Каучукови подови предимства, видове и процес на оформяне

Покриването на пода с материал като каучук стана популярно относително напоследък. Основното му предимство е устойчивост на различни вредни ефекти, прах, влага, влага и други.

С него можете ефективно да предпазите пода от всяко негативно влияние. Например, циментът, в допълнение към предимствата, има своите недостатъци: той бързо се събира и расте. За да премахнете тези дефекти, използвайте гумено подово покритие.

Основни изисквания за покритие

Каучуков под

Каучуков под

Основните изисквания, наложени на този тип покритие, са напълно оправдани, тъй като областите на приложение са много разнообразни. Продуктът трябва да е устойчив на износване, устойчив на тежки товари, както и на външни влияния.

Това е особено важно, ако покритието е инсталирано в гараж, където ще бъдат засегнати от много вредни вещества като масло, бензин, керосин, киселина. Освен това, допълнителен, но не по-малко важен фактор е пожароустойчивостта, тъй като през всички години на работа на инциденти на запалване, дължащи се на повреда на горимостта, покритието просто не трябва да бъде.

Гумената настилка е изненадващо лесна за почистване и не изисква допълнителна грижа. Достатъчно е само периодично да се измива с детергент и струя вода.

Видове подови покрития от каучук

Има само два основни типа:

  1. ролково покритие
  2. сектори

Вторият вариант е по-изгоден, тъй като е лесен за инсталиране в нестандартна стая с голям брой ъгли или прегради. В този случай, в случай на повреда, няма да е необходимо да се променя цялото покритие, а само повредената зона ще е достатъчна.

За подови настилки на основата на гумени носещи и каролини. Използва се основно за търговски цели. В този случай се използват полиуретан и каучукови чипове за неговото производство. За технически помещения и гаражи е по-добре да се използва секторно гумено покритие.

Къде да използваме

Това може да се види не само в гаражи и гаражи, но и на детски площадки и спортни зали, сервизни помещения, работилници, гаражи, бензиностанции, автомивки, складове, стадиони и градински пътеки. Каучуковото покритие за спортни площадки се характеризира с високи характеристики и устойчивост на всякакви метеорологични условия. Благодарение на това е осигурено добро сцепление на подметката с каучук.

За играчи на места или зали с такова покритие е много по-лесно и по-удобно да извършват спортни дейности, а неговите амортизационни свойства намаляват тежестта върху гръбначния стълб.



Универсалността на употребата е и във факта, че тя може да бъде свободно инсталирана дори от един човек. Простотата при инсталиране и експлоатация значително разграничава това покритие, наред с другите. Няма специални умения, няма специално оборудване, не се изискват никакви материали. Уникалният дизайн позволява да се образуват твърди настилки от отделни елементи.

Можете да го поставите еднакво добре, като цимент, асфалт, пясък и дори почва. Благодарение на отличните си свойства, това покритие не се напуква, не се накисва и не се деформира. Тя се отличава с еластичност, еластичност, устойчивост на слънчева светлина, ниска температура, издръжливост на износване с добра омекотяване и високо ниво на екологичност.

Чрез нея не преминава водата, тя не изгаря и не се срутва, стабилна и с омекотяващи свойства, е лесно да се положи или извади, ако е необходимо. Между другото, демонтирането се извършва толкова лесно, колкото и монтажа.

Удивителни характеристики на гуменото покритие

Основната и най-забележителната особеност на този материал е, че чрез него не може да покълнат плевелите или плевели, така че може да бъде свободно поставен върху земята, без страх от деформация или повреда на растенията. Основното условие обаче е дебелината му да е най-малко 15 мм.

Материалът не е алергичен и абсорбиращ удар, което означава, че може да се използва за детски площадки. Той не се страхува от драскотини, разфасовки, шпайкове или други влияния, тъй като има висока степен на еластичност.

През зимата такова покритие може безопасно да се използва като основа за ледена пързалка, тъй като е в състояние да издържа на неблагоприятни метеорологични условия.

Технология за натрупване

Технологията на полагане на гумено покритие не представлява нищо сложно, но изисква задълбочена подготовка. За да направите това, е необходимо да почистите основата, да я запържете, да я пяснете или да я подравнявате с помощта на изравняващи маси. Качеството на повърхността зависи от това колко правилно и добре е подготвената база.

Полагане на каучукови покрития

Полагане на каучукови покрития

Извършването на работа също изисква определени температури. Докато лепилото не стигне, субстратът не трябва да е по-студен от 15 градуса, при относителна влажност 75 процента. Ако влажността е твърде висока и температурата е ниска, има вероятност от дефекти, като например релефни шевове и мехурчета.

След подготовката се извършва самият монтажен процес, който предполага подходящо опаковане на материала и закрепване. Сложностите в този момент обикновено не възникват дори в начинаещия.

Това е отлично покритие, което може безопасно да се използва за пода в гаража или спортната площадка, без да се страхуват от бърза повреда или загуба на външен вид. Този продукт е един от малкото, които не са склонни към бързо влошаване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да покрием пода в гаражаКак да покрием пода в гаража
Как да покрием пода на балконаКак да покрием пода на балкона
Каучукови подови настилкиКаучукови подови настилки
Как да изберем подови настилки за фитнесКак да изберем подови настилки за фитнес
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Избираме и поставяме гумено покритие за подовата настилка на гаражаИзбираме и поставяме гумено покритие за подовата настилка на гаража
Как да изберем правилния килим?Как да изберем правилния килим?
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
» » Каучукови подови предимства, видове и процес на оформяне
© 2021 BggeHat.com