Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата

Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата 1Да видим как да направим поликарбонатен покрив над верандата на крайградска или градска къща. Този килим Ви предпазва, когато напуснете снега през зимата или я предпазите от падането на дъждовете, докато стоите на верандата и търсите ключове в чантата си.

Един от най-интересните и популярни материали, които се използват за производството на сенници и козирки, е поликарбонатът. Тя е монолитна и клетъчна. Този материал позволява да се получи повърхност, устойчива на ултравиолетови лъчи и утаяване.

Също така този материал се отличава с възможността за използване през целия сезон. Можете да изградите поликарбонатни покриви не само в райони с мек климат, но и в места, където през зимата се разяряват тежки студове или снежни бури.

Сега нека разгледаме стъпка по стъпка как да направим поликарбонатен балдахин над верандата на малка частна къща.

Скелетна рамка

В случай, че вече са направени стъпки преди входа на къщата, можете да започнете да правите балдахин. За начало се нуждаем от рамка, върху която ще се монтира поликарбонат в бъдеще.

Рамката може да бъде направена от дърво или метал.

Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къща 2

В случай на рамка от дърво, конструкцията е направена от пръти на проектната секция, която е закрепена с хардуер - пирони или самонарезни винтове.

Напречното сечение на решетките се изчислява в зависимост от площта на покрива на покрива и натоварването от сняг за вашия регион. Хартията, техният брой, вид и размер се изчисляват въз основа на натоварването, което ще се прехвърли от покрива върху дървената рамка.

В случай на изработване на рамката от метал се извършва и изчисляването на натоварването, което се предава от покрива на кожуха към рамката.



След това изберете напречното сечение на профилната тръба, от която ще се приготви скелета. Обикновено металният скелет на корона се произвежда от два вида профилни тръби - правоъгълни и квадратни. Правоъгълната тръба служи за производството на основни енергийни елементи. Квадратната тръба служи за производството на допълнителни елементи.

След като рамката е готова, можете да я монтирате на стената на къщата над входната врата. Естествено, рамката трябва да разчита на структурните елементи на стената на къщата. Ако имате рамкова къща, товарът от козирката трябва да бъде прехвърлен върху рамковите стелажи или подовите настилки. Ако имате тухлена къща, тогава под скелета на покрива трябва да има стена, а не декоративна фасада.

Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата 3

Покрив от поликарбонат

След това върху рамката е монтиран действителният покривен материал - поликарбонат. Плюсовете и минусите на този материал се обсъждат подробно в раздела "Покрив" на нашия сайт.

Монтирането на поликарбонат върху рамката се извършва най-добре с винтове за покриви или самонарезни винтове с пресова шайба.

Алтернативно, поликарбонатът може да бъде закрепен, например, към металната рамка с нитове с големи (тяло) шайби.

Декоративни елементи

Метални сенници с поликарбонат могат да бъдат украсени с ковани елементи. Можете да направите такива неща сами, но можете да ги купите готови в специализирани компании.

Дървени рамки могат да бъдат украсени с дърворезби или декоративни елементи, които могат да бъдат закупени вече в готов вид в строителни фирми.

Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къща 4

Подсвет или осветление на верандата

Под козирката можете да подредите осветлението или осветлението на верандата. За тази цел те правят окабеляване върху скелета на короната. Можете да използвате и двете лампи за 220 волта, и нискочестотни улични лампи за 12, 24 и 48 волта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Поликарбонатен карпорт в двораПоликарбонатен карпорт в двора
Сенници над верандатаСенници над верандата
Сенници от поликарбонат украсяват къщата с естетически дизайн!Сенници от поликарбонат украсяват къщата с естетически дизайн!
Веранда от бетон със собствени ръцеВеранда от бетон със собствени ръце
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Дизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръкиДизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръки
Прост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайнПрост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайн
Материал за верандатаМатериал за верандата
Купете готова веранда от поликарбонатКупете готова веранда от поликарбонат
» » Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата
© 2021 BggeHat.com