Как да изберем подови настилки за фитнес

Каучуков подов модул

В салона е неговата специфичност, така че има специални изисквания към пода и качеството му трябва да е на най-високо ниво. В края на краищата, характеристиките на покритието непременно ще повлияят на удобния престой на човек в тази стая. Ако покритието не отговаря на стандартите, атлетите рискуват да навредят. И това ще се отрази негативно върху ефективността на тренировката и последния спортен резултат. За спорта такива обикновени строителни материали, като линолеум, плочки или ламинат, изобщо не се вместват поради техните характеристики. Ето защо е невъзможно да се подреди спортен паркет от тях.

Тези материали уверено изместват самонивелиращите се подове. Съставът на полимера отговаря на всички искания за такива съоръжения.

Изисквания за спортни подове

Спортна зала, фитнес център, фитнес клуб или открито пространство ... Популярността на тези институции зависи не само от оборудването и наличието на оборудване, квалифицирани обучители и инструктори, но и от подови настилки. Този компонент влияе върху ефективността на индивидуалното обучение или груповите сесии.

Ако не искате да помпате мускулите на краката, можете да заобиколите симулатора, който помага да направите това. Но никой, футболист, баскетболист, гимнастичка, спортист или любител спортист може да ходи на пода без да го стъпва.

Качеството на покритието ще зависи от степента на натоварване на гръбначния стълб или ставите на атлета, точността на елементите, скоростта на отскок или ротацията на спортното оборудване.

За да се сведат до минимум нежеланите последствия, подовете на гимнастиките трябва да отговарят на редица изисквания:

  • Бъдете сигурни и удобни.
  • Имате определена степен на твърдост.
  • Бъдете еластични.
  • Добре е да се абсорбира шокът.
  • Поглъщайте звук и шум.
  • Не се плъзгайте.
  • Бъдете екологични, издръжливи и огнеустойчиви.
  • Имате подходящи сертификати за качество и минимални оперативни разходи.
  • Лесно се поддържа и хигиенизира.

Характеристики на самонивелиращи се подове за фитнес зали и съоръжения

Секс във фитнес залата

Подът във фитнес залата

Подът има необходимото ниво на амортизация, а този индикатор намалява натоварването на мускулната апаратура и мускулно-скелетната система, като рискът от нараняване се намалява многократно. Повърхността на полиуретана е напълно плоска и не се подхлъзва.

Такъв под е траен и дори при високи експлоатационни натоварвания може да продължи няколко десетилетия, което не може да се каже за други материали. Полиуретанът е устойчив на механични влияния, не оставя вдлъбнатини от падащи гири или драскотини от спортно оборудване. Той не се страхува от влага, ултравиолетови лъчи или температурни промени. И в случай на повреда на който и да е сайт, е лесно да го възстановите.

За подови настилки във фитнес зали течните подове са идеални. Те просто отговарят на всички горепосочени изисквания. Те нямат шевове и това предотвратява появата на патогени. Влагата не се абсорбира в повърхността и лесно се отстранява със сух материал. Приемливо е да се използва чиста вода и всеки детергент, тъй като такъв под не се влошава под въздействието на химически и абразивни съединения.

Обхват на спортни самонивелиращи се подове

Попълване на пода

Обучителна зала

Параметрите и техническите характеристики на течните покрития позволяват използването им за възрастното население и детските спортове, предучилищни и образователни институции.

Те могат да се използват и:

  • За открити детски площадки за деца и юноши.
  • Състезателни писти.
  • Пешеходни зони и пътеки.
  • Тенис кортове.
  • Открити спортни площадки.
  • Покрития около басейна.

В допълнение към спортните съоръжения такива подове могат да се използват в ежедневието, например като слепи зони около къщата или пода в жилищни сгради.

Класификация и структура на спортните покрития

Висококачествените подови настилки за зали, които отговарят на всички изисквания, трябва да се състоят от:

  • От системата за поглъщане на удари. Това е пенообразен материал, който включва каучукови гранули, полиуретанови свързващи вещества и други компоненти.
  • Основното покритие. Това е работна мембрана, изработена от PVC или течни повърхности - полиуретан или акрил.

Също така спортните подове се произвеждат както за открити пространства, така и за затворени пространства.

Подове според предназначението

Покритие на пода в ролки

Подвижна спортна корица

Въз основа на това покритията са:

  1. Многофункционални. Те отговарят на основните изисквания за безопасност и са ефективни за обучение във всички спортове. Такива подове са предназначени за игра на баскетбол, оформяне, аеробика, волейбол във фитнес зали и училищни зали през цялата година.
  2. Специализирана. Използват се за обучение или състезания на високо ниво. Такъв етаж е приемлив за професионални уроци по тенис, където е необходим специален релеф на горния слой. Той ще осигури необходимите характеристики за движението на спортиста и ще отскочи топката.

Чрез метода на инсталиране

Има 3 вида подови настилки за гимнастически салони:

  1. Стационарни.
  2. Подвижен. Такава система има удобни механизми за съхранение и оформление с цел инсталиране. Тя може бързо и лесно да бъде поставена на всяка основа. По принцип този сорт се използва за спортни залози - бадминтон, тенис на маса и други.
  3. Модулна. Такава инсталационна система е предназначена за ускорена организация на временни спортни съоръжения - многофункционални за любители и професионални спортисти. Използва се на открито или на закрито. Такива подове се сглобяват достатъчно бързо от отделни модули без използването на лепило и други помощни материали.
Сглобяване на подовите модули

Каучукови модули

Ако покритието е предназначено за открити площи, то е обект на повишени изисквания. В допълнение към качествената подготовка на терена е необходимо да се организира дренажна система. На открити площи се използват земя, каучук, течност, естествени тревни площи и изкуствена трева.

За подове в закрити фитнес са използвани PVC, купчина, каучук и комбинирани покрития.

Спортни покрития за открити пространства

Производителите предлагат на съвременните потребители разнообразие от подови настилки както за спортни зали, така и за външни помещения. Съвсем наскоро беше приложено покритието GUMBIT SPORT, което вече получи много положителни отзиви.

Той е предназначен за външни площи и е конструкция, състояща се от:

  • От пълнител - гумени трохи, които се получават по време на обработката на износени автомобилни гуми.
  • Полиуретаново свързващо вещество.
Детска площадка

Уличен килим за деца

Всяка съставка дава на покритието уникални свойства. Гумата го прави достатъчно еластична и здрава. Поради това повърхността може да издържи на значителни въздействия и натоварвания. В същото време тя не се деформира изобщо, не се разрушава и не се разрушава поради еластичността си. Полиуретанът, който е част от такъв под, осигурява висока адхезия, така че практически е невъзможно да се отдели основата от покритието. GUMBIT SPORT може да се полага върху твърда повърхност - метал, асфалт, дърво, бетон.

Приложете тази покритие може да бъде почти навсякъде - на открито, трасета за джогинг, тенис кортове, детски кът, около басейни, пешеходни зони, на пътеките, и ако е необходимо, и в домакинството.

Предимства на покритието

Покритието има няколко предимства:

Квадратни PVC модули

PVC модули

  1. Достатъчна здравина, издръжливост и висока естетика.
  2. Пожар и антистатичен.
  3. Екологично чисти и рециклируеми.
  4. Хигиенни. Покритието лесно се измива с поток от обикновена вода и при силен натиск всяко замърсяване от повърхността, без да се повреди, е добре изхвърлено.
  5. Липса на шевове. И е добре, че спортистът не се препъва и мръсотията няма да се натрупа в ставите на платната.
  6. Прекрасно обезценяване, което осигурява удобни условия за обучение или конкуренция.
  7. Добро усвояване на звука.
  8. Липса на допълнителни разходи и непредвидени разходи по време на експлоатация. И също така добра устойчивост на химикали - бензин, перилни препарати, моторно масло. Повърхността не се разваля от действието на разтворители, киселини и основи
  9. Без свиване, тъй като след полагане покритието запазва оригиналните си размери.
  10. Неплъзгаща и груба повърхност.
  11. Удобство при ремонт. Ако е необходимо, винаги е възможно да се смени повредената секция без разглобяване на цялата повърхност.

Покрития, използвани в затворени помещения

Пътят до къщата

Декорация на двора

Покритието на фактора "Спорт" наскоро се разпространи. Има патентована арка и е изработена от специални суровини, което осигурява еластичността и мекотата на повърхността.

Подобен под е с високо уплътняващи и противоплъзгащи свойства, така че е безопасен за травми. Фенове на фитнес, аеробика или гимнастика с удоволствие ще бъдат ангажирани с подобен килим.

Модулите са монтирани на заключващата система, която се нарича "лястовича". Това прави лесно да комбинирате плочките и да ги преместите на друго място, ако е необходимо.

заключение

Факторът комфорт за спортиста е трудно да се надцени. Това със сигурност ще се отрази на качеството на обучението. И от това зависи крайният резултат, на който всеки се стреми, независимо дали е олимпийски, младши или просто аматьор. Ето защо, когато избирате подово покритие за фитнес зала или открито спортно съоръжение, внимателно изучавайте производствените характеристики на материала и вземайте единственото правилно решение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подът и пода и изискванията към тяхПодът и пода и изискванията към тях
Какво отличава спортен линолеумКакво отличава спортен линолеум
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Етажното покритие е идеален за спортни площадкиЕтажното покритие е идеален за спортни площадки
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Полимерни материали за подовеПолимерни материали за подове
Сглобяемо училищеСглобяемо училище
» » Как да изберем подови настилки за фитнес
© 2021 BggeHat.com