Полипропилен и неговата употреба в строителството

полипропиленИзползването на нови технологии в строителството изискваше радикални промени на пазара на строителни материали. Така че тези материали, които досега не бяха разглеждани по принцип за прилагане, сега се появяват в първите роли за някои позиции. Това по-специално се отнася до синтетичен полипропилен, който след специално третиране може да служи като изолационен или дори структурен материал.

Суровината за производството на части е изкуствено гранулиран полипропилен, от който се придават плочи или блокове от различни конструкции.

Характеристиката на готовия продукт е устойчивост на агресивни материали, плътна водоустойчива повърхност, ниско специфично тегло, способност да издържа на статичен товар. Когато механичното действие на твърд предмет, полипропиленовият продукт просто се деформира в точката на контакт, докато останалата част остава непокътната. В сравнение с полиетиленовите продукти силата му е много по-висока от подобни структури и обекти.



Като топлоизолационен материал, полипропиленът може да бъде използван под формата на гранули или пресовани дъски, които лесно се нарязват на части от желаната конфигурация. Вторични гранули от полипропилен могат да бъдат намерени на сайта proplast.ru. Формата и размерът на плочите могат да бъдат различни, но стените им винаги са гладки и гладки. Строителите забелязаха тази особеност на пресовани плочи и започнаха да ги използват като фиксиран кофраж. За да се поддържат плочите заедно, те се заваряват с помощта на заваръчен пистолет или на специална машина. Макар че машините дават по-добър шев, ръчното заваряване на строителната площадка е по-голямо, поради мобилността.

Шевовете след заваряване са почти невидими, така че съединяването на части почти не се отличава от окото. Практически по този начин е възможно да се получи повърхност с всякаква конфигурация и обем. От пресовите полипропиленови блокове е възможно да се поставят вътрешни помещения и други подобни конструкции.

Използването на полипропилен като кофраж позволява използването му като топлоизолация и защита от влага. В мазетата и помещенията на избите на покрива на изолацията могат да бъдат залепени плочки или да бъдат разрешени за циментова мазилка. Извън сградата, на върха на полипропиленовите плочи, се окачват плочки или облицовъчни плочки. В допълнение към строителния материал, различни тръби, специални контейнери и резервоари са изработени от полипропилен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!Тръбопроводите за водоснабдяване се подбират компетентно!
Кой полипропилен е по-подходящ за отопление?Кой полипропилен е по-подходящ за отопление?
Засилен полипропиленЗасилен полипропилен
Септична АкорСептична Акор
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
Септик ЯлмаСептик Ялма
Избор на пластмасови тръбиИзбор на пластмасови тръби
Бетонни конструкции и нови изолационни системиБетонни конструкции и нови изолационни системи
Монтаж и характеристики на акрилната ванаМонтаж и характеристики на акрилната вана
Полипропиленови торби и предимстваПолипропиленови торби и предимства
» » Полипропилен и неговата употреба в строителството
© 2021 BggeHat.com