Поликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерия

Оранжерията, построена на парцела, е в състояние да осигури пресни зеленчуци и зеленчуци през цялата година. Топлият и надежден в работата на котлона е лесно да се изгради самостоятелно, като се използват съвременни строителни материали, например листове от поликарбонат.

Клетъчен пластмасов материал - оранжерия ще стигне до славата!

Поликарбонат за създаване на зимни градини е продукт, състоящ се от двупластови пластмасови листове с различна дебелина. Визуално материалът изглежда много привлекателен, което го отличава от полиетиленовото фолио и други покрития за частни оранжерии. Поликарбонатните листове са наистина функционални. Благодарение на това, изградената с тях техническа оранжерия се характеризира с естетически външен вид и отлични експлоатационни качества.

Домашна оранжерия - поликарбонатна оранжерия

Домашна оранжерия - поликарбонатна оранжерия

Основните предимства на описания материал са следните:

  • Висока здравина. Продуктите, изработени от пластмасова пластмаса, са устойчиви на механични влияния и са в състояние да издържат на много сериозни товари.
  • Леко тегло. Малка маса от поликарбонатни листове опростява процеса на изграждане на оранжерии. Не е необходимо да се изгражда мощна рамка за монтиране на покритието, за да се осигури тежка основа.
  • Устойчивост на температурни промени. В диапазона от 60 до -40 ° C, поликарбонатът не променя физическите си свойства.
  • Добър индикатор за предаване на светлината. Тази стойност е равна на 90. С такъв индекс на пропускливост всички зелени растения ще бъдат напълно снабдени с естествена светлина, необходима за бързото им нарастване. В допълнение, разглежданата пластмаса разсейва лъчите на слънцето, което напълно премахва опасността от изгаряне на зеленчуци.
  • Наличие на вътрешни усилващи елементи. Тези елементи ви позволяват лесно да огъвате поликарбонатни листове, докато силата на структурата остава много висока.
  • Противопожарна защита. В случай на пожар материалът от пчелна пита се топи, но не свети.
  • Висока топлоизолация. Те се дължат на наличието на въздушен слой в описаните продукти.
  • Лекота на самопреработка. Листовете могат да бъдат пробити, нарязани, нарязани. И за закрепването им се използват винтове за самозатягане.

Също така имайте предвид достъпните цени на пластовете от пчелна пита и лекотата на грижите за тях. Поликарбонатът може да се измие с вода, като към него се добавят препарати за почистване. Основното е, че последните не съдържат абразивни частици, хлор, етер и алкални съединения.

Формата и размерите на оранжериите - ще мислим предварително

Покритите градини във формата са извити и с прави стени. Първият вариант е най-често срещан. Той е обичан от много градинари, тъй като извитата оранжерия, направена от поликарбонат, е построена на ръка много бързо, с най-малък разход на енергия. Такива сгради имат малък товар върху основата и техните лагерни части не са подложени на прекомерно натоварване. А през зимата на заоблени конструкции снегът не се натрупва, което изключва разрушаването им. Такива оранжерии в повечето случаи са направени от стандартни поликарбонатни листове с размери 6x2.1 м. В този случай завършената структура за отглеждане на зеленчуци ще има широчина 3.8 м, дължина - 6 м, а височина - малко по-малко от 2.

Различни форми на парници от поликарбонат

Различни форми на парници от поликарбонат

Оранжериите с прави стени се установяват по-рядко. Тяхното строителство изисква повече материални и трудови разходи. Но резултатът може да се получи нестандартен - с желания размер на стените и покрива. Най-често срещаните са оранжерии с вертикални стени и покривни стени. Такива структури преминават добре в оранжерията.

Размерите на поликарбонатните оранжерии се избират, като се вземат предвид кои растения и в какви количества се планира растеж.

Това означава, че трябва да се замислим върху схемата на вътрешното подреждане на градината, а след това да изготвим чертеж, според който структурата ще бъде издигната. Пробите от зимни градини, които наистина са построени сами, лесно могат да бъдат намерени на сайтове за любители градинари в Интернет. Погледнете по-долу за две прости опции за оранжерии - извити и с покрив на фронтон. Всеки от тях е лесен за издигане в кратък период от време.

Преди да създадем рисунка за домашна оранжерия, ние решаваме кои материали ще изградим от рамката. Тук има три варианта - дърво, стоманена тръба, галванизиран профил. Дървени скелети за майстори на дома за изграждане на най-лесните. Но недостатъкът на тези проекти е краткият им живот и необходимостта от редовни ремонти. Сега дървото за рамкиране практически не се използва.

Скелети под поликарбонатни листове от тръби се срещат по-често. Обикновено се използват профилни квадратни продукти с параметри 20/20/2 mm. Подобни проекти се експлоатират много по-дълго. Те се характеризират с висока твърдост и здравина. Стоманени тръби се препоръчват за оформяне на оранжерии с прави стени. Ако построите с помощта на свои аркови конструкции, ще трябва да използвате специална машина. Без него не е възможно да се огъват тръбите под определени ъгли. Освен това, сглобяването на скелети от този тип изисква използването на заваръчна машина. Може да няма домашен занаятчия. И не всеки летен жител знае как да работи със заварчик.

Достойна алтернатива на тръбните рамки са конструкциите, събрани от галванизиран профил.

Той е най-активно използван днес за изграждане на домашни оранжерии. Профилът е лесен за инсталиране, има малко тегло (инсталирането на продукти може да се извърши самостоятелно), е издръжлива и надеждна при работа. Закрепването на елементите на тези скелети се извършва чрез занитване или самочувствие. Първият вариант е идеален за стационарни оранжерии от профилна тръба. А винтовете за самозатягане се използват за случаи, при които евентуално ще разглобите зимната градина и ще я прехвърлите на ново място.

Фондация - коя е подходяща за частна оранжерия?

Изграждане на оранжерия на парцела можете да направите камък, от червени тухли, ленти, дървена (brusovou) база. По-евтиното нещо е да се осигури основата на дърветата (дърво) 10х10 см. Схемата на произведенията е проста:

  • Караме в земята по периметъра на замислените конструктивни ъгли на стоманата;
  • ние прикрепяме към стоманените продукти опорите, изработени от дърво, и ги задвижваме в почвата;
  • лежихме между сглобените елементи на шината 10х10 см.


Основата на дървесината, както виждаме, е конструирана без никакви затруднения. Но той служи не повече от 4-5 години. Дори да приложим антисептичен състав върху използваната дървесина, разпадът на дървото няма да бъде напълно спрян.

Основата на лъча за оранжерия е лесна за сглобяване

Основата на лъча за оранжерия е лесна за сглобяване

Основите от тухли или камъни се считат за вечни. Но изграждането им е много по-трудно и по-дълго. Например, основата от тухли е подредена по следния начин. Поставете подложката под оранжерията. Отстраняваме от земята най-горния слой (около 0.25 м). Заспиваме в получения слой от чакъл (материалът с фино зърно ще се доближи) и добре го компактираме. Трябва да получим уплътнение с дебелина 5-7 mm. След това смесете с вода 3 части цимент, 5 чакъл и 1 пясък. Ние излея тази смес от ров, чакайте 14 дни, след което ние водоустойчива втвърдена бетонна възглавница с един слой покривен материал.

След това можете да извършите полагането на основите. Тухлите се поставят възможно най-плътно една към друга. Всички останали празнини и пропуски трябва да бъдат запълнени с решението. Каменната основа е изградена по подобен принцип. Но в този случай полагането на продукти се извършва върху разтвор от една част от пясък и една глина. Обърнете внимание! Глината е склонна да измива с вода. За да избегнете това, препоръчваме да се измаза каменна основа.

Основата на лентата ще издържи товара от всяка маса на оранжерията. Такава основа е надеждна и трайна. Възглавницата за него е направена от пясък и чакъл. Ние отслабваме. И след това полагаме кофраж от дъски върху слоя пясък-чакъл. Напълнете тази конструкция с бетонна смес. След втвърдяването получаваме най-солидна основа.

Покрита градина от галванизиран профил - изграждаме се векове!

Нека изградим оранжерия с покрив под формата на къща и проходи за вентилация съгласно чертежа по-долу.

Решетките на предложената конструкция, нейните гребени и вертикалните опорни елементи са направени от обичайния CD профил, който се използва за създаване на скелети за гипсокартонени плочи (размерите им са 60x27 мм). Хоризонталните детайли на рамката са направени от UD профила. И за връзките на диагонала използваме CD-продукти. Между отделните секции поддържаме разстояние от 1 м. Към основата оформят водачите с помощта на котви.

Взимаме поликарбонатни листа със стандартни параметри (дължина - 6 м, ширина - 2,1), ги изрязваме с електрическа мозайка до необходимите части. На Съвета. Подредете нарязаните листове по стените на бъдещата структура. Така че ние определено няма да се изгубим, в какъв ред поликарбонатът трябва да бъде фиксиран. На нас всичко е готово за монтаж на листове. Тази операция ще бъде извършена от всеки учител, който е самоуверен. Закрепването на поликарбонатните продукти се извършва с самонарезни винтове. В дупките е инсталиран хардуер (те трябва да бъдат предварително пробити). Всички фуги между отделните листове се пълнят със силиконов уплътнител.

Оранжерия с покрив под формата на къща

Оранжерия с покрив под формата на къща

Входът на оранжерията се извършва най-добре от края на конструкцията. След това лесно можем да импортираме количка. Директно на входа можете да инсталирате стандартно устройство като врата. Задната стена на хермес се препоръчва да бъде глух. Ние го нарязани с листове от шперплат, дървени дъски, ако е възможно - ние правим топлоизолация. Отвътре тази стена може да бъде боядисана с всякакви нетоксични бои, устойчиви на влага, които няма да имат отрицателен ефект върху растенията.

Аркадна конструкция - рисуване и правила за монтаж

Оранжериите, които имат формата на дъга, са изработени от профилни стоманени тръби съгласно стандартен алгоритъм.

Изградена оранжерия

Изградена оранжерия

За да инсталирате такава оранжерия, ще трябва да направите следното:

  1. 1. Фиксираме водачите на тръбите към основата на избрания тип. От тях ще се изисква да инсталират вертикални дъгови елементи.
  2. 2. Огъваме профилните тръби 20х20х2 мм с помощта на тръбопровода. Ако това устройство не е на разположение, можете да огънете продуктите с помощта на пръстен от бетон с напречно сечение от 3 м.
  3. 3. Монтирайте огънатите души в предварително инсталираните водачи.
  4. 4. Свързваме помежду си вертикални дъги. Тази операция се извършва чрез заваряване с помощта на специални летви, които са монтирани в надлъжна посока. Nuance. Дължината на решетките определя продължителността на оранжерията, която се строи.

След това изрежете поликарбонатните листове до желаните размери, огънете ги в полу-арки и ги монтирайте върху рамката. Определянето на продуктите, които правим самореми (не забравяйте, че под тях са натиснати шийбы). Пластмасовото покритие се инсталира за първи път на покрива и краищата на конструкцията, а след това те са покрити със стени, прозорци, врати. Поликарбонатът се полага с припокриване (от порядъка на 3 см), всички пропуски се залепват с уплътнител. Освен това се препоръчва да се лепи всяка част от листа около периметъра с водоустойчива лента.

Направете свои собствени поликарбонатни оранжерии от вида, подходящ за вас, и се насладете на пресни зеленчуци, плодове и билки, отглеждани във вашите собствени закрити градини. Успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оранжерията със собствените си ръце пресни плодове и зеленчуци от собствената си покрита градинаОранжерията със собствените си ръце пресни плодове и зеленчуци от собствената си покрита градина
Строителство на оранжерии, материали и примери за строителствоСтроителство на оранжерии, материали и примери за строителство
Оранжерия със собствени ръце от дървоОранжерия със собствени ръце от дърво
Оформлението на модерна оранжерияОформлението на модерна оранжерия
Оранжерийни термоси, които събираме през цялата година със собствените си ръцеОранжерийни термоси, които събираме през цялата година със собствените си ръце
Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?
Отопление на оранжерията със собствените си ръцеОтопление на оранжерията със собствените си ръце
Отопление на оранжерииОтопление на оранжерии
Изграждане на пластмасови оранжерииИзграждане на пластмасови оранжерии
Как да инсталираме клетъчен поликарбонатКак да инсталираме клетъчен поликарбонат
» » Поликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерия
© 2021 BggeHat.com