Избираме и поставяме гумено покритие за подовата настилка на гаража

Каучукова подова настилка за гараж

При декорирането на жилищните помещения най-важните аспекти са естетическите и екологични качества на бъдещата декорация. При избора на довършителни материали за промишлени и технически помещения красотата обикновено се пренебрегва в полза на практичност и устойчивост на износване. Ползата от модерния пазар предлага нашето внимание толкова богат асортимент от материали и технологии за подови настилки, което дава възможност да се направи избор дори при ясно определени изисквания за подове в някои помещения. Така например, за гаражния етаж е подходящо гумено покритие - универсално, удароустойчиво, без страх от остри предмети и химически разтворители и следователно много издръжливо (производителите обявяват живота си до 50 години).

От какво се състои?

Гумените подови настилки могат да бъдат изработени по различни начини и от различни материали. В основата на троха каучук, който е направен специално за включване в пода (докато самият троха и покритието, което от него ще произвежда, ще бъде по-скъпо), или е планирана рециклирана - отпадъци гуми от каучук (в този случай, струва почти подарък). От гледна точка на ползите от втория вариант на околната среда със сигурност е за предпочитане, тъй като удължава живота вече произвежда и износени гума. Въпреки това, използването на такова гумено покритие на пода в областта на спорта и особено детски стаи (която е все по-популярен напоследък) все още не си заслужава.

Като свързващо вещество в гумените подови настилки за промишлени цели, полиуретаните стават почти чести. Но всички със сигурност вече знаят, че когато се нагряват, полиуретанови смоли могат да отделят във въздуха чифт фенол, който влиза в състава им, което има много негативен ефект върху здравето на дишането им. Това отново е евтин вариант, неподходящ за използване в топли помещения, където хората трябва да останат постоянно.

За децата и гимназиите е по-добре да изберете гумена покривка, закрепена с естествена каучукова смола. Той не съдържа фенол и е много "по-мек" от синтетичните аналози.

Какво има в магазините?

Каучуковото покритие на пода се произвежда в различни дебелини и размери, направени под формата на листове с различни размери и форми или под формата на ролки. Първите, поради тяхната простота, бяха много по-разпространени. Всъщност гумените листове са много практични. Те могат да бъдат пренесени и положени от един човек. Те се вписват добре и задържат връзката, особено когато краищата са направени под формата на "пъзел" тип брави.



Между другото, тази връзка е още една функция, която децата харесват. В случай на непоправима повреда на един от листовете, можете да го замените с друг, ако размерите на листовете и джобовете на пъзела напълно съвпадат.

Валцовани гумени подови настилки

Каучук в ролка

Ако гумата е дебела, тя не може да бъде залепена към повърхността на пода

Но въпреки красотата и удобството на инсталацията, такава връзка остава незапечатана и чрез нея влага и прах от бетонната основа - вечните врагове на гаражите и индустриалните помещения - влизат в стаята. За да се осигури по-добра защита срещу постоянни проблеми от бетонния под, е по-добре да използвате ролкови настилки от гумени трохи. Те се произвеждат под формата на платна с широчина от 0,8 до 2 метра и в зависимост от дебелината на дължината от 6 до 30 метра.

Почти монолитно каучуково покритие, получено по този начин, надеждно задържа прах и влага. И поради по-голямата дебелина (3.10 mm), в сравнение с фолио (2-3 mm) каучук открит покритие намотка ще имат по-добра топлинна изолация и якостни свойства, което значително подобрява тяхната износоустойчивост.

Единственият недостатък е, че ако въпреки всичко все още успеете сериозно да повредите гуменото покритие за пода, ще трябва да смените цялата ролка.

Как се полага гумената настилка

Процесът на подови настилки на рулонен каучуков под може да бъде още по-лесен в сравнение с листа. Важно е да запомните, че крайният резултат и времето, което ще послужи като нова ролка за подови настилки, зависи до голяма степен от качеството на подготвителната работа. Въпреки факта, че необходимата подготовка е сведена до минимум, все още не си струва да се пренебрегва.

Преди да поставите гумения под, бетонната основа трябва да се изравнява с помощта на грубия замазка и да се изсуши. Най-лесният начин да се оцени степента на изсъхване на циментовата замазка е даден на много места. В общи линии, ако е възможно, голяма площ от пода е покрита за няколко дни с полиетиленово фолио. Ако в резултат на дневните температурни колебания кондензацията не се появи на вътрешната повърхност на филма, подовете могат да се считат за изсъхнали. За по-добра адхезия към новото покритие от пода, всички прах и мръсотия трябва да бъдат отстранени по сух метод - метла или прахосмукачка.

Почистеният под е по-добре грундиран със специален разтвор, съдържащ каучук. След като изсъхне на пода валцувани гумена ролка и се оставя да отлежи няколко дни, след което каучуковото покритие могат да бъдат залепени на пода като цяло (това ще бъде по-надежден), но само в ставите. По искане на ръба на стените също може да се сложи на лепилото, но може просто да закачите тежкотоварни рафтове, и те ще се оправи задържане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква трябва да бъде подовата настилка за избраните от вас помещенияКаква трябва да бъде подовата настилка за избраните от вас помещения
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Каучукови подови предимства, видове и процес на оформянеКаучукови подови предимства, видове и процес на оформяне
Етажното покритие е идеален за спортни площадкиЕтажното покритие е идеален за спортни площадки
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
» » Избираме и поставяме гумено покритие за подовата настилка на гаража
© 2021 BggeHat.com