщата. По-добре е да се оборудва вратата от края на верандата, след което студеният въздух няма да влезе в къщата.

След изграждането на основните елементи на верандата ние изпълняваме интериорна декорация. Ако удължението е направено от поликарбонат, интериорът ще се състои само от мебели, електричество и отопление, ако верандата ще се използва през студения сезон. Дървеното удължение навътре може да бъде зашито с облицовка или шперплат, от фасадата - сайдинг или дърво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на къщата 9x12Оформлението на къщата 9x12
Веранда от бетон със собствени ръцеВеранда от бетон със собствени ръце
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Тераси и верандиТераси и веранди
Интересна оформление на къщата с прозореца на заливаИнтересна оформление на къщата с прозореца на залива
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Изграждаме веранда от пенобетонИзграждаме веранда от пенобетон
Дизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръкиДизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръки
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
» » Как да прикачите веранда към къщата опции и строителна технология
© 2021 BggeHat.com