Резачки за газ

Ръчен резач за газ

- Устройство за подаване на струя кислород за рязане към детайла и оформяне на отоплителен пламък в резултат на смесване и изгаряне на горивния газ с кислород. Разликата между факела и горелката за заваряване с газ е наличието на тръба с клапан за подаване на кислород за рязане и допълнителен мундщук.

газоразрядник Р1 Donmet 150 с клапана

Класификация на ръчни газови горелки:

  • род на горим газ - ацетилен, пропан, бутан, метан и други, работещи с течности (бензин, керосин, бензол).
  • чрез принципа на смесване на горими газове и кислород (както и газови заваръчни горелки) - инжектор и инжектор;
  • по предназначение - универсални и специални, предназначени за рязане на дупки, рязане на големи дебелини, подводно рязане и др.

Инжектирана ацетиленова горелка

Кислородът, който протича през нипела, се разклонява по-нататък в две посоки (виж фигурата по-долу). Една част преминава през тръбите с клапан и излиза през канала на вътрешния мундщук, образувайки поток от кислород за рязане. Друга част от кислорода се насочва през клапана в централния канал на инжектора. С течение на струя кислород с висока скорост създава вакуум, при което той е съставен ацетилен (горим газ), преминаващ през страничните канали на инжектора. Горивната смес, образувана в смесителната камера, излиза през процепа между вътрешните и външните мундщуци и изгаряния, създавайки отоплителен пламък.

Диаграма на ножа за впръскване на газ



Фигура. Диаграма на ножа за впръскване на газ

Инжектор за керосин с изпарител

При рязане с керосин вместо цилиндър с горивен газ обикновено се използва лек петлитров резервоар с керосин или неговата смес с бензин.

Схема на разрушител на керосин с изпарител

Фигура. Схема на разрушител на керосин с изпарител

Една част от храната на кислород (рязане кислород) се простира през клапана през тръбата и от централния канал на мундщука 2. Втората част на кислород (загрява кислород) се насочва през клапана на инжектора и смесителната камера. Керосин преминава през зърното в изпарителя, който е тръба, запълнена с азбест напълнена и се загрява в процес спомагателен пламък мундщука. Керосинът се изсмуква в кислород и се смесва с него в смесителната камера. Горимият материал излиза през пръстеновидната междина между мундщуците 1 и 2, образувайки загряващ пламък. В същото време част от сместа се разклонява в допълнителен мундщук.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кислородно рязанеКислородно рязане
Плазмено рязанеПлазмено рязане
КислородКислород
Плазмени горелки за рязанеПлазмени горелки за рязане
АцетиленАцетилен
Плазмено рязанеПлазмено рязане
Битови газови горелки за отоплениеБитови газови горелки за отопление
ВодородВодород
Газова заваркаГазова заварка
Фракция на метилацетилен-ален на mafФракция на метилацетилен-ален на maf
» » Резачки за газ
© 2021 BggeHat.com