Създаване на козирка за верандата

Козирката над верандата е не само надеждна защита срещу атмосферни условия, но и важна детайлна конструкция, която допринася за хармоничното монтиране на входната врата към стила на дома. Тази работа може да бъде направена само от себе си. Сенките могат да бъдат с различни форми.

Най-често срещаният е едноличният. Това е надежден дизайн за дълъг експлоатационен живот. За да направите козирка над верандата със собствените си ръце, ще ви трябва такива инструменти и материали като:

- метални ъгли;
- рулетка;
- заваръчна машина;
- метална хартия;
- Котва;
- завесата;
- винтове от неръждаема стомана;
- барове;
- самобръчкови винтове;
- ремъци за допир;
- улуци;
- тръби;
- Профилиран метален лист или гъвкава плочка.

Първо трябва да създадете скица скица. За да го направите правилно, трябва да измерите ширината на верандата с лентова мярка. След това към този параметър се прибавя 60 см. В резултат се получава необходимата ширина на козирката. След това трябва да измерите разстоянието до входа на къщата и височината на перваза. Височината трябва да се изчислява въз основа на архитектурните особености на жилището и трябва да бъде осигурен наклонен ъгъл за козирката най-малко 20 °. И според тези данни създаването на скицата няма да изглежда сложно.



Следващата стъпка включва рязане на металните ъгли до желаните размери. От тези резници се правят рампи, чиято дължина трябва да бъде равна на височината на рампата. Също така, от тях са направени подпори и периметър. Всички тези части са заварени заедно. В резултат на това трябва да се формира скелет, характеризиращ се с надеждност и здравина. Неговото фиксиране се извършва над верандата. Стенният лъч трябва да бъде фиксиран пред входа с неръждаеми винтове, а подпорите - с котви. После на гредите има полагане на заготовката от решетките.

Разстоянието между ламелите трябва да бъде настроено на 30 см, при условие че козирката е покрита с профилен метален лист. Когато решите да го проектирате с гъвкава плочка, ще трябва да направите непрекъсната щайга, на която незабавно ще се постави материалът за покрива. Тя трябва да бъде закрепена към винтовете за самозатягане, докато монтажът трябва да се припокрива, а не върху задника.

И в крайна сметка е необходимо да се фиксира корнизът на металната опора върху горната част на завършената рампа, а в долната част - корнизът, а след това и монтажа на тръбата и улея.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Верандата от дърво за дома или как да го направите сами?Верандата от дърво за дома или как да го направите сами?
Козирка над верандата от метал предпазва входа от дъжд и слънцеКозирка над верандата от метал предпазва входа от дъжд и слънце
Сенници над верандатаСенници над верандата
Сенници от поликарбонат украсяват къщата с естетически дизайн!Сенници от поликарбонат украсяват къщата с естетически дизайн!
Противопоставяне на верандата, да речем, че няма наранявания!Противопоставяне на верандата, да речем, че няма наранявания!
Веранда от бетон със собствени ръцеВеранда от бетон със собствени ръце
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщатаКак мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата
» » Създаване на козирка за верандата
© 2021 BggeHat.com