Каучукови подови настилки

Появата на модерния пазар на строителни материали от нови подови настилки разширява възможностите за предоставяне на разнообразие в дизайна на помещения. Технологични покрития са проектирани, които са предназначени за места, където много високи технически натоварвания падат на пода.

Каучукови подови настилки

Каучукови подови настилки

Гумените подови настилки се използват за промишлени и обществени сгради, жилищни помещения и различни предмети, разположени както под покрива, така и под открито небе. Високите технически характеристики на каучуковите покрития правят възможно използването им върху обекти с висока интензивност на човешкия поток и на места, където се прилагат високи изисквания за безопасност.

При производството на гумено покритие се използват минерални пълнители и багрила. Всички компоненти на този материал не съдържат опасни за човешкото здраве вещества - формалдехид, тежки метали, азбест, токсични летливи органични съединения.

Технологиите, с които се произвежда гуменото покритие, го позволяват да се използва дълго време. Поради това и други високи качества материалът става все по-популярен.

Видове материали

Каучуковите покрития за удобство се произвеждат в няколко версии. За всеки конкретен случай можете да изберете подходящия тип, който ще бъде по-лесно да поставите в желаното местоположение.

Монтирането на материала се извършва по различни начини, в зависимост от избрания тип покритие. Полагането на гуменото покритие може да се извърши на различни места - асфалт и дървени настилки, пясък и бетон, уплътнена почва или чакъл.

В апартамента могат да се покрият вече положени покрития - линолеум и керамични плочки, дървен или шперплат етаж и т.н.

Преди да се полагат някои от видовете покрития, повърхността трябва да се приготви чрез изчистване на мръсотия и прах, ако е поставена в стаята, и изравняване на повърхността, ако се състои от детска площадка или пътеки в градината.

1. Модулната версия на покритието се състои от отделни елементи със специални ключалки, които спомагат лесно да се свържат панелите на една повърхност. Този процес се извършва с гумен чук и е напълно достъпен дори за неопитен майстор.

Модул за подови настилки на каучукова основа

Модул за подови настилки на каучукова основа

Модулните плочки се полагат просто - не е необходимо да се залепват на повърхността в малки помещения. Слагане на етикета върху лепило е подходящо само за големи помещения в промишлени предприятия.

2. Валцуваните покрития върху каучукова основа се поставят според вида на линолеума. Свързването на отделните листове се осъществява чрез заваряване или специална залепваща лента.

Разнообразие от валцувани каучукови покрития

Разнообразие от валцувани каучукови покрития

Тази опция е подходяща не само за подови настилки, но и за покриване на стълби в къщата и на улицата.

Видео покритие от каучуков материал на стълбището

3. Каучукови покрития с плочки се произвеждат в различни цветове и имат различни форми. Има прости квадратни или правоъгълни опции, както и напомняне за конфигурацията на плочата.

Покритието може да бъде изработено от гумени плочки от различни размери

Покритието може да бъде изработено от гумени плочки от различни размери

Материалът, който симулира плочата за настилка, обикновено се полага върху твърда подготвена повърхност и за по-добра надеждност е по-добре да се залепи тази облицовка върху полимерната композиция. Адхезив се прилага, тъй като материалът е положен върху конкретна област. Само след като покритието на лепилото е завършило, отидете в следващата част на пода - и така нататък, докато не завърши.

4. Предлага се и гумено покритие под формата на троха, което се смесва с полимерно лепило преди нанасянето му върху пода.

Такива интересни подове могат да бъдат направени с помощта на гумени трохи от различни нюанси

Такива интересни подове могат да бъдат направени с помощта на гумени трохи от различни нюанси

Тази опция е подходяща за създаване на цветни чертежи, цветово разделяне на няколко зони в залата или ако например стъпките имат нестандартна полукръгла форма.

Видео - веранда покритие с каучукови чипове

Положителни качества на материала

Каучуковият вариант на подови покрития има редица предимства, поради които е подходящ за подова настилка на различни места.

1. Трайността и устойчивостта на износване на материала дават възможност за запазване на непроменения му външен вид за дълго време. Той е устойчив на натиск и висока интензивност на движението на хора, дори и при транспортиране, не подлежи на механично въздействие и динамични натоварвания, толерира въздействия и не се деформира от промените в температурата.

2. Покритието има шумо- и топлоизолационни свойства.



3. Той е много еластичен. Използва се за подови настилки в спортни и фитнес зали, детски площадки и други места, където се увеличава вероятността от наранявания от падания. ,

4. Благодарение на еластичността и еластичността на материала, удобно е да се движите и да ходите и в двата обувки и боси.

5. Покритието не се подхлъзва при никакви условия и тази особеност е добра не само за неговото използване в помещенията, но и за подовата настилка на улицата.

6. Това подово покритие е хигиенично, тъй като липсва хранителна среда за микроорганизми и поради това е подходяща за използване в обществени и жилищни райони. Освен това материалът е хипоалергичен, така че той може да се поставя в детски заведения и в помещения, където се намират хора с предразположеност към алергични реакции. Каучукът не създава благоприятна среда за прахови акари, които причиняват алергии, и това е положителна разлика от килимите и текстилните покрития.

7. Пожарна и електрическа безопасност, което прави каучукова настилка, особено необходимо за подови настилки в промишлени предприятия, в които има специални изисквания в това отношение. Тъй като съставът на гума материал не съдържа халоген, поливинил хлорид и пластификатори, в ситуация на случайно запалване и пожар в контакт с покритието, то няма да отделят токсични газове, които са в състояние да предизвика химически изгаряния на дихателните пътища.

8. Материалът в контакт с метални предмети, например спортно оборудване, не създава статично електричество, което е много благоприятно за подови настилки в спортни зали и детски площадки.

9, Лесно се грижи за гуменото покритие, тъй като не се натрупва прах и мръсотия, поради плътната му структура. Повърхността на същия материал лесно и бързо се подрежда с помощта на мокро почистване.

10. Декоративните особености на тази настилка, заедно с физическите й качества, предоставят възможности не само за създаване на физически комфорт за човек, но и за визуално. Материалът се произвежда в различни цветове и може да има много релефни модели, така че подовото покритие може да бъде избрано за всеки дизайн на интериорния дизайн. Можете да създадете обложка в един тон, или можете да създадете мозайка от няколко цвята.

Обхват на материала

Гуменото покритие се използва успешно в различни помещения на сградите и за декориране на открити пространства.

Поради своята структура, рискът от нараняване и износоустойчивост, добре е да се покаже на пода в гаража и закрит паркинг, ваканционни жилища, апартаменти, градини, спортни и детски площадки, басейни, болници, офиси, училища и търговски центрове, гари и летища.

Проектирани решения с гумени покрития

За да видите колко естетически изглежда каучуковото покритие и какви комбинации може да се постави, трябва да погледнете готовите варианти за интериор или ландшафтен дизайн.

Останал ъгъл в провинцията, декориран с гумено покритие

Останал ъгъл в провинцията, декориран с гумено покритие

На територията на провинцията може да бъде разположена подобна платформа от каучукови чипове. На такъв красив хълм е приятно да се отпуснете както за деца, така и за възрастни. Покритието не се страхува от влага, не натрупва вода вътре - то просто прониква през него и напуска в почвата. Такова подово покритие не губи първоначалния си вид за много дълго време, не събира мръсотия.

В допълнение, гумата е хубаво да ходи боси, няма почти никакъв риск от бодене или нараняване на крака. Невъзможно е да се приплъзне, тъй като краката с или без обувки ще имат добра адхезия към повърхността.

На такава детска площадка има много по-малък риск от нараняване

На такава детска площадка има много по-малък риск от нараняване

В този случай има живописна детска площадка, покрита с гумени настилки. Може да се играе не само при сухо време, но и непосредствено след дъжд, тъй като никога няма да бъде мръсно. В този комплекс се използват няколко вида покрития, които са перфектно съчетани един с друг. Имитацията на трева и камък, както и равномерни зони, ще ви помогнат да разнообразят визуалните усещания и ще имат ефект на масаж за боси крака.

Яркостта на цветовете е точно това, което е необходимо за детската площадка за игра. Комбинацията от сочни зелени, жълти, червени и сини цветове на корицата със сигурност ще привлече вниманието на малкото дете, когото ще бъде трудно да се отнеме от такова страхотно детска площадка.

И красив и удобен - гумено покритие, което оформя басейна

И красив и удобен - гумено покритие, което оформя басейна

Каучукови настилки в басейните са идеалното решение за проблемите с хлъзгав под. В допълнение, гумената настилка крие липсата на керамични плочки - подът става по-топъл. Изборът на цвят е чудесно за поставяне на басейна, защото този сянка е пряко свързан с водата.

Гумата е добра за водата и не я държи под повърхността. На такъв подови настилки е не само приятно да се разхождате, но и да седите на него, поставяйки краката си в басейна. Само по себе си песента играе не само функционална роля, но и елемент на естетически дизайн.

Покритието не се страхува от валежите - чудесно за тераси и балкони

Покритието не се страхува от валежите - чудесно за тераси и балкони

На откритата тераса не можете да поставите килим, тъй като тя бързо ще стане неизползваема, тъй като абсорбира добре влагата и я изпарява за дълго време. Съвършена алтернатива на това може да бъде гуменото покритие. За пода на балкон, тераса, веранда на къщата е възможно да се наложи както пластична версия на каучук, така и гумена трохичка. Влагата от покритието ще изчезне дори по-бързо, отколкото от бетонната мазилка - основното е, че се организира правилният наклон на пода.

Отиване на такава винаги чиста боса е удоволствие, тъй като повърхността е еластична и приятна за поставяне на крака. В допълнение, ниски температури не се страхуват от него, тя не се пука и няма да се отлепи, ще служи в първоначалното състояние в продължение на много години. Затова, като го поставите веднъж, можете да забравите за ремонта или досадното пускане в ред на терасата - достатъчно нормални леки мокри почиствания или дори подови настилки от маркуча.

Гуменото покритие не можеше да е по-добре в гаража

Гуменото покритие не можеше да е по-добре в гаража

Модулното гумено покритие е гъвкаво и удобно. Той се произвежда в голямо разнообразие от текстурирани шарки и нюанси. Покритие безопасно носи товар, температура устойчиви и не реагира на това въвеждане на различни вещества и течности, които обикновено са в гаража достатъчно - това масло, разтворители, бензин и т.н. Освен това, подобна подова настилка ще предпази замазката, която под нея задължително трябва да бъде подредена, тъй като по-голямата част от натоварването, която ще поеме върху нея, е това. Каучуковите панели се подреждат много по-прости от керамичните плочки или покритията за пълнене, а степента на достоверност на вида гараж е много по-голяма. Ако изберете подходящите модули според цветовата схема, покритието ще се превърне в истинска декорация дори в техническо помещение.

След като гуменото покритие имаше доста висока цена, а не всеки можеше да си го позволи. Днес цената на този материал варира в доста широк диапазон и е напълно възможно да се избере достъпна опция за финансови възможности и дизайн приемлив. Това покритие може да замени много преди това широко използвани материали, така че си струва да се опитате да го използвате в едно от местата, за които то се вписва възможно най-много, за да разберете колко удобно и удобно е то.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Колко е пода сухКолко е пода сух
Каучукови подови предимства, видове и процес на оформянеКаучукови подови предимства, видове и процес на оформяне
Избираме и поставяме гумено покритие за подовата настилка на гаражаИзбираме и поставяме гумено покритие за подовата настилка на гаража
Един от най-добрите подови настилки линолеум синтетичниЕдин от най-добрите подови настилки линолеум синтетични
Етажното покритие е идеален за спортни площадкиЕтажното покритие е идеален за спортни площадки
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Предимства на полимерни настилкиПредимства на полимерни настилки
» » Каучукови подови настилки
© 2021 BggeHat.com