Как да се изгради парникови

Оранжерията е неусложнена сграда, която позволява събирането на реколтата много по-рано, отколкото на открито. Използването на оранжерията осигурява достъп до целогодишно отглеждане на зеленчуци и растения, което допринася за получаване на допълнителна печалба. За постигането на целта е необходимо да се изгради парниковата къща и да се оборудва с отоплителна система. В резултат на това ще е възможно да се събере най-малко три пъти годишно добра реколта.

Първата стъпка е да се получат подходящи строителни материали. Говорим за тухла, цимент, пясък, чакъл, поликарбонат и тръби за отоплителната система. След това можете да започнете да работите.

Преди началото на строителството е необходимо да се избере добро място под оранжерията. За тази цел е идеална безветрена и добре осветена зона. Като опция може да се направи оранжерия като продължение на крайградските жилища.

Много летни жители се интересуват от издигането на оранжерия с фондация. В идеалния случай дълбочината на лентовата основа трябва да бъде до 70 сантиметра. Но тъй като оранжерията е лесна конструкция, натоварването на основата ще бъде малко. Следователно, дълбочината на субстрата може да бъде леко намалена.

Над бетонната основа на тухла се полага основата. За да направите готовата конструкция надеждна, издръжлива и издръжлива, препоръчваме строителните материали да се подреждат на няколко реда.



Ако се интересувате от издигането на зимна оранжерия с отопление, обръщайте внимание на извитата рамка. Неговата конструкция ще предотврати образуването на свличания от сняг, които под тежестта му ще се търкалят. За изработката на рамка се препоръчва използването на тънки тръби от трайна пластмаса или метал.

Също така трябва да се внимава за загряване на земята. Днес можете лесно да подредите отоплението на почвата в оранжерията със собствените си ръце. За тази цел се използват електрически кабелни системи.

Специално внимание трябва да се обърне на топлоизолацията заедно с отоплението. В наше време остъкляването на оранжерии е рядкост. За тази цел се използва клетъчен поликарбонат, който значително надвишава стъклото по отношение на ефективността. Качеството на материала, характеризиращо се с трайност и надеждност, дори и тежки студове не е ужасно.

Тъй като оранжерията ще работи целогодишно, е необходимо да я оборудвате с траверса. По отношение на отоплението е по-добре да се даде предпочитание на водна система, чиито клони могат да бъдат монтирани в пода, стени и дори на тавана.

Сега имате представа как да направите сами оранжерия. В това няма нищо сложно и дори обикновен човек без завидни умения за изграждане ще може да се справи с тази задача.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оранжерията със собствените си ръце пресни плодове и зеленчуци от собствената си покрита градинаОранжерията със собствените си ръце пресни плодове и зеленчуци от собствената си покрита градина
Оранжерийната оранжерия, изработена от полипропиленови тръби, е евтина и бързо да се направи от…Оранжерийната оранжерия, изработена от полипропиленови тръби, е евтина и бързо да се направи от…
Строителство на оранжерии, материали и примери за строителствоСтроителство на оранжерии, материали и примери за строителство
Поликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерияПоликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерия
Оранжерия със собствени ръце от дървоОранжерия със собствени ръце от дърво
Оформлението на модерна оранжерияОформлението на модерна оранжерия
Оранжерийни термоси, които събираме през цялата година със собствените си ръцеОранжерийни термоси, които събираме през цялата година със собствените си ръце
Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?
Фурна за оранжериятаФурна за оранжерията
Отопление на оранжерията със собствените си ръцеОтопление на оранжерията със собствените си ръце
» » Как да се изгради парникови
© 2021 BggeHat.com