Характеристики на поликарбонат

Поликарбонатът е практичен модерен материал, който се използва за изграждане на оранжерии, изработване на сенници и различни светлинни тенти (включително балкон).

На пазара можете да намерите два вида поликарбонат - монолитен и клетъчен. Първият има по-високи якостни характеристики, но е скъп, поради което рядко се използва в частното строителство. Но клетъчният поликарбонат със защитно UV покритие намери широко приложение в крайградската конструкция за устройството на оранжерии и за производството на балдахини, балдахини и други подобни конструкции.

Поликарбонат предимство пред други материали е, че структурата, направен от него, от една страна, да предостави добър достъп на естествена светлина, а от друга - да се предпази от слънцето, дъжда и да се предотврати напълно задържа топлината. Като цяло трябва да се отбележи, че поликарбонатът има отлични топлоизолационни характеристики, които са няколко пъти по-добри от конвенционалното стъкло. Това се постига благодарение на своята клетъчна структура - тя разпръсква светлина, която, разбира се, на няколко пъти, отразена от повърхността, а след това разпределени през покрива или сенника от поликарбонат.



Ако имате нужда от качествен екологичен продукт - посетете https://vata66.ru/. Само там ще намерите всичко необходимо за затопляне на помещенията без допълнителни разходи.

Поликарбонатът се счита за много силен полимерен материал. Тя запазва своето представяне при всякакви метеорологични условия, независимо дали става дума за вятър, градушка, сняг, заледяване, тежка студ. В същото време гъвкавостта на този материал позволява да се върнат от него почти всякакви форми, включително арки и куполни тавани. И поликарбонатът тежи малко, така че няма значително натоварване на основата. Не е необходима сложна основа или тежка рамка, ще бъде достатъчно да има метални ъгли, които ще бъдат съединени чрез заваряване. В някои случаи могат да се използват дървени греди.

От гледна точка на дизайнерското решение поликарбонатът също се счита за отличен вариант, тъй като се произвежда в доста широка цветова палитра. Изборът на конкретен нюанс зависи от предназначението на материала. За покрива на беседката са подходящи тюркоазени, зелени или сини нюанси, тъй като жълтата цветова схема за летен ден само ще подобри усещането за топлина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщатаКак мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата
Прост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайнПрост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайн
Купете готова веранда от поликарбонатКупете готова веранда от поликарбонат
Как да инсталираме клетъчен поликарбонатКак да инсталираме клетъчен поликарбонат
Как да направите веранда от поликарбонат до дървена къща СнимкаКак да направите веранда от поликарбонат до дървена къща Снимка
Модерни оранжерии надеждни поликарбонатМодерни оранжерии надеждни поликарбонат
Поликарбонатни оранжерииПоликарбонатни оранжерии
Проста веранда до къщата от поликарбонатна снимкаПроста веранда до къщата от поликарбонатна снимка
Основните предимства и недостатъци на поликарбонатитеОсновните предимства и недостатъци на поликарбонатите
Подсилен филмПодсилен филм
» » Характеристики на поликарбонат
© 2021 BggeHat.com