Сенници от поликарбонат украсяват къщата с естетически дизайн!

Поликарбонатът е широко използван материал. Използва се за изграждане на различни структури. Домашни майстор често да го накара да оранжерии, закрит паркинг за превозни средства, преходите между стопански постройки и жилищна сграда, сенници над верандата. Занимаваме се с независимите производствените правила балдахини на този модерен материал.

Поликарбонат - запознайте се с материала

Поликарбонатът е полимер от групата на термопластмасите - вид органично стъкло. Структурно се състои от сложни диатомични алкохоли и полиестерни елементи на въглеродната киселина. Поликарбонатите, използвани в строителния сектор, са разделени на:

  1. 1. В ролите.
  2. 2. Профилирана.
  3. 3. Клетъчни.

Cast (често наричан монолитен) материал - най-издръжлив. Поради това се използва за създаване на покрив и други конструкции, които се експлоатират при тежки товари. Профилираните продукти се характеризират с вълнообразна конфигурация. Те са подобни по отношение на силата на поликарбонатите. Профилираните листове се препоръчват за монтиране на светли прозорци на покривите на сградите.

Клетъчен материал - най-известният и популярен сред местните занаятчии е разнообразието от поликарбонати. Листовете от материал от пчелна пита имат ниска маса и достъпна цена, отлична пластичност. Всеки капитан е в състояние да работи с такива продукти. От тях не е трудно да се направи балдахин и по-сложна конструкция за къща извън града.

Сенници от поликарбонат - украсяваме къщата с естетически дизайн!

Всички видове поликарбонат имат следните предимства:

  • пожарна безопасност, дължаща се на нечувствителност;
  • висока устойчивост на удар и същевременно отлична гъвкавост;
  • прозрачен и същевременно защитен от слънчева радиация (ултравиолетови);
  • огромен избор от цветови опции;
  • леко тегло;
  • лекота на обработка (фиксирана с обикновени винтове, нарязани от всякакъв инструмент, включително и ножичен чиновник);
  • естетика и декоративност.

В допълнение, поликарбонатните структури перфектно задържат топлината.

Оперативните недостатъци на описания термопластичен материал са много по-малко. Първо, следвайте стриктно препоръките за инсталиране на поликарбонатни продукти. Най-малкото нарушение на препоръчителната технология може да доведе до тяхното унищожаване. На второ място, клетъчните и монолитните пукнатини на полимери с течение на времето. Това налага периодично да се заменят отделните листове, които са се провалили. На трето място, неграмотното изграждане на поликарбонатна рамка причинява разрушаване на цялата конструирана структура или на някои от нейните части.

Сенници от термопластични листове - какви са те?

Окачените конструкции от разглеждания материал могат да имат различни конфигурации. Най-често има сенници от поликарбонат в следните форми:

  • сводести
  • Shed;
  • каскаден;
  • фронтон.

Arch (полукръгли) съоръжения са идеално място за организиране на места за паркиране на личните автомобили. те също са добри за изграждането на манастира между клозета и жилищен дом. В рамките сводест не се натрупва сняг, това е рядко повредени от силни пориви на вятъра (от страничната стена надвес с лицето надолу), дъждовната вода се оттича от него не е във всички посоки, но само на две страни.

Shed покриви са лесни за проектиране и инсталиране на свои ръце. Не е трудно да се направи такъв дизайн. Ние не трябва да се огъват поликарбонатните листове и профили (тези операции са необходими за изграждането на сводести покриви), за да изгради масивна конструкция с покривни ферми. Като правило, постно-структури са използвани в изграждането на козирки над верандата на къщата. Nuance! Навеси по един наклон сняг се натрупват. Тя трябва да бъде постоянно нулиране, в противен случай проектът не може да издържи на натоварването.

Сенници от поликарбонат - украсяваме къщата с естетически дизайн!

Каскадните системи са тенти, състоящи се от няколко последователни арки. Те се препоръчват за монтаж над стълбите. Каскадните структури изглеждат много привлекателни и оригинални. Но ще има много проблеми с тяхната ерекция. Вие ще трябва да харчите пари за закупуване на голямо количество материал, както и да се подготвят за изпълнението на сравнително дългосрочна работа.

Сенници от поликарбонат - украсяваме къщата с естетически дизайн!

Увеличаването на интензивността на труда в строителството се характеризира с покривни плочи. Те са монтирани над входа на къщата, барбекю печки, барбекюта. Те са подходящи и за подреждане на павилиони в крайградски райони. Щодните конструкции осигуряват добра защита от валежи и вятър, които не образуват снежни клъстери.

Изчисляване и проектиране на поликарбонатни структури - всички характеристики

Изграждането на покрива започва с избора на неговата форма и дизайн. След това определяме размера на структурата, изчисляваме натоварванията, избираме материалите, с които структурата ще бъде издигната. Въз основа на това ние подготвяме чертежа. Посочваме в него размерите на капака, техническите характеристики на кланичния труп и поддържащите материали, вида и броя на скрепителните елементи.



Сенници от поликарбонат - украсяваме къщата с естетически дизайн!

Поликарбонатните листове имат стандартни геометрични размери. Технологията на конструкцията на покривалото предполага, че ставите на използваните продукти трябва да бъдат строго по напречните профили на рамката на конструираната конструкция. Височината на поликарбонатните структури може теоретично да се приеме като нещо.

В същото време максималният комфорт при работа на капака се постига в случаите, когато най-ниската му точка над повърхността на земята се покачва с 180-200 см.

Оптималната широчина на конструкцията се изчислява по следния начин. Ако направим козирка над автомобила, размерите му трябва да са по-големи с 0,3-0,4 м от размерите на превозното средство. При изграждането на козирка, изработена от поликарбонат над верандата на къщата, се придържаме към същите изисквания. Козирката трябва да е по-широка от входната врата на поне 0,3 м. След това дъждовните капки не могат да достигнат до човека, който ходи към къщата и на пода.

Сега нека да разгледаме дебелината на листа от клетъчен поликарбонат. То варира в рамките на 4-12 мм. Дебелината на продуктите зависи от способността им да издържат натоварването от сняг. На теория, колкото по-масивни вземаме поликарбонатни панели, толкова по-надежден ще бъде дизайнът. На практика това твърдение не е напълно вярно. Надеждността на капака до голяма степен се определя от силата на опорите и рамката под листовете. Ето защо, можете спокойно да купите най-тънкия материал. Тя ще издържа на всички товари, осигуряващи качествено и правилно конструиране на рамката.

За изграждането на сенници можете да използвате метален профил или тръби, закръглени трупи, обикновени или профилирани ленти. Металните рамки са непретенциозни при работа. Достатъчно е редовно да се нанася антикорозионно вещество върху тях, така че да не губят външния си вид и да служат в продължение на много десетилетия. Рамките от дърво са по-трайни. Всички използвани дървени елементи изискват специално третиране (преди започване на монтажа, а след това периодично по време на експлоатацията на конструкцията). Ако се построи балдахин, както се казва, от векове е по-добре да използвате метални опори и рамкови елементи.

Добавяме балдахина над верандата - просто и бързо!

Започваме с процеса на изграждане, като изкопаем две мини-окопи с диаметър 30 ​​и дълбочина от 50 см за основата. Ние ги оборудваме в ъглите на верандата. В ямите се поставят армировъчните пръчки. Напълнете ги с бетон. Ние го правим от цимент (1 част) и пясък (3 часа). След втвърдяването на бетона ние завинтваме две основи (профилни тръби от квадратна форма) към основата, като използваме котвени болтове. Друга опция е инсталирането на стелажи директно в шахтите. И последващото им подготовка с горното решение.

Закрепваме опорите към върховете на лъча (правоъгълна или квадратна тръба). На нея ще поставим предната част на издигнатия балдахин. На стената на къщата на височина 20 см от входната врата се монтират два профила. Техните краища трябва да се основават на предишната превръзка. Закрепване на елементи, които извършват ъглите от метал и саморемими. Понякога тази процедура не е толкова проста (например, ако прикачим навес към къща, чиито стени са изработени от тухли). В такива случаи е необходимо да се вкарате с перфоратор. Направете дупки в стената. Поставете пластмасови дюбели в тях. И едва след това фиксирайте профилите. Закрепването на монтираните елементи с превръзка се извършва чрез заваряване на самонарязващи се винтове и ъгли.

Сенници от поликарбонат - украсяваме къщата с естетически дизайн!

Сега изрязваме продукта от целия клетъчен поликарбонатен панел с необходимите размери. Използваме писмено ножче или електрически моторен трион. Не възникват проблеми с рязането. Поставяме нарязания лист върху рамката. Важно! Поликарбонатът е положен по такъв начин, че линиите на неговите пчелни пити по отношение на къщата са успоредни. Ако не слушате този съвет, козирката ще се огъне от натоварването от сняг, което ще доведе до разпадането му. Фиксирайте листа към профилите с винтове. Ние използваме обикновен директен балдахин над верандата на вашия дом!

Как да изградим сводеста структура?

При създаването на дизайн под формата на арка на произведения ще бъде повече. Ще трябва да огъваме профилните продукти под определени ъгли. Трудно е да се направи такава операция. По-добре е да използвате машина за огъване на тръби. Ако не е в домакинството, попълваме профилите с пясък, правим разфасовки на правилните места. След това загрейте тръбите и внимателно огънете. След като инсталацията на арката е завършена, неестетичните пирони могат да бъдат маскирани с чисти метални лепенки.

Сенници от поликарбонат - украсяваме къщата с естетически дизайн!

Алгоритъмът за изграждане на арка структура е даден по-долу:

  1. 1. В ъглите на сгради, по които се монтират на поликарбонат покритие (например, в продължение на барбекю, басейн и т.н.), се копае яма. Поставяме им постове за подкрепа. Бетониране.
  2. 2. Поставете напречните и надлъжните елементи на рамката. Заваряваме ги или ги закрепваме с винтове и метални ъгли.
  3. 3. Разрязваме листовете от поликарбонат. Ние ги монтираме върху рамката. Панелите се подреждат последователно, съединявайки ги един с друг.

Получаваме атрактивен външно аркетен дизайн, който ще се превърне в истинска декорация на всяка крайградска зона.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщатаКак мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата
Прост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайнПрост балдахин над верандата от поликарбонатна снимка и дизайн
Купете готова веранда от поликарбонатКупете готова веранда от поликарбонат
Как да инсталираме клетъчен поликарбонатКак да инсталираме клетъчен поликарбонат
Как да направите веранда от поликарбонат до дървена къща СнимкаКак да направите веранда от поликарбонат до дървена къща Снимка
Модерни оранжерии надеждни поликарбонатМодерни оранжерии надеждни поликарбонат
Поликарбонатни оранжерииПоликарбонатни оранжерии
Проста веранда до къщата от поликарбонатна снимкаПроста веранда до къщата от поликарбонатна снимка
Основните предимства и недостатъци на поликарбонатитеОсновните предимства и недостатъци на поликарбонатите
Оранжерия от клетъчен поликарбонатОранжерия от клетъчен поликарбонат
» » Сенници от поликарбонат украсяват къщата с естетически дизайн!
© 2021 BggeHat.com