Каква трябва да бъде подовата настилка за избраните от вас помещения

материя за килими

Широка гама от подови настилки е на пазара на строителни материали. Всеки вид има свои собствени недостатъци и предимства. При избора на материал, експертите препоръчват да се обърне внимание на тях, както и на функционалността на помещението. Например, мраморното покритие е най-подходящо за декориране на помещения с увеличен пешеходен трафик. Текстиите на килимите са по-подходящи в местата за постоянна почивка. Едно лъскаво епоксидно покритие с триизмерен модел изглежда добре в кухнята.

Намерете най-доброто материално помагало при сравнителния анализ на всички продукти. Ако изборът е страхотен, струва си да пречупите фактурите в групи и да подчертаете дървените подови настилки, еластичните и керамичните.

Какви модерни настилки могат да се използват в жилищни апартаменти? За да отговорите на въпроса, ще ви помогне кратък преглед на най-популярните опции.

Масивно дърво

До неотдавна, за полагане на подове се използва само един масив от дърво. Това е единственият подходящ материал за декорация на пода. С негова помощ е създадено неравно покритие с ясни шевове. Между дюзите се образува малка фаска, която определя геометрията на пода.

С правилното полагане, твърдите подове могат да продължат 50 години. Естественото дърво в интериора винаги изглежда безупречно, но това е доста познато и скучно - смятат модерните дизайнери. Структурата на материала се появява на повърхността и се вписва перфектно във всеки стил. Но с течение на времето дървените подове губят привлекателността си.

Дървото реагира много активно на състоянието на околната среда. През зимата, от висока влажност, тя набъбва и през лятото се лющера, така че размерът на фаската се променя непрекъснато. Това води до образуване на големи пукнатини, в които прахът и мръсотията са запушени. И това е основният недостатък на този избор. Можете да смилате масив от дърво във всеки хол. И за да украсите техническа стая, трябва да погледнете алтернативни варианти.

паркет

Полагане на паркет

Паркет в стаята

Паркет парче има най-дълъг живот и изглежда много уважаван. Заслугата на материала е очевидна. Умира се от скъпи дървесни видове, така че подовете, събрани от тях, изглеждат страхотно. С помощта на модулите е лесно да се създаде определен модел, визуално разширяване или стесняване на пространството. Специалната топлина, почтеност и екологосъобразност са точно това подово покритие - модулът. Тя не улеснява сглобяването, а го усложнява, но след правилното полагане такъв паркет може да бъде ремонтиран.

За да парче паркет разкри цялата си красота, груб пода трябва да бъде напълно равномерно. Полагането на дървени модули е сложно и е трудно да го направите сами, без да имате специални умения и способности. И това е най-големият недостатък на този избор.

Експлоатация на паркет не е толкова лесно. Ще бъде необходимо непрекъснато да се спазва специален климатичен режим, така че дървото да не се надува през зимата от влага, а през лятото да не потъва от топлината. Използва се паркет в всеки хол, но най-добре ще изглежда в хола, декориран в класически стил.

Паркет съвет

Основният недостатък на комплекта паркет е неговата висока цена. Средната проверка на един квадратен метър е близо до $ 100. Затова не всеки може да си позволи модулни подови настилки. Но ако няма пари, и желанието да се използва естественото дърво в интериора е запазено, можете да обърнете внимание на паркетна дъска. Той създава идеално равна повърхност, върху която практически няма шевове. Срокът на експлоатация е два пъти по-нисък от този на настроения паркет и е само на 20 години. Но това е достатъчно, за да се оцени достойнствата и недостатъците на паркетните дъски.

Най-важното предимство е готовността на материала. Бордът вече е полиран във фабриката, боядисан и лакиран. Полагането му не отнема много време и системата за заключване ви позволява да съберете подовете само за няколко часа, спестявайки обаждането на капитаните.

Можете да събирате дъски по два начина - заключване и лепило. Първият вариант е много по-прост, но вторият създава по-трайно покритие, което може да украсява всяка стая в апартамента.

корк

Корк под

Корк настилки

Коркови подове могат да се считат за един от сортовете на паркет дъска. В крайна сметка те имат подобни технологични етапи на производство. Единствената разлика е, че вместо декоративния слой от дървесен фурнир, тънък слой корк от кора от африканско дърво се залепва върху ламелната основа.



За цената тази опция е 2 пъти по-евтина от нейната колега. Животът на щепсела е различен - от 5 до 20 години. По-дългият експлоатационен живот се свързва с използваната основа и начина, по който тя се полага.

Предимства на корк много:

  1. Екологична съвместимост.
  2. Високо звукоизолирани качества.
  3. Няма статично електричество.
  4. Лесно почистване.

Подът, получен след полагането на корк, е топъл и приятен на допир. Той има специални свойства на омекотяване, което е много полезно за хора с лоша гръб или крака. При закупуването на такъв материал е важно да знаете, че коркът се страхува от влага. Той има ниска устойчивост на високи механични натоварвания, така че на пода може да има белези от щифтовете или краката на тежките мебели. Корк е идеален избор за детските стаи.

Ламиниран паркет

Ламинат в апартамента

Модерни подови настилки

Ламинатът е продукт от ново поколение. Това е материал, който изглежда много подобен на едно дърво, но не го има в своята структура. Ламинатът се състои от няколко слоя и е базиран на MDF панели. Долният слой е здрав картон, който действа като основа за почистване. За модела е отговорен винилов филмов слой. И технологиите за печат на снимки позволяват създаването на различни рисунки, които имитират не само дървото, но и мраморът, естественият камък, кожата или велур с голяма сигурност.

Крайната простота на полагане на модулни елементи е друго предимство на този избор. Съвременните производители предлагат устойчиви на износване покрития от различни класове. Най-ниските - 21 и 22 клас - имат живот само 2-3 години, а в представители на най-високите 32 и 33 клас - този период е 10-15 години.

Недостатъкът на ламинат е един. Това е изкуствен материал, който се страхува от водата, така че не може да бъде поставен в бани, тоалетни и в кухнята.

каучук

Нещо между линолеума и основния под е гумено покритие за пода. Тя се вписва много просто, но се продава в магазини под формата на рула или малки плочки. Използвайки описания материал, можете да създадете доста топъл и устойчив на износване подове с висока шумоизолация и добра хигиена. В жилищен апартамент, гума е идеална възможност за декориране на игрални зали.

Синтетичният каучук е антистатично подово покритие, което не привлича прах и мръсотия. Лесно е да се грижите за него с химикали в домакинството. При закупуването на този материал е добре да се помни, че гумираното покритие е много чувствително към високи и ниски температури. В студа започва да се разпада и се стопява в горещината.

Освен това, когато купувате, трябва да обърнете внимание на разнообразието от материали. Предлага се за продажба подови гумени покрития за специални цели. Те се използват по-добре за ремонт на индустриални помещения, където на пода се налагат специални изисквания за запечатване и електрическа проводимост.

Модулни мокетни плочки

Модулно покритие

Килим плочки

Килим модулни настилки - друга интересна новост, която можете да погледнете на тези, които търсят алтернатива на килима. Тя трябва да бъде избрана, когато е необходимо да се комбинират различни цветове и да се формира сложен геометричен модел.

Меката модулна настилка не може да се нарече универсален. Има известни недостатъци. Плочките тежат повече ролки. Това означава, че те имат по-голямо натоварване върху основата от мокета, което не може да бъде пренебрегнато чрез избор на устойчиви на износване подови настилки.

Попълване на пода

Модерните интериори диктуват изискванията си за подбор на завършванията. Днес цената е идеално плоска повърхност, трептене с мек гланц и дори без един шев. Създаването им позволява полиуретаново покритие за пода. По-добре е да го използвате за декориране на големи площи на обществени сгради. В жилищни помещения подобна възможност експертите препоръчват да се използват само в случай на големи ремонти.

Всяко епоксидно покритие може да продължи дълго 20 години. Ако има защитен слой, може да се постави под вида на винил филм с отпечатан шаблон върху него. В този случай можете да създадете изключителен интериор.

Заключение по темата

Килим с шарки

Съвременно покритие

Модерните производители предлагат широка гама от довършителни материали, които могат да се използват за ремонт на подове. Сред тях има традиционни възможности и иновативно ноу-хау. Последните включват епоксидно покритие, модулен PVC, циментов под, композитен гранит. Изберете етаж в стаята е необходимо, като се има предвид, че финалът трябва да бъде топло и възможно най-удобно в грижите.

Необходимо е също така да се вземат предвид особеностите на товара в тази или тази стая. Така например, гумено покритие е подходящо за спортни зали и игрални зали, но не може да се използва за декориране на хола. Там, най-успешните ще изглежда парче паркет. Функционалността на помещението, нейните оперативни характеристики и стилистични решения - това са факторите, които трябва да се вземат предвид при избора на подови настилки за дадена стая.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Какъв е цикълът на секса?Какъв е цикълът на секса?
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Какъв вид настилка да избера за детска стая?Какъв вид настилка да избера за детска стая?
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
» » Каква трябва да бъде подовата настилка за избраните от вас помещения
© 2021 BggeHat.com