На стотина квадратни метра земя е колко, или какво може да се настани на такъв площад

Днес животът в природата става все по-модерен, но градските жители, далеч от селското стопанство, често имат доста слаби идеи за земните измерения. Нека да разгледаме какво е тъкането и какъв обхват може да ви даде.

Една тъкан - това ли е много или малко?

Дори в училище в уроците по математика получаваме идея за такива количества като тъкане, хектар, акър. Мнозина помнят, че 1 хектар земя, и че неговият размер е равен на 100 квадратни метра, откъдето идва името. Изглежда, че това е много, но ако формираме тази област с равностранни правоъгълници, тогава ще получим пространство, ограничено от 10 метра. На този сайт можете да построите малка къща и да има свободна земя за легла или няколко легла. Това означава, че тъкането на земята - всъщност това е много малко разпределение, тогава ние ще разгледаме колко и какво може да бъде настанено на него. Но обикновено никой не срязва земята с толкова скромни акции.

"Сотката" в обичайния смисъл е 100 квадратни метра

Но нека да разгледаме въпроса по различен начин и да разгледаме тъкането като част от един голям заговор. Такъв парцел е пълноценна градина, на която можете да поставите десетки редовни обикновени легла или около 15 високи, повдигнати над земята с помощта на дъски. Също така на парцела от 10x10 метра можете да засадите 4 разпръснати плодни дървета или 5 реда колонови сортове. Дори и като прилежаща площ морава такава воля е достатъчно голям за зона за отдих с градински мебели и тревни площи, както и зона за барбекю с лятна кухня с пълноправен.

Съответно, парцел от двеста квадратни метра земя е достатъчен за къща за гости и малка градина, а около нея можете да засадите колониални дървета, докато периметърът позволява 60 метра. Въпреки това, 5x20 и 1х100 метра - това също е тъкане, обаче, често е като част от голяма територия, че е трудно да се издигнат такива ленти, особено в последния случай.

Типичен сюжет - как да използваме рационално района

В градинските асоциации и ваканционни селища обикновено са надарени средно от 4 до 6 акра, по-рядко 8-10 на собственик. 4 тъкат - 400 квадратчета, т.е. лесно е да се изчисли колко метра ще бъдат получени в периметъра на парцела със страни 20x20 m2. Ако разпределението ви не граничи със съседите, изграждане на ограда ще има дължина 80 метра. Дали това е голяма територия? Разбира се, не, някои имоти в страната имат една и съща площ от първия етаж. Ако поставите на мястото на малка къща на метри от 6X8, той ще бъде достатъчно място за къщите съседни сайта, както и цветна градина, и на пистата, и градина с градина може да бъде разделена. И такъв сценарий е много по-изгодно и по-удобен удължена лента от същите 4 декара със страни 40x10, тъй като районът е един и същ, но оградата ще трябва да направи 100 метра на дължина.

Приблизително разпределение на 6 хектара земя

Приблизително разпределение на 6 хектара земя

5 или 6 хектара - това е доста голяма площ, особено ако знаете от първа ръка колко труда трябва да инвестирате във всяка градина, площ 500 квадратни метра. Ако разпределението е правоъгълник, правилна форма, чиито страни може да са 50 до 10 метра, или 25 до 20. Периметър и в двата случая ще бъде различна: първото изпълнение ще сто и двайсет метър, а вторият - само на 90 като квадрати АБ в непосредствена близост един до друг по различен начин , Но дори и в първия случай, можете успешно да поставите двете сгради и площадки, ширина от 10 метра ще даде достатъчно място. Например, в една по-малка страна можете да направите порта с вграден валяк и да простирате пътеката по цялото разпределение, като го ограждате с градинска къща на противоположния край.

Ако тясната и дългият участък е ориентирана по наклона на хълма, оптималното решение ще бъде окачването на ръбовете, като се издигнат опорни стени и се доставя плодородна почва.




Но, разбира се, е много по-удобно, когато широчината на участъка не е по-малка от неговата дължина, а структурите с насаждения могат да бъдат подредени в групи. Например, един ъгъл от разпределението е отведен в жилищната сграда и в хозлок, а срещу малката градина. На периметъра, цветни лехи растения, и заделени на непроменено под градина култури, на едно и също място можете да намерите място за малки оранжерии, или пчелини. На правоъгълен парцел от 6 хектара, когато дължината му е 30 метра, жилищни и стопански постройки лесно могат да бъдат разположени на противоположни страни на територията.

Голяма площ от сложна форма - как да се изчисли периметъра

Днес, често когато се маркира земеделска земя, човек трябва да се ръководи от естествени смущения - дере, скалист изход, блато или езеро. В тази връзка рязането се извършва неравномерно, контурите на границите се получават без форма или поне под формата на неправилен полигон. Но дори и в такива случаи, за да се изчисли периметъра е лесно, ако знаете точно колко декара закупени до десети или дори стотни от числова стойност, а в зависимост от това какъв тип геометрия има този сайт.

Парцел с неправилна форма

Парцел с неправилна форма

Например, 4,5 тъкат - 450 квадратни метра, и ние знаем какво периметър ще даде квадрат от 4 хектара, тя ще бъде 80 метра. Сега можем да получим 2 различни резултата. Например, ако останалите половин половина (10x5 метра), за да растат дълга страна, тогава ние ще преподава на периметъра от 90 метра. Ако имаме обект с тесен дълъг и много неудобен процес между съседни обекти, чиито страни са 10, 10 и 5 метра, ще получим ограда с дължина 100 метра. И е добре, ако съседите вече са оградили стопанствата си или поне ще го направят. Тъй като, ако не, ще трябва да издигнете ограда по цялата си дължина.

Сега вземете наистина голям сайт. Например, 25 хектара е четвърт хектар, и визуално ще получите приблизителна представа колко метра около периметъра на вашата земя ще се окажат доста трудни в края на краищата. Най-надеждният е резултатът от вашите собствени измервания, използвайки лентова мярка или земен компас, но ще трябва да прекарате доста време по този начин. Следователно можете да се обърнете към изчисленията, като разделите плана на прости геометрични фигури в плана. Като цяло, 25 хектара са еквивалентни на 2500 квадратни метра. Планът обикновено има мащабна скала, която ще ви позволи да определите дължината на праволинейните страни, които могат да бъдат изчислени.

Едната страна на разпределението може да бъде дъга. Например, за да се очертае дефиле или плаж на брега на езеро (според законодателството, плажовете се считат за обществени зони и забрана да се блокират с огради). След това използваме формулата за дължината на дъгата на сегмента, т.е. L = πrα / 180, където r е радиусът и α е ъгълът между радиусите на сегмента. И не е необходимо да се изгражда ограда точно по дъгата, можете да я направите под формата на счупена многоъгълна форма. Може би дори ще бъде възможно безболезнено и с основание да се увеличат няколко допълнителни квадрата полезна площ на нейния сайт. Особено такова увеличение ще бъде невидимо, ако използвате хедж за ограждане на обекта.

Ако областта е ограничена само от еднакви страни, изберете един или повече квадратчета върху нея, броят им може да бъде различен: три и пет, всяка с различна стойност. След това, на скалата на мащаба, определете дължината на страните им и от четирите налични, пуснете съседните с квадратчета, използвайки само онези, които съставят очертанията на разпределението. След това откриваме други фигури за останалата част - най-вероятно те ще бъдат триъгълници. Факт е, че с равни страни на кръгове сред простите фигури не може да бъде и всеки трапец се състои от квадрат и един или два триъгълника. Изчислете краката им или хипотенузата, разположени върху външния контур на обекта, можете да с помощта на една и съща мащабна скала.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Плетена ограда със собствени ръцеПлетена ограда със собствени ръце
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Планиране и проектиране на къща с 4 спалниПланиране и проектиране на къща с 4 спални
Технически характеристики на машините, използвани за развитието на замръзнала земяТехнически характеристики на машините, използвани за развитието на замръзнала земя
Избор на мебели за спалняИзбор на мебели за спалня
Как да изберем мотоблокКак да изберем мотоблок
Закупуване на парцел на какво да търсите при избораЗакупуване на парцел на какво да търсите при избора
Какво е тъкана мрежа с квадратни клетки?Какво е тъкана мрежа с квадратни клетки?
Планиране и строителство на автосервизиПланиране и строителство на автосервизи
» » На стотина квадратни метра земя е колко, или какво може да се настани на такъв площад
© 2021 BggeHat.com