Глина за пещи

Колко прекрасно е понякога да имаш парна баня или просто да се топлиш до печката в собствената си дача. Но първоначално това удоволствие ще бъде работата по изграждането на пещта. Но за високо качество той трябва да знае всичко за каква глина може да се нуждае от фурната. Спомнете си, че глина има голям брой добавки от различни видове. Това са пясък, слюда и варовити микроелементи. И съответно, за такива пълнежи могат да бъдат разделени на мастни, нормални и постно съединение.

Преди да започне работата по създаването на пещта, трябва да знаете всичко за влиянието на съдържанието на мазнини в глината и какво се променя. Определянето на съдържанието на мазнини в глината е доста проста - за съдържанието на пясъка в нея. Ако съставът на пясъка е малък, глината ще се окаже с високо съдържание на мазнини. Но този, който съдържа голямо количество пясък, става постно. Тези качества влияят върху пластичността. С всички тези конвенции, си струва да се помни, че глината абсорбира вода и може да стане последователност на теста, като същевременно значително се увеличава в обем. (Виж също: Пещи отоплителни тухлени)

Тъй като вече знаем как се държи глината, когато тя дойде в контакт с водата, си струва да попитаме как се държи, когато се нагрява. В този случай глината действа по различен начин, тя активно изпарява тази вода. И ако водата излезе напълно, структурата става пореста. Е, ако в тази ситуация, не спрете нагряването, глината постепенно ще се топи и се пече. Това е много важно знание, ако се планира глинена пещ, тъй като в такава конструкция се използват като печени тухли и накисващи разтвори.


Характеристики на глинестият разтвор за пещта


За полагането на пещта е обичайно да се използва пластмасов разтвор от глина. Най-често съотношението един към друг се използва, за да се създаде точно такова решение. Това означава, че на една част от пясъка ще се отдели толкова глина. Що се отнася до водата в това решение, това не отнема много. Най-доброто изчисление е една четвърт от този обем глина, който ще бъде приложен.

Глинена фурна

Имайте предвид, че ако разтворът се изпълни правилно и ще бъде доста пластмасов със съдържанието на нормален процент мазнини, тогава работата ще бъде с високо качество. Такова решение ще бъде в състояние да изпълнява тънки шевове, които няма да се спукат и ще станат доста надеждни в експлоатация. Резултатът от качествено решение за пещи е такъв, че в процеса на работа той не се излива от ставите на зидарията. (Виж също: Зидария на руската пещ)

Много строители дават много важни съвети, които трябва да се придържате, ако планирате по-добро решение. Този съвет се отнася до водата, която ще се използва. Не можете да използвате твърда вода и това ще стане определение за качество. Идеална възможност за такива приложения е водата от реки или дъждовна вода. И както показва практиката, този момент може да повлияе на качеството. Ето защо, преди да започнете работа, трябва да тествате разтвор на глина.


Проверка на глиненото решение и неговото качество


От древни времена са използвани глинени продукти, използвани за изграждането на пещи. И според историята е известно, че създаването на пещ от глина със собствените си ръце, не само хаван, но и самите тухли. Те играеха ролята на солиден зидарски материал за комина. Но за днес обаче ние спряхме да използваме само глинен разтвор, за да свържем материала помежду си. В идеалния случай трябва да се размесвате с ръцете си, но все пак такъв индикатор не е достатъчен, за да започне уверено начало на пещта. По тази причина отдавна са запазени няколко различни начина на проверка. Нека да разгледаме по-отблизо всеки от тях.



Глинена фурна със собствени ръце



  • Първо трябва да вземете един литър глина и да добавите малко вода. След добавяне е много активно да се месят тестото. В резултат на смесването е необходимо да се постигне последователност, когато масата престане да порази ръцете. И сега, когато сте донесли сместа до желаното състояние, струва да се търкаля около 5 см диаметър топка. На следващо място, създаване на друга подобна парче тесто, но да го изпълни под формата на пелети с диаметър от 10 см. Сега, тези две части са оставени в пълен покой в ​​продължение на 3 дни, за да изсъхне по естествен път. След като изтече определеното време, внимателно проверете детайлите. На този етап е важно да не се откриват пукнатини в продукта. Фактът е, че пукнатините ще покажат прекалено мазната консистенция на глината и в този случай това решение ще изисква увеличаване на пясъка в състава му. В случай, че няма пукнатини, струва си да се направи друг тест. Заслужава си да изпуснете топката от около един метър на твърда повърхност. Ако се поддържа целостта, глината ще се счита за кльощава и няма да е подходяща за печка за сауна. Съставът трябва да се насити чрез добавяне на глина и пясък към него в малки формулировки. В резултат на тази ситуация масата ще се състои от половин пета от общата сума.
  • (Виж също: Тухлена малка фурна със собствени ръце)
  • Сега помислете за друга версия на решението, благодарение на което ще се създаде глинена фурна със собствени ръце. За да направите това, вземете два литра глина и излейте вода в удобна чиния, след това започнете да смесвате с пръчка. При разбъркване трябва да наблюдавате прилепването на глина към него. Това изпитване се извършва, за да се определи съдържанието на мазнини в съществуващата глина. В случай на 100 адхери, това е мастна глина, и такава скала изисква добавянето на пясък. За да бъде отправна точка за подходящ състав на съдържанието на мазнини в глина, трябва да бъде придържането на отделните съсиреци. Е, съответно, ако има тънък слой, то тази глина изисква добавяне на мазнини.

  • Е, и още един древен начин за проверка на глинеста структура върху качеството, тази инфузия на малко количество вода в пода от литър глина и месене на теста. В началната фаза тази схема е много подобна на първата опция, но след процеса на свиване на топка с размер 5 см процесът се променя. Сега си струва да поставите между две дъски и постепенно да създадете гладко изстискване. Натискането спира, когато продуктът започне да се напуква. Същността на този метод е, че получените фисури могат да определят съдържанието на мазнини в глина.


Глинена фурна със собствени ръце

Когато мазнината състав на пукнатината тънка, чиста глина просто се разпада. Но идеалният състав за работата ще изглежда като местоположението на пукнатини, които се разпространяват с една трета от диаметъра. (Виж също: Плочки за печки и камини)


Директно производство на решения


След като вече са известни няколко метода за проверка на глинестата композиция, ще бъде разумно да се обмисли незабавната работа за направата на хоросан за печката. Всички майстори казват с един глас, че работата по създаването на глинена композиция е най-трудният въпрос. Имайте предвид, че в тази статия е необходимо да се вземе предвид индивидуалният подход към конструкцията на всяка отделна пещ. Фактът е, че всяка кипяща пещ от собствените си ръце се произвежда в определено съотношение на твърди компоненти.

Основното решение, което се използва в тази работа, е дози едно до едно или едно към едно. При дешифриране на това съотношение първата цифра ще покаже съдържанието на глина и втората цифра за наличието на пясък. Що се отнася до привеждане на сместа до желаната консистенция, тогава всичко ще бъде решено с вода. Изчисляването на водата отива към обема на глина - една четвърт от течността. Но първо, определете необходимия състав.

В строителната практика има няколко възможности за подготовка на композицията за работа.



  • Има национална версия на приготвянето на глина и започва с подготовката на дървена кутия. Натъртва се от калай и глина се накисва в него три дни. Когато този период минава, пясъкът се добавя към него. Само моментът е отбелязан, че ако количеството на обема, което ще излезе, месене ще трябва да се извършва с крака, бодлив в гумени ботуши. И след като сте постигнали цялото качество на месене, можете да проверите точността на сместа. Потопете лопатата в разтвора, добър индикатор ще бъде, когато глиненият разтвор е бавен, без да се придържате към пълзене.
  • (Виж също: Тухличка бебе фурна)

глина за камина



  • Има по-проста опция, която използва глина със средно съдържание на мазнини. Такъв състав не изисква добавяне на пясък. В тази ситуация се използва специален щит, а на нея вече е направена могила от глина с тънък слой и водата постоянно се намокря. Така че, постепенно припокриване на ред на ред, височината е до 30 сантиметра, а след това рязко прикован край на лопата. Тази техника ви позволява да разделите получения състав на парчета. В тази ситуация е възможно да се проведе качествено смесване на глинестия състав. И в заключение си струва да се отбележи, че смесването с този метод се извършва около пет пъти.

  • Друга възможност е доста бързо разбъркване на глинената композиция за камината. При този метод глината се полага в слоеве в цев и се овлажнява с вода. След известно време материалът ще се смекчи и ще бъде готов за смесване. Но за да премахнете точно от това решение твърди частици, трябва да приложите сито, което има три или три клетки. За да се постигне необходимата плътност, може да се добави вода по време на процеса на смесване. Ако обаче трябва да добавите пясък, за да достигнете до правилното решение, трябва да пресеете всички съставки преди смесването. По отношение на пресяването на пясък е необходимо да се приложи сито на един и половина на един и половина милиметра.


Към днешна дата, разбира се, трябва да вземете под внимание факта, че има много различни добавки, които ще направят комбинацията перфектно и качествено. Така че, че не е трудно да се направи печка или дори фурнир с камина със собствени ръце. Но все пак, за начало, трябва да определите за себе си основите на тази посока.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мазилка на пещи със собствени ръцеМазилка на пещи със собствени ръце
Сместа за зидария, като използвате готовата версия и направете сама себе сиСместа за зидария, като използвате готовата версия и направете сама себе си
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Видове разтвори и смеси за зидарияВидове разтвори и смеси за зидария
За да покрием печката, ние избираме решение и самите ние възстановяваме фурнатаЗа да покрием печката, ние избираме решение и самите ние възстановяваме фурната
Тухлена печка за сауна със собствени ръцеТухлена печка за сауна със собствени ръце
Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?
Приготвяне на тухли вкъщиПриготвяне на тухли вкъщи
Фондация на глинаФондация на глина
Как да подготвим шамот глината за полагане на пещта, как да смесим разтвораКак да подготвим шамот глината за полагане на пещта, как да смесим разтвора
» » Глина за пещи
© 2021 BggeHat.com