Оранжерия от клетъчен поликарбонат

Много, преди началото на сезона на дачата, те мислят коя оранжерия да инсталира на сайта си и какъв материал ще бъде той. Всяка година пазарът е все по-различни новости. Едно от тези новости е поликарбонатът. Тази статия ще бъде за всички плюсове и минуси на материали като поликарбонат.

Поликарбонат, тъй като материалът се страхува от различни драскотини, които могат да повлияят на неговото предаване на светлина. Този материал е доста лесно разширен и стеснен под въздействието на високите температури. Вследствие на това инсталирането му е сложно, оранжериите, които са направени от него, защото е необходимо да се направи определена "свобода" за дишане на поликарбонатен лист предварително. Поликарбонатът също е изложен на ултравиолетови лъчи, но сега е възможно да се компенсира това чрез прилагане на защитен филм, който не изисква специални грижи, което също ще увеличи живота на оранжерията. По принцип това са всички недостатъци на поликарбонатите.

Що се отнася до плюсовете, има много повече. Първо, поликарбонатът не гори, а само се топи. Този материал има добра гъвкавост и устойчивост на различни въздействия, което го прави по-висока от стъкло или филм. Поликарбонатът има сравнително добра топлоизолация и дава възможност за отглеждане на различни видове растения при минус температури. Така че, през април можете да получите готови репички и рано зелен лук. Домите се отглеждат в такива оранжерии до ноември. Ако решите да направите оранжерия, първо трябва да направите рисунка на оранжерия, изработена от поликарбонат, и за това имате нужда от умения.

Предимството на поликарбонатните оранжерии е и защитата на зеленчуците от киселинни дъждове и различни заболявания. Забравете за късна погибел, тъй като ще бъде достатъчно, за да се обработят растенията за превантивни цели веднъж.



Способността за преминаване на ултравиолетови лъчи е висока, но при високи температури тя е по-ниска от тази на стъклените оранжерии, така че няма нужда да се размахва с тебешир.

Ако инсталирате оранжерията правилно, няма да е необходимо да я демонтирате за зимата, което е доста удобно. Устойчивостта на такъв материал като поликарбонат ще позволи дълго време да забравите за различни проблеми с оранжерията. До този момент е възможно да изберете произволен размер и форма на оранжерията и да я вземете, така че да се вписва в пейзажите на всяко място.

И накрая, можем да стигнем до заключението, че оранжерии, които са изработени от такъв материал като поликарбонат, са най-подходящи за отглеждане на здрави и най-вече на големи култури.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?
Отопление на оранжерииОтопление на оранжерии
Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщатаКак мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата
Купете готова веранда от поликарбонатКупете готова веранда от поликарбонат
Как да инсталираме клетъчен поликарбонатКак да инсталираме клетъчен поликарбонат
Модерни оранжерии надеждни поликарбонатМодерни оранжерии надеждни поликарбонат
Поликарбонатни оранжерииПоликарбонатни оранжерии
Проста веранда до къщата от поликарбонатна снимкаПроста веранда до къщата от поликарбонатна снимка
Основните предимства и недостатъци на поликарбонатитеОсновните предимства и недостатъци на поликарбонатите
Как да се изгради парниковиКак да се изгради парникови
» » Оранжерия от клетъчен поликарбонат
© 2021 BggeHat.com