Отопление на оранжерии

Оранжериите, които не са оборудвани с отоплителна система, не са много ефективни, дори тези, в които растенията се отглеждат през пролетта. Ако оранжерията започне да се затопля през април, можете да удължите сезона на прибиране на реколтата с почти три месеца и ако имате промишлени оранжерии с отопление, това ще бъде особено важно. През това време можете да събирате не един, а няколко култури.
отопление на оранжерии
Отопление на оранжерии

Ако възнамерявате да отглеждате повече южни култури, тогава парниковата къща трябва да бъде нагрявана през студения период. Дори ако изградите оранжерия от най-изолационния материал, все още тези оранжерии се нуждаят от допълнително отопление. Изолационните материали при тежки скрежове дори не могат да поддържат плюс температура, затова е необходимо отопление на оранжерии.

Изборът на отоплителната система, както и това, което ще бъде схемата, зависи главно от размера на оранжерията.

Разбира се, много зависи и от финансовите възможности. За да се затопли оранжерията, е необходимо на цялата площ, различно, някои растения не могат да поникнат. Можете да използвате не само газ, но и отопление на оранжерии с дърва за огрев. За да се разпространи топлината във всички ъгли на оранжерията, е необходим вентилатор. За да отоплявате оранжерията, трябва да я включите, оборудвано с отопление на оранжерии.

отопление на оранжерии с дърва за огрев
Отопление на оранжерии с дърва за огрев

Зимното оранжерийно отопление предполага, че източникът на топлина за отопление на въздуха в оранжерията може да бъде топла вода. Топлината от такива тръби се консумира доста пестеливо и се дава бавно. Размерът на диаметъра на тръбата определя колко бързо тече водата.

Конвекторите са по-ефективни от тръбите с топла вода. Такива устройства имат по-голяма площ за отразяване и също така намаляват водната маса.

промишлени оранжерии с отопление
Отопление на оранжерията с конвектор

Цената за отопление на оранжерии или оранжерии

Доста често се случва, че отоплението за оранжерия за зимата е надценено. Най-простият и най-удобен метод за откриване на търсенето на топлинна енергия е да се изпрати заявка до производителя. Тези данни могат да помогнат доста добре при избора на най-подходящата система за отопление.

Индустриалните оранжерии с отопление са често срещани, при които приблизителната топлинна мощност може да се определи с помощта на следната формула:

Обща площ на стъклото * температурна разлика * коефициент на топлопреминаване = топлинна мощност.

Ако направите отопление в оранжерия от поликарбонат и нагряване на оранжерията, където са разсад, тогава периодът за отглеждане на култури може да бъде увеличен с няколко седмици.

Ако има парно отопление в оранжерията, тогава трябва внимателно да следите, че при открит огън се подава необходимото количество кислород.

нагряване на поликарбонатни оранжерии
Отопление на поликарбонатни оранжерии

Електрическо отопление

Доста къщи са отоплявани напоследък с електричество. Електричеството ще бъде най-ефективното средство за малки оранжерии или за оранжерии, където топлината трябва да се поддържа от време на време. За организирането на такива оранжерии и системата за електрическо отопление на оранжерията през зимата няма да е необходимо да се купува въздушен вентилатор, ще бъде възможно да се направи обичайният вентилатор, проектиран специално за оранжерии. Такъв вентилатор може да разпределя топлината по най-ефективния и безопасен начин.



Специалните системи за отопление, които включват отоплението на оранжерии през зимата, могат да позволят да се регулират дозите на топлина, влизащи в оранжерията.

За начало най-добре е да зададете най-малкия режим и ако няма достатъчно топлина, можете да отворите други клапани. Най-надеждните и надеждни са радиаторите, оборудвани с термостат. Топлината се разпространява в цялото им тяло. В продажба могат да се намерят радиатори с различни размери от 1,5 до 2,5 м. По принцип тези радиатори имат капацитет от 2 кВт. В такива оранжерии, където температурата на задържане е повече от + 10 градуса, е възможно да се осигури намаляване на температурата през нощта.

зимно оранжерийно отопление
С помощта на електрически духалки

Възможно е да се нагрява парното и електрическото отопление. Затоплянето на оранжерии е една от най-полезните за отопление на оранжерии или оранжерии. Устройството за отопление на оранжерията е оборудвано с котел, в който се отоплява водата, а след това се засмуква топла вода в тръбите чрез циркулационна помпа. Такива пластмасови тръби могат да бъдат положени по външните стени на оранжерията или между растенията.

Инфрачервеното отопление на оранжерии има редица предимства - това е почти естествен вид отопление. Също така, такава система не изсушава въздуха, защото самият въздух не се загрява директно, а обектите в оранжерията. Инфрачервеното отопление на оранжерии от поликарбонат е икономичен вариант. След загряване на почвата настъпва при по-ниска температура, така че обемът се намалява с TEPLORESURS 35. Инфрачервен нагряване на парникови през зимата поликарбонат дава ефективност - приблизително 95. Но този резултат, който се постигне, като се използва същият локалното нагряване в оранжерията за отопление загуби.

отопление на оранжерии с инфрачервени нагреватели
Използване на инфрачервени нагреватели

Свързване към отоплителната система

Най-изгодната възможност, включително от финансова гледна точка, ще бъде свързването към съществуващата отоплителна система. Необходимо е обаче да се установи дали котелът може да осигури необходимия натиск, за да позволи въвеждането на отоплителни системи за оранжерии. Тръбите, водещи до парниковия дом, трябва да бъдат изолирани, а това не е евтино.

парно отопление в оранжерията
Схема за парно отопление

Затоплящите тръби не винаги са препоръчителни. Това може да се направи само ако парниковата къща е на кратко разстояние от къщата. Необходимо е също така да се вземе предвид фактът, че парниковата къща трябва да бъде нагрявана през нощта. Нови, по-иновативни системи за отопление могат да ви помогнат да регулирате и намалявате температурата през нощта.

Отопление на газ

Газовите бутилки ще бъдат идеалното решение, ако оранжерията трябва да бъде нагрята само няколко седмици в годината. За да се отоплява парниковата къща постоянно, тя ще вземе резервоар за газ или връзка с обща газопроводна мрежа.

Оранжерии с малък размер могат да се загряват с катализаторни горелки, които имат термостатична система за регулиране.

Тъй като ефективността е най-висока, изключва се възможността за отделяне на въглероден окис. При инсталиране на отопление на парникови газове е необходимо също така да се уверите, че захранването с кислород е на правилното ниво. В този случай инсталацията на изпускателната система е най-добра.

Голяма част от успеха зависи от добрата циркулация на въздуха. Добре регулирана вентилация под формата на щори, но не е подходяща за зимни оранжерии и оранжерии. Такива оранжерии трябва да бъдат запечатани преди да настигне студът. Това ще изисква допълнителен слой от полиетиленово фолио. Видео за отопление на оранжерии може да се види по-долу.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови собствени поликарбонатни и пластмасови тръбиПластмасови собствени поликарбонатни и пластмасови тръби
Строителство на оранжерии, материали и примери за строителствоСтроителство на оранжерии, материали и примери за строителство
Оранжерия със собствени ръце от дървоОранжерия със собствени ръце от дърво
Оформлението на модерна оранжерияОформлението на модерна оранжерия
Оранжерийни термоси, които събираме през цялата година със собствените си ръцеОранжерийни термоси, които събираме през цялата година със собствените си ръце
Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?
Фурна за оранжериятаФурна за оранжерията
Отопление на оранжерията със собствените си ръцеОтопление на оранжерията със собствените си ръце
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Модерни оранжерии надеждни поликарбонатМодерни оранжерии надеждни поликарбонат
» » Отопление на оранжерии
© 2021 BggeHat.com