Сенници над верандата

Собствениците на частна къща се опитват да го построят, за да произвеждат само най-добрите впечатления от гостите и приятелите, които го посетиха. Но дизайнът на входната врата понякога прави дори по-добро впечатление от самата къща. За това е достатъчно да се изгради козирка.

Козирките над верандата са построени не само за това. Основната им функция е защитата на входната врата на къщата ви от влиянието на различни фактори на природата. Собственикът на къщата е достатъчно, за да напусне къщата при лошо време с дъжд и веднага става ясно, че навесът е отличен изход. За съжаление, времето ще бъде пропуснато, защото такава строителна дейност трябва да започне през пролетта. През този период може да срещнете много проблеми със снега по стъпалата или замръзнала заключване на вратата след зимна температурна капка и т.н.

След такива приключения, единственото нещо, което ще се притеснява на собственика - как да се направи връх над верандата със собствените си ръце?

Условия за наблюдатели над верандата

Условия за наблюдатели над верандата

За начало, конструираната козирка има редица привилегии за собственика. Първоначално той защитава от ултравиолетова радиация и различни утаявания. Тогава козирки над верандата ще защитят хората, когато отварят вратата от лошо време. Струва си да си спомним декоративната функция на сенките.

Козирката над верандата със собствените си ръце е много проста и бърза. Козирките над верандата трябва да бъдат построени съгласно инструкциите. Това ще удължи живота на кожуха и ще отговаря на изискванията за безопасност. Освен това следвайки указанията ще ви помогне да избегнете повторното изграждане на визьора след няколко сезона на дизайна на сервизите.

Първото нещо, което трябва да се изчисли при строежа на сенници над верандата, е тежестта, която структурата може да издържи. Навесът трябва да издържа не само на собственото си тегло, но и на теглото на валежите.

Също така вземете под внимание теглото и плътно прилежащите конструкции на покрива. Това ще помогне да се избегне увреждане на структурата под натрупаните валежи върху нея.

Експертите препоръчват да се строят первази над верандата с такъв размер, така че да покриват цялата веранда, а не само входа.

По-нататък в дизайна трябва да има дренаж на течността. Тук, по преценка на собственика, ние избираме канал за източване на водата, система за монтаж на душ или резервоар за съхранение на вода.

И най-накрая, не забравяйте за появата на козирката. Тя трябва да се смесва хармонично с вашата къща. Да се ​​придържаме към сто процента сходство не е необходимо, но само частично използват материалите, които са били използвани в строителството на самата къща.

Какво трябва да помните при изграждането на козирка

Какво трябва да помните при изграждането на козирка

Трябва да започнете с точна представа за какъв визьор искате да видите. Това ще ви помогне да избегнете извършването на една работа два пъти. За точно представяне е необходимо да се определи размерът на козирката над верандата.

Избираме зона за строителство: всяка част от вашата частна къща. След това изчисляваме размерите на покрива: над цялата веранда или точно над вратата. Важен избор е от това, което ще произведем навес. Тя трябва да изглежда хармонично с вашата сграда и да бъде силна. Тогава вече сме определени с видовете строителство: фронтон, фронтон и др.

Видове схеми на навес

Видове схеми на навес

Такива конструкции могат лесно да се извършват сами. Най-често се използват достъпни и евтини материали. Отнема няколко дни, за да ги направят. Най-трудното нещо в работата е формата на козирката. Те са разделени на такива сортове:

  • един наклон;
  • шейна с изглед;
  • купол;
  • куполът е удължен;
  • вдлъбната;
  • Marquis;
  • директно;
  • сводести
  • извит удължен;
  • фронтон.

Еднокрилата визьор е окачен покрив, направен с наклон за утаяване. Сенките могат да бъдат плоски и вдлъбнати.

Двустранният кожух вече представлява две повърхности под ъгъл, което е по-надеждно поради разпределението на натоварването на валежите върху покрива през зимния период.

Козирката под формата на дъга се използва за покриване на цялата веранда.

Но покривните палатки са направени под формата на полукръг със същата функция.

Всеки визьор има свои плюсове и минуси. Освен това, това зависи от свойствата на материала, от който е направена структурата.

Плюсове и минуси от козирки от различни материали

Плюсове и минуси от козирки от различни материали

Покритие от поликарбонат.

От поликарбонат произвеждат различни сгради: огради, оранжерии, балкони, беседки и сенници. Сенките над верандата от поликарбонат имат редица значителни предимства:

  • има функцията на разсейване на лъчите, което осигурява обичайното ниво на светлина;
  • материалът е силен, така че не губи формата си при температури и вятърни промени;
  • устойчиви на огън;
  • Не изгаряйте на слънце;
  • не гние;
  • без корозия;
  • устойчиви на гъбички и мухъл;
  • Това е гъвкав материал, поради което е възможно да се правят различни форми на тенти от него;
  • различна дебелина на листовете;
  • огромна селекция от цветове, които ще ви помогнат да изберете кой да е подходящ за вашия дом.

Единственото минус на козирките над верандата от поликарбонат може да се счита за нестабилна за ултравиолетовите лъчи. Материалът губи цвят и всички негови първоначални свойства. Лесно се закрепва със специално поликарбонатно покритие. Сенки над верандата на снимка от поликарбонат са лесни за намиране в интернет например.



Пластмаса като материал за покривалото.

Козирките над верандата са изработени от специални пластмасови плочи, предназначени за външна работа. Свойствата са почти същите като в предишната версия. Разликата е, че пластмасата тежи по-малко и е много по-евтино. Цветът на пластмасата може да бъде избран веднага или променен по време на строителството. Цветът на пластмасата варира със специален филм.

Козирка от метал и велпапе.

Тази опция е евтина и сравнително проста. Ще са необходими уменията на заварчика. Тя може да бъде окончателно болтова с обикновени болтове, което ще опрости работата. Този балдахин ще продължи достатъчно дълго, защото е известен със своята здравина и издръжливост. Теглото на такъв дизайн обаче е значително. И тя може да бъде корозирала, така че си струва да се лекува с антикорозионна течност. Това е много важно изчисления за пика, защото трябва да определите теглото за избор на крепежни елементи.

Една алтернатива на традиционния метал е профилирана. Защитният слой помага да се избегне влиянието на външни фактори. Сортовете от листове, направени от велпапе, практически нямат никакви ограничения на пазара. Няма ограничения в цветовете, можете също да изберете чертеж за листовете.

Работата с него е по-лесно, отколкото при обикновения метал. От търсенето на използването на такъв материал може да се сравни с поликарбонат, въпреки че все още е по-нисък от пластмаса. Недостатъците са малката сила на листовете. Дори може да повреди градушката. Ето защо, ако все още изберете този материал, изберете листове с голяма дебелина. Също така, велпапето не позволява излъчването на лъчите на слънцето, така че не се препоръчва за глобус.

Ковани корони.

Този изглед е идеален за любителите на лукса. Това ще бъде основният елемент във вътрешността на къщата.

Разбира се, тази опция е доста скъпа. Но за тази красота е достатъчно да се използват елементи на коване на козирка. Той работи добре с поликарбонат, пластмаса или метал.

Ето инсталирането на такъв балдахин, особено ако всичко е подправено, ще бъде доста сложно. Препоръчва се да се потърси помощ от специалисти поради голямата тежест на конструкцията. Тъй като при неправилна инсталация, козирката няма да издържи на тежестта на валежите и ще се срине.

Козирка от дърво.

С тромавите сгради, направени от трупи и структури в селския жанр, верандата и тентовете от дърво изглеждат по-пропорционални. Необходимо е да се подчертае, че дървеният материал в този тип инсталация ще бъде само основата, а в свойството на покривния материал ще се използва шисти, покривен материал или керемиди. Отпадащите тенти от поликарбонат и пластмаса в тази мощна сграда ще изглеждат чужди.

Не забравяйте за свойствата на дървото, така че не забравяйте да го обработите, преди да инсталирате.

Козирка от металорежещи.

Такъв козир се отличава със значителни декоративни свойства и сила. Но някои дизайнери вярват, че покривалото с такъв материал изглежда малко тежко и няма да бъде подходящо за абсолютно всички сгради. Приемливо - използването на същия материал, използван за покриване на покрива и подовата настилка над верандата.

Козирките над верандата за предпочитане са изградени едновременно с монтирането на метални покриви на покрива на къщата. В този случай останките от използвания материал ще бъдат изпратени до конструкцията на покрива и ще са почти безплатни.

Плюсове за този материал са доста:

  • леко тегло;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • устойчивост на температури;
  • не се поддава на механични щети;
  • красотата на завършената структура.

Той може да бъде заменен с битумно покритие. Той е по-лек от металокерама. И най-важното е, че с него няма да чуете звука на дъжд.

Производство на покривало от поликарбонат: инструкции в конструкцията

Първоначалният процес е да се създаде план на козирка над верандата с индикация за абсолютно всички необходими обеми. Инсталационният план може да ви помогне да направите своя избор с вида покритие и да изчислите количеството на необходимия материал.

При изследването на чертежа са взети под внимание следните характеристики:

  • ширина по-голяма от вратата;
  • минималната дължина е осемдесет сантиметра;
  • Необходимо е да се вземе под внимание ъгъла на наклон за източване на валежите.

Навесът е по-правилен, за да направи малко по-мек и по-дълъг от верандата с цел оптимална защита на верандата. Но това може да доведе до претоварване на инсталацията: колкото по-голяма е повърхността на козирката, толкова повече валежи ще се натрупват през нея през зимата. Преди да вземете решение, е необходимо да установите броя на годишните валежи.

За да започнете изграждането, ще ви трябва:

  • поликарбонатни листове;
  • стоманени тръби;
  • електрическа бормашина;
  • българският;
  • заваръчна машина;
  • отвертка;
  • рулетка;
  • ниво сграда;
  • моливи;
  • самобръчкови винтове.

Сега на стъпките ще разберем как да построим козирка от поликарбонат.

Започваме с факта, че отбелязваме мястото, където ще бъде балдахинът. След тръбите трябва да направите скелет за козирката. Укрепваме конструкцията на укрепващите ребра. Техният брой зависи от дължината на вашия балдахин. В самата рамка, с помощта на свредло, правим дупки за фиксиране към къщата. Трябва да има повече от четири от тях. Монтиран до стената. Ние обработваме тръбите с грунд. След пълно сушене боядисваме. Продължаваме да инсталираме листове. Не забравяйте правилата на поликарбонатите. Съединенията са запечатани, за да се предотврати навлизането на вода в верандата. Накрая премахваме филма от покритието.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Козирка над верандата от метал предпазва входа от дъжд и слънцеКозирка над верандата от метал предпазва входа от дъжд и слънце
Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщатаКак мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата
Прост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайнПрост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайн
Правила за избор на входната вратаПравила за избор на входната врата
Как да направите веранда от поликарбонат до дървена къща СнимкаКак да направите веранда от поликарбонат до дървена къща Снимка
Предимства на металопластичните врати от стандартните прозорци на компаниятаПредимства на металопластичните врати от стандартните прозорци на компанията
Проста веранда до къщата от поликарбонатна снимкаПроста веранда до къщата от поликарбонатна снимка
Избор на входната врата за какво да обърне вниманиеИзбор на входната врата за какво да обърне внимание
Начини за изолиране на входната вратаНачини за изолиране на входната врата
Как да изберем дясната вратаКак да изберем дясната врата
» » Сенници над верандата
© 2021 BggeHat.com