Канализационни помпени станции cns

При инсталирането на автономна канализационна система в крайградски район обикновено не се допускат самоуправляващи се системи. Но това се случва по различен начин, когато релефът и други условия изискват принудително изпомпване на канализацията. В тези случаи помпени станции за отпадни води (СПС) са на помощ.

Устройството и принципът на работа

В най-простото представяне на CNS - запечатан контейнер от полиетилен с ниско налягане, фибростъкло или стомана, оборудван с помпено оборудване. Долната част на резервоара е предназначена за приемане на отпадъчни води. За своите помпени инсталации са монтирани помпи Grundfos, ABS, Flygt, KSB или други производители. Работата на помпите се управлява от автоматизацията, режимът се определя от действителното натоварване на станцията. По правило, за нормална експлоатация SPS е оборудван с две или три потопяеми помпи - третият обикновено се използва като резервна помпа.

Устройство CNS

  • Поток на канализацията. Канализацията се подава чрез гравитация през канализационна тръба.
  • Почистване от големи примеси. На входа на приемната камера може да се монтира кошница с мрежа, улавяща големи отломки. Това ви позволява да удължите срока на валидност на помпите, дори и тези, които са оборудвани с трошачки.
  • Регулиране на помпите. Резервоарът има три или четири позиционни сензора за нивото на плавателния съд. С увеличаването на нивото на канализацията капацитетът на помпата се увеличава: от работа на половината от номиналния капацитет до максималната мощност.
  • Стълби и платформа за поддръжка. За проверка на състоянието на помпеното оборудване CNS е оборудвано с вътрешна платформа, стълба и т.н. За да се избегне натрупването на метан и други газове, се осигурява проста система за естествена вентилация.

Размерите на станцията, вида на контейнера (хоризонтална или вертикална), броя и характеристиките на помпите - всичко това се определя след подробни изчисления.

монтиране

За станции с капацитет до 200 куб. Метра. м канализация на ден. - и по този начин се отнася до абсолютно повечето CND използва собствениците на крайградски имоти - регулирана санитарна защита зона е 15 m (виж SNP 2.04.03-85.). Работите се извършват на няколко етапа:

  • маркиране на обекта. Определят се с местоположението на станцията, ръководено от терена, местоположението на ЛОС или централната канализация, изискванията на SNiP и здравия разум;
  • копаене на окопи и разкопки. Плитките се изкопават с очакване полагане на тръби под дълбочината на замръзване на земята или последващо затопляне на по-ниска дълбочина на отметката. Плочата е изкопана според размера на каналната помпена станция с възможност за подготовка на основата и извършване на страничния пълнеж;
  • инсталирането на пясъчна възглавница и изливането на бетонна плоча. Това служи като основа за станцията;
  • закрепване на помпената станция за отпадни води към плочата. Събитието има за цел да противодейства на плаването на структурата под влиянието на земята;
  • тръбопроводна връзка, запълване на контейнера с пясък, запечатване;
  • свързване на помпено оборудване, въвеждане в експлоатация


Монтаж на ЦНС

обслужване

За да се избегне намаляването на полезния обем на приемната камера на станцията, периодично се извършва чрез измиване с вода под налягане. Ако е необходимо, извадете крановете на захранващата канализационна тръба, изпразнете кошницата с големи вложки. Особено внимание се отделя на състоянието на потопяеми помпи. Обикновено е достатъчно да се обадите на специалист веднъж годишно, за да поддържате KNS.

Прегледи (проблемни области)

Анализирайки отговорите на хората, които трябваше да се справят с избора, покупката и експлоатацията на канализационните помпени станции, можем да отбележим следното:

  • Изчисляването на станцията е най-добре възложено на специалист. Това включва определяне на капацитета на приемната камера и избор на оптимален брой и модел на помпите;
  • Не си струва да спестявате при покупката на помпи. По-добре е да закупите оборудване с гарантиран живот от по-евтин аналог;
  • Обърнете внимание на свойствата на почвата в обекта. Най-често не се препоръчва инсталирането на станциите при високо ниво на подпочвените води, на повърхността на почвата и например. трудни условия;
  • инсталирането на такова оборудване трябва да бъде обосновано

цена от

Капацитетите за станциите, които обмисляме, се предоставят от повечето компании, които сме свикнали да виждаме като производители на фабрични септични ями. Друго нещо е, че такива продукти могат да бъдат завършени на базата на различни модели помпи. Цената на запечатано заграждение зависи пряко от неговия обем и използвания материал, приблизително със същите стойности, както при подобни септични резервоари тип седимент (вж. Преглед на септичните цени). По отношение на помпеното оборудване тук крайната цена се определя от марката на устройството и неговите технически параметри (капацитет, максимално налягане и т.н.). Средно, цените на станции за къщи с постоянно пребиваване варират в рамките на 120-350 000 рубли. За да се посочат по-точни стойности, е възможно само при разглеждане на конкретни случаи.

В заключение

В рамките на тази бележка разгледахме помпените станции, които се използват за изпомпване на канализацията в системата на местна пречиствателна станция за отпадъчни води или на общинската канализационна система. Т.е. това е т.нар. мини-CNS на определено изпълнение. Съществуват и сгради с по-голям капацитет, които позволяват работа в условията на отделни предприятия и дори на градове. Ние, по очевидни причини, не ги споменахме.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на канализационна помпаИзбор на канализационна помпа
Дренажна помпа за замърсена водаДренажна помпа за замърсена вода
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Septik ekorosSeptik ekoros
Septic BiotalSeptic Biotal
Септик СцитиянСептик Сцитиян
Дренажната помпа wilo изтичаДренажната помпа wilo изтича
Септик ЯлмаСептик Ялма
Септична флораСептична флора
Какво трябва да знаете за ЦНС?Какво трябва да знаете за ЦНС?
» » Канализационни помпени станции cns
© 2021 BggeHat.com