Противопоставяне на верандата, да речем, че няма наранявания!

Едно противоплъзгащо покритие на верандата гарантира максимална сигурност и комфорт на движението по стълбите при неблагоприятни климатични условия - при сняг и дъжд.

Продукти против хлъзгане за входната група - практични и стилни

Компетентният дизайн на верандата на частна къща, многофамилна жилищна или обществена сграда задължително трябва да включва специално покритие, което намалява риска от падане на човек. Нехлъзгащите материали вече се предлагат с различна текстура и цветови нюанси. Това дава възможност за въвеждане на стилен и изразителен външен вид. Противоплъзгащите специални покрития на верандата са направени от алуминий, всички видове абразивни материали, каучук, каучук.

Една версия на противоплъзгащото покритие - на ролка

Една версия на противоплъзгащото покритие - на ролка

Продуктите, от които се интересуваме, се правят под формата на:

  • самозалепваща се лента;
  • валцовани материали;
  • килими;
  • облицовка на каучукови чипове.

Изборът на подходящо покритие зависи от конкретната веранда, от общия дизайн на фасадата на сградата, от специалните изисквания, които се прилагат към продуктите против хлъзгане.

Предимства на покритията от различни материали - какво да изберем?

Най-голямо търсене на изделия от каучук. Те могат да издържат на температурните промени, веранда защита срещу износване, няма проблеми се почистват от прах, имат висока еластичност, предоставяйки инсталационни помещения, дълъг експлоатационен живот. Каучуковите покрития поради гъвкавостта им могат да се използват на стълби от всяка конфигурация. Желателно е да се придобие продукти от каучук със специфични закрепващи елементи от метал. Последните Ви позволяват да извършите най-надеждната и висококачествена инсталация на покритието.

Най-голямо търсене на каучукови покрития

Най-голямо търсене на каучукови покрития

Също така популярно е гуменото нехлъзгава покритие. Характеризира се с висока якост, ниско тегло, добра износоустойчивост, ниска цена. Продуктите от каучук не избледняват под влияние на слънчева светлина, поддържат улична мръсотия, бързо се монтират. Тяхното точно изрязване на дадените параметри може да бъде извършено от всеки занаятчия в къщата.

Алуминиевите покрития са идеални за организиране на калниците на къщи и сгради, които имат модерен дизайн. Такива продукти имат значителен недостатък за много потребители - високи разходи. Структурно противоплъзгащите се покрития от алуминий се произвеждат под формата на довършителни профили. Те са закрепени на стъпалата с винтове и дюбели. Оперативните предимства на алуминиевите профили - трайност, ефективност, лекота на употреба, киселинна устойчивост.

Антислъзковите покрития от алуминий се произвеждат под формата на довършителни профили

Антислъзковите покрития от алуминий се произвеждат под формата на довършителни профили

Абразивните нехлъзгащи ленти се инсталират не само на стъпалата, но и на детски площадки, пешеходни пътеки. При постоянни тежки товари тези покрития се използват най-малко две години. От долната страна, която е покрита със защитен филм, лепилото се нанася върху лентата. Трябва само да отрежете необходимата част от материала, да премахнете защитната бариера и да поставите капака на верандата.

Механична инсталация и залепване - надеждно закрепване

Монтажът на описаните противоплъзгащи покрития се извършва по два начина:

  • с помощта на скрепителни елементи;
  • чрез залепване.


Първата техника включва използването на винтове, винтове, винтове. Размерът на хардуер, необходимо за инсталацията се определя от размера на противоплъзгащи продукти. За покрития със стандартни размери 100h35 виж често използвани закрепващи елементи 6, 50x50 см - 4. хардуер трябва да бъдат инсталирани в ъглите приплъзване продукти (на разстояние 5 cm от краищата им). Затегнете крепежа до максимално стегнатост срещу стъпалата.

В случаите, когато покритията са монтирани върху веранда, изработена от метал или дърво, се препоръчва да поставите шайбите под винтове и винтове. Това ще увеличи повърхността на скобата и ще осигури надеждността на закрепването.

Залепването на противоплъзгащи се материали се извършва съгласно следната схема:

  1. 1. Обработвайте повърхността на верандата с мастик (дървени стъпала) или Подготовка за бетон (бетонни, тухлени основи). Вместо тези съединения можете да използвате домашна смес, за да подготвите стъпките за монтиране на противоплъзгащи се материали. Не е трудно да се произвежда. Необходимо е да се смесват в равни пропорции всяко полиуретаново лепило и обикновен терпентин.
  2. 2. Нарежете покритието върху ленти с необходимата дължина и ширина. Операцията се извършва с конвенционален конструктивен нож, ножици, сложни и скъпи инструменти - ръчни плочки, saw-bolgar не са необходими.
  3. 3. Нанесете полиуретаново лепило на долната страна на противоплъзгащия продукт.
  4. 4. Поставете лентата и я натиснете здраво по стъпалата. Важно е да се гарантира, че материалът е добре монтирани вкопчили с основата, както и да се види, че капките на лепилната смес не попада върху предната част на покритието.
Обработка на повърхността на верандата

Обработка на повърхността на верандата

За добро сцепление обикновено отнема 24 часа. През този период е нежелателно да ходите по верандата, тъй като капакът може да се отдалечи от основата. Описаните техники са подходящи и за монтиране на противоплъзгащи покрития - специални плочки, алуминиеви профили, ролков материал от каучук - върху рампата.

Популярни марки на противоплъзгащи покрития - кратък преглед

Неплъзгащите продукти в момента се произвеждат от много чуждестранни и местни компании. Руските потребители харесваха каучуковите покрития под марката Желирани. За подреждането на стъпките, които обикновено се използват плочки и валцувани материали под тази марка, направена от трохи. Тези продукти съдържат в структурата си голямо количество от полиуретан свързващо вещество, което им придава уникален устойчивост на износване, по-голяма гъвкавост и потенциала на водосточната тръба. продукти желирани не се страхува от студове, той се различава с умен вид, лесно се нарязва и монтира.

За проектирането на рампи и входни групи от частни жилища, търговски центрове, развлекателни, обществени, офис сгради, често се използват рулонни покрития EcoStep. Тези продукти са надеждно закрепени върху всякакви гладки и твърди повърхности (дърво, метал, асфалт, бетон) с винтове, части и други крепежни елементи. продукти EcoStep устойчив на замръзване, безопасен при травми, характеризиран с атрактивен външен вид, лесно почистван с чиста вода.

Следните производители също са в търсенето:

  • Зиг-заг - клетъчни рогозки и рула от италианската фирма, които притежават отлични звукови и абсорбиращи свойствата свойства. Такива продукти се продават на достъпна цена, работят без разрушения за дълго време, изглеждат елегантни и стилни.
  • Festool - противоплъзгащи ленти в ролки с дължина 10 м. Те се произвеждат в съответствие със съвременните технологии. Препоръчва се да се използва пред входа на обществени и жилищни сгради.
  • 3M (серия Безопасност-Walk) - покрития, които са идеални за монтаж на метални стъпала. Лентите от тази марка са изработени от екологични материали. Техният експлоатационен живот е 2-3 години.

Покривните покрития за верандата са наистина полезни продукти. Те предпазват човека от наранявания и правят верандата по-ярка и по-оригинална. Изберете подходящо покритие за себе си, като вземете предвид разходите и техническите му характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Верандата от дърво със собствени ръцеВерандата от дърво със собствени ръце
Сенници над верандатаСенници над верандата
Веранда от бетон със собствени ръцеВеранда от бетон със собствени ръце
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Тераси и верандиТераси и веранди
Каучукови подови предимства, видове и процес на оформянеКаучукови подови предимства, видове и процес на оформяне
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Дизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръкиДизайнът на къщата с елементи от веранда и препоръки
» » Противопоставяне на верандата, да речем, че няма наранявания!
© 2021 BggeHat.com