Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?

Има случаи, когато без фундамент под оранжерия от поликарбонат не може да направи. Това е необходимо, ако е предвидено за загряване на структурата и ще се прилага kruglogodichno- ако се намира на хълмисти част да се приведе Pol ако оранжерията е укрепена в земята е по-ниска от замръзване слой се простира, за да се предотврати загуба на топлина.

Готов паркет с завършена основа

Готов паркет с завършена основа

Задължително е, когато оранжерията е изработена от дърво, а в случай, че структурата е с големи размери и в съседство с хола.

Защо се нуждаем от фондация?

Наличието на фундамент за оранжерия от поликарбонат дава на собственика си такива предимства:

  • експлоатационният живот не само на скелета на оранжерията, но и на поликарбонатите се увеличава;
  • Капиталовата структура отнема студения въздух от земята. Подреждането на високи хребети по повърхността им дава възможност да се отглеждат най-ранните продукти, тъй като почвата се затопля по-бързо;
  • основата под оранжерията минимизира разликите в дневните температури в кухината на оранжерията;
  • Дизайнът предпазва засаждането от вредители (мечка, бенки, мишки);
  • на пясъчни или блатисти почви, компенсира нестабилността на почвите, давайки структура на твърдост.

Сред дизайните минуси има две:

  • невъзможността за прехвърляне на парниковата къща поради стационарността на конструкцията;
  • материални и трудови разходи за инсталиране на оранжерия.

Видове фондации

За да направите основата под оранжерията, приложете един от следните видове:

  • колан;
  • точка (купчина или колона);
  • монолитна.

Лентова основа за оранжерията - основата, положена само по периметъра на конструкцията. Сред предимствата - надеждност и лекота на изливане, устойчивост на деформация на почвата, спестяване на материали по време на работа (в сравнение с технологията на плочите).

Плоча фондация под оранжерията

Плоча фондация под оранжерията

Под парникови е по-добре да се направи фондация ивица, която ще се издигне над земята при 20-30 см. Що се отнася до дълбочината, е възможно да се направи melkozaglublenny фундамент за оранжерии, тъй като стените им от поликарбонат не дават тежък товар на земята.

Основата на лентата е разделена на няколко вида, в зависимост от вида на използвания материал:

  • траверси;
  • изкопа;
  • тухла;
  • бетон.

Основата за оранжерия от поликарбонат е направена от пилоти или бетонни колони. Сред предимствата му - липсата на трудоемки изкопни работи, бързина на строителството и практичност.

Завършените купчини са метална тръба с дължина 1,2 м и винт-подобен връх от едната страна. Спираловидната форма е предназначена да намали съпротивлението на земята, когато купчината влиза в нея. Можете да поставите тръбата в земята ръчно или с помощта на тренировка.

Монолитна основа за поликарбонатна оранжерия е най-трудоемката, но е необходима за изграждането на стационарни зимни, отоплени оранжерии, както и за минимизиране на въздействието на движението на земните маси.

Той предпазва засаждането от вредители и гризачи, които са особено опасни през зимата. За да се инсталира фундаментна плоча, под оранжерията е необходимо да се подготви яма с дълбочина 30 см и ширина на жлеба, по-голяма от периметъра на рамката на бъдещата оранжерия с 10 см.



Изкопаният слой плодородна земя се поставя в оранжерия и се използва за планиране на леглата. Дъното на ямата е поставено геотекстично, Кофражът се инсталира с помощта на замазки, който се издига над повърхността на земята с 20 см.

Пясъкът се нанася върху геотекстил с дебелина 10 сантиметра и 5 сантиметра чакъл. След това подсилващата рамка е разположена. Приготвената кухина се запълва с бетонов разтвор. След час се монтират котви. Основата трябва да бъде оставена 2-3 дни, като постоянно се овлажнява. В крайна сметка е инсталирана оранжерия.

Приложение на греди на базата

В допълнение към класическата бетонна смес, подреждайки основата под оранжерията със собствените си ръце, прилагайте:

  • дървен материал;
  • тухла;
  • единица.

Основата за оранжерия, изработена от дървен материал, е действителна в случая на извънгабаритни оранжерии за лично ползване. Сред предимствата - наличието на материал и скоростта на сглобяване, сред недостатъците - чупливост (живота на използването на защитно оборудване - 5-7 години). Най-добре е да използвате 12 х 12 бара.

Редът за поставяне на основата от лъча под оранжерията е както следва:

  1. Обработвайте материала с импрегниране, например ленено масло, за да предотвратите процесите на гниене.
  2. Изкопайте изкопа около периметъра на оранжерията.
  3. На дъното на изкопа се поставя само (ролка хартия, обработена с катран, за покрива)
  4. Нагоре с импрегниран дървен материал.
  5. Последната стъпка е да инсталирате оранжерия.

Приложение на тухлена основа

Алтернатива на основата на лъча под оранжерията е използването на тухлена основа. Тухлена основа в оранжерия се използва, ако рамката е изработена от метален профил. Сред своите предимства - трайност, устойчивост на процесите на разлагане.

Сред недостатъците е високата цена на материала в сравнение с бара. Основите за оранжерията се оформят със собствените си ръце, както следва:

Завийте основата под оранжерията

Завийте основата под оранжерията

  1. Изкопа 10 × 20 см копае.
  2. Вътре в окопа се строи дървен кофраж.
  3. Кофража трябва да се изсипва бетонна смес стриктно на ниво.
  4. Болтове с тип котва (12 мм) се монтират на местата на краищата и отстрани на бетон точно под основата на оранжерията.
  5. След втвърдяването на бетона е необходимо тухлените шевове да се монтират така, че да се вместват в болтовете.
  6. Поставете рамката на оранжерията, направете дупки за болтовете и ги затегнете с гайки.

Създаване на блокове: правила за инсталиране

Основата на блоковете е ефективна в места с висока влажност. В този случай тя може да бъде снабдена с допълнителна хидроизолация, за да се предотврати навлизането на влага в оранжерията и нейните растения. Блокерите са направени от конвенционална бетонна смес, която е била пресована по специален начин.

За да им се придадат хидроизолационни характеристики, те са снабдени с кухини, през които излиза излишната влага. Размерът на стандартния блок е 19.4 * 39.7 * 19.4 см.

По-добре е да изчислите размера на основата от блоковете, така че да не се налага да разделяте материала. Към размера се добавя дебелината на фугиращия разтвор на хоросана - 0,95, така че крайният обем на блока е 20,3 * 40,6 * 20,3 см. Процедурата за монтиране на основата на блока за поликарбонатна оранжерия е както следва:

  1. Преди полагането на блоковете поставете възглавницата от бетоновия разтвор с дебелина до 2,5 см и ширина 20-25 см.
  2. Поставете ъгловия блок хоризонтално, изхвърлете мистрия върху краищата и го изтеглете върху бетонната възглавница в съответствие с ъгловия блок. Трябва да преминете от ъглите към средата.
  3. Когато разтворът се охлади, разредете ставите. Така че зидарията е защитена от дъжд. Например, те могат да бъдат направени вдлъбнати.
  4. Прикрепете анкерни болтове върху основата за поликарбонатни оранжерии.

Монтиране на оранжерията върху винтовата основа (видео)

Основата за оранжерия в условията на високи подземни води

Мястото, разположено в равнината, постоянно рискува да бъде наводнено, особено през пролетта. Ако земеделските работници трябва да работят в условия на близко местонахождение на подпочвените води, оранжерията може да бъде издигната на 30-40 см от повърхността на земята. За да се защити основата под оранжерия, изработена от поликарбонат, са необходими такива манипулации:

  • Премахнете слоя на пощата до 10-20 см.
  • Поставете слоя геотекстил, което ще предотврати изтичането на пясък в случай на дъжд или изкуствено напояване.
  • Изсипете 30-сантиметров слой пясък.
  • Поставете полистирол, разпенен до 10 см върху пясъка.
  • Направете кофраж около основите на дъските.
  • Направете рамката за армиране на куките, към която можете да прикрепите оранжерията.
  • Изсипете бетонната плоча с дебелина 10 см.

Как да направите основата за оранжерия, която да й осигурява дренаж през зимата? Можете да използвате бетонна плоча с тръба като най-функционалната опция.

Свързва се с дренажната кладенеца. Тази опция може да се използва във влажни зони или, ако е в низина. Редът на подреждане на основата с дренаж, Следното:

  1. Първо, е необходимо да изкопаете изкопа по периметъра на оранжерията и да направите колан от 8 мм армировка.
  2. След това поставете 5-сантиметрова екструдирана полистиролова пяна. Изпълнява две функции: изолация и кофраж.
  3. След това трябва да поставите дървен материал на борда, който след края на цялата работа може да бъде премахнат.
  4. На този етап, инсталирането на оранжерии от поликарбонат върху основата. Тя се поставя в окоп преди да бъде запълнена с бетон.
  5. Основата на ямата се излива с бетон.
  6. След втвърдяването на бетонната смес дъното на оранжерията се полага с EPS и пяна. Ако съществува опасност от стагнация на водата, оранжерията трябва да бъде направена с наклон.
  7. В ъгъла е необходимо да се разработи тунел за дренажната тръба и поставете 5-сантиметрова PVC тръба за отпадни води в нея. Преди това трябва да се подготви чрез пробиване на няколко дупки в кухината му и обвиване в геотекстил.
  8. След това оранжерията се покрива с подсилена мрежа и се излива бетонът от бетон.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оранжерийната оранжерия, изработена от полипропиленови тръби, е евтина и бързо да се направи от…Оранжерийната оранжерия, изработена от полипропиленови тръби, е евтина и бързо да се направи от…
Строителство на оранжерии, материали и примери за строителствоСтроителство на оранжерии, материали и примери за строителство
Поликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерияПоликарбонатна оранжерия със собствени ръце изгражда трайна частна оранжерия
Оранжерия със собствени ръце от дървоОранжерия със собствени ръце от дърво
Оформлението на модерна оранжерияОформлението на модерна оранжерия
Оранжерийни термоси, които събираме през цялата година със собствените си ръцеОранжерийни термоси, които събираме през цялата година със собствените си ръце
Фурна за оранжериятаФурна за оранжерията
Отопление на оранжерията със собствените си ръцеОтопление на оранжерията със собствените си ръце
Отопление на оранжерииОтопление на оранжерии
Модерни оранжерии надеждни поликарбонатМодерни оранжерии надеждни поликарбонат
» » Възможностите за създаване на фондация за оранжерия, която да изберем?
© 2021 BggeHat.com