Разглобяваме подовите настилки от PVC и композицията на плочки

Сензор за покритие от PVC до покрив от сензори от евро до тавана

Днес съществува нарастващо търсене на подови настилки, които демонстрират висока здравина, издръжливост, комфорт при работа и добра естетика. Поради това PVC настилка наскоро се появи на пазара. Решава много практически проблеми, тъй като има отлични експлоатационни характеристики. Съставът на плочките е уникален, а цената на подовата настилка е демократична. Но това не са единствените предимства на материала.

Съвременните платове от PVC значително надвишават линолеума си от родителски произход. Тяхната текстура имитира различни подови настилки от естествени материали. В този случай инсталацията на платното е много проста и бърза. Какво отличава модулната плочка от материалите, които са съществували преди появата й? Оптимална форма. Плочките са по-лесни за транспортиране, отколкото тежък ролков материал и по-лесно да се полагат на плоска основа.

Такива продукти са напълно безопасни. В края на краищата те използват екологични съставки. Основната е поливинил хлорид. Той е термопластичен, тъй като има праволинейна молекулярна структура. В допълнение към поливинилхлорида, съставът на гъвкавия материал включва стабилизатори, багрила, инертни пълнители и пластификатори. Такава смес не осигурява миризма, устойчивост на високи температури и устойчивост на покритие до ултравиолетови лъчи.

Характеристики на структурата на плочките

Уникалните свойства на плочките са свързани с неговата многопластова структура. Материалът се състои от следните слоеве:

  1. Долният и средният слой са композитни материали с добавка на PVC пластмаса, кварцов пясък и фибростъкло.
  2. На тях лежи слой филм с фотопечат, който е отговорен за рисуването.
  3. Най-горният слой - поливинилхлорид - е надеждна защита. Колкото по-дебел е този филм, толкова по-силен е материалът.

Всички слоеве могат да имат различна дебелина, от която зависи износоустойчивостта на материала. Подовата настилка, която се използва за създаване на индустриални покрития, има допълнителни защитни слоеве от полиуретан.

Методът за производство на централните слоеве е прост. PVC гранули се зареждат в бункера и суровините се поемат от него в завода за леене. Пластмасата под въздействието на високите температури се топи и в течна форма се излива върху специално подготвени форми. За да се увеличи здравината на детайла на този етап, добавят се кварцов пясък и фибростъкло. След това формата се охлажда.

Следващата стъпка е извличането на заготовки и подрязването на портата. Той получава правилната форма и размери и също така проверява наличието на свиване. След това празниците се изпращат на рафтовете, където най-накрая се охлаждат. След лечението, долните и средните слоеве се съединяват. Продуктите се изпращат допълнително в магазина. В същото време филмът се поставя върху заготовки с фотографски печат, а върху него се полага още една пластмаса. Ламелата е готова.

Класификация по области на приложение

PVC покритие в гаража

Модулни покрития

Покритието от поливинилхлорид се използва в различни сфери. Според характеристиките му, той е разделен на четири типа:

  1. Домакински PVC подови настилки. Използва се, когато има минимално натоварване на пешеходците.
  2. Търговският модулен линолеум се използва за подови настилки в местата за масово използване. Има висока абразивна устойчивост и дълъг експлоатационен живот.
  3. Полуобществени сортове - плочки, използвани в помещения със средно натоварване за пешеходци. Този сорт се появи наскоро. Производителите отговориха на търсенето и пуснаха различни модули с демократична цена и висока производителност.
  4. Специални шаблони от PVC. Този материал се използва, когато има специални изисквания за подови настилки. Също така има опции с висока огнеустойчивост и енергийна сигурност.

Обърнете внимание! PVC материали се произвеждат на рула с широчина 1,5 и 4 метра или под формата на плочки 33x33 cm, 50 × 50 cm и 61 × 61 cm.

Не много отдавна на пазара се появи ново покритие с индикатори, които са 10 пъти по-високи от тези на споменатите сортове. Материалът е различен и по-дебел. Дизайнът му позволява да сглобите покритието за няколко часа.

Предимства и недостатъци



Положителните характеристики се разкриват, когато се използва всеки тип плочка от PVC. Обозначете обхвата и достойнството им.

Професионалисти на битови стоки

Подови настилки

PVC плочки

Домакин PVC подовата настилка за къщата е различна:

  1. Естетични предимства. Модулните плочки надеждно имитират всякакви подови настилки от естествени материали. Модулното монтиране ви позволява лесно да комбинирате фактури, създавайки изключителен дизайн. Дизайнерите благодарение на тази характеристика постигат отлични резултати, така че покритието е много популярно.
  2. Безопасност на околната среда. Основният компонент на плочката е винил. Това е материал, който е абсолютно безвреден за хората. Достатъчно е да се каже, че медицинските спринцовки са направени от винил. Безопасността и екологосъобразността на това покритие се потвърждават и от хигиенните сертификати.
  3. Устойчивост на влага. Тази функция позволява използването на плочки за подови настилки в бани, оранжерии и закрити басейни.
  4. Топлоустойчивост. Това означава, че с повишаването на температурата материалът няма да реагира на този "стимул" и може да се използва за полагане на топъл под.

Предимства на търговския материал

Търговските плочки, използвани за декориране на обществени сгради, имат следните оперативни предимства:

  1. Висока устойчивост на износване. Този индикатор е решаващ за такива помещения, където натоварването на пешеходците е "изключено". Те могат да бъдат летища, железопътни гари, болници, развлекателни и офис центрове. Съставът на плочките е кварц и фибростъкло, така че материалът има отлични експлоатационни характеристики.
  2. Естетичният компонент на този сорт не е по-малък от този на домашните плочки. И това е много важно за реализирането на разнообразие от декор в голяма площ.
  3. Пожарна безопасност е друг положителен компонент на материала. Плочките леко горят и не отделят токсични вещества. Когато винаги има голяма тълпа от хора, този показател е фундаментален.

Предимства на индустриални плочки

Модулни панели от PVC: иновации в областта на индустриалните подове

PVC за промишлени подове

Материалът, използван за декориране на промишлени обекти, също има своите предимства:

  1. Устойчивост на усещане за удари. Кварц и фибростъкло се използват за формиране на средните слоеве на материала. Тези компоненти правят плочките много силни и могат да издържат на силни механични удари. Следователно в помещенията, където се намират стелажите, се търкалят индустриални каруци и много тежко оборудване, няма да има следи от тези предмети по повърхността на подовата настилка. В същото време вибрациите от работещите промишлени машини са напълно потиснати, а самият материал не е унищожен.
  2. Акустичен комфорт. PVC плочки имат вискозна структура, която може да потиска шума до 19 dB. Това значително намалява звука на фон в стаята. Подобна характеристика е от значение, когато промишлени машини работят в продължение на дни или шумни технологични процеси.
  3. Висока устойчивост на агресивни среди. Разлята на подова настилка алкохол, бензин, киселини, основи и мазнини след почистване и правилно почистване няма да остави белези на повърхността. Това обстоятелство е особено ценно за химическите лаборатории, центровете за грижи за автомобили и паркингите.

В допълнение към индивидуалните положителни фактори е необходимо да се отбележат общите аспекти на различните видове материали. Това е достъпна, лесна за транспортиране, поддръжка и лесна поддръжка. Материалът е удобно опакован в специални кутии, които са много по-лесни за повдигане на горните етажи, отколкото навитите нагоре структури с голяма ширина.

Тъй като покритието е сглобено от отделни модули, повредените и дефектните плочки могат да бъдат заменени с нови, възстановявайки покритието, но без да го променяте напълно. Подовата настилка е лесна за почистване и не привлича прах. По време на процеса на почистване могат да се използват всички химически разтворители.

Описаният материал обаче има недостатъци.

Материални недостатъци

Сглобяване на пода от модулна PVC плочка

PVC подови покрития "Продадени"

Те също трябва да бъдат предназначени за пълно разбиране на PVC покритието:

  • Първо, материалът днес не може да бъде купен никъде. Дори в един голям град, откриването, че не е толкова лесно. Но най-ниската наличност в селските райони. И това е голям проблем за тези, които мечтаят да проверят ефективността на PVC.
  • На второ място, покритието не се отнася за естественото. Трето, необходимо е голямо количество предварителна работа, за да се полагат подовете.
  • Основата трябва да бъде идеално равна, дори и без малки разлики във височината. Следователно, това ще изисква много работа.

Монтажни характеристики

Най-важното удобство на PVC плочките е лесната инсталация. Отнема много малко време и може да се направи, без дори да се изграждат умения. За полагане на заготовки са необходими само киянка и гумен чук. Плочките имат заключваща система, която е здраво фиксирана. За по-голяма надеждност шевовете са покрити с винилово лепило. Той се инжектира с микро дози в местата на ставите. Тази операция прави възможно подовото покритие да е водоустойчиво и водоустойчиво.

Обърнете внимание! Модулите се сглобяват като детски пъзел. Започнете да инсталирате може да бъде от всяко място в стаята - поне от ъгъла, дори от центъра. Излишните модули се изрязват с нож на дърводелец. Опростява процеса на рязане на електрически мозайката.

Обобщение по темата

Обхватът на PVC модулите е много широк. Материалът се използва за подови настилки в жилищни, търговски, търговски, офис и индустриални сгради. Навсякъде той демонстрира своите оперативни качества, които определят особеностите на използването на подовата настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Евтините подови плочки как да направите правилния избор?Евтините подови плочки как да направите правилния избор?
Винилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристикиВинилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристики
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Предимства при използването на порцеланови каменинови подови настилкиПредимства при използването на порцеланови каменинови подови настилки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как да изберем подовата плочка?Как да изберем подовата плочка?
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
Избор на подова настилка за наета къщаИзбор на подова настилка за наета къща
» » Разглобяваме подовите настилки от PVC и композицията на плочки
© 2021 BggeHat.com