Помпените станции са техен избор и характеристики

Дори когато къщата ви не е свързана с водоснабдяването, днес това не е проблем. Практически във всички частни къщи ролята му се поема от помпени станции. Ако купите помпена станция, можете напълно да си осигурите вода и налягането ви е достатъчно, за да поддържате необходимия натиск в две или дори триетажни къщи.

Ако сте узрели с решението да купите помпена станция в Киев, тогава за по-добър избор, сред многото модели, представени в магазините, си струва да знаете някои функции.

Помпените станции ще се поберат в почти всички кладенци или кладенци с различни диаметри. Основното е, че водата се намира на ниво не по-малко от осем метра, в противен случай с по-голяма дълбочина, конвенционалните помпени станции не могат да се справят. В противен случай ще трябва да потърсите опции за ежектори или да купите дълбоки помпи.

Материалът, от който ще работи вашата помпена станция, също играе роля. Тя може да бъде от чугун или стомана. Чугунните варианти са по-малко устойчиви на корозия и по-надеждни.



Резервоарът на помпената станция може също да бъде с различни размери. Благодарение на него винаги разполагате с вода, която може да се използва, тъй като тя вече е изпомпвана дори при липса на електричество. В допълнение, присъствието му намалява честотата на включенията, като по този начин намалява износването на помпата. Обикновено двадесет и четири литрови резервоара се считат за стандартни. Те са достатъчно добри за нуждите на едно малко семейство. Ако вашата помпена станция е инсталирана, където броят на хората достига десет души, вероятно си струва да купите версия от петдесет литра.

Също така си струва да обърнете внимание на силата на помпената станция, която ще купите. То трябва да бъде по-високо, толкова повече ще има точки за добив на вода. Ако имате душ, мивка и няколко кранове, тогава можете да си купите помпена станция, чиято мощност ще бъде 1,1 - 1,5 kW.

Производителността на помпата също е важна. Ако купите помпена станция с ниска производителност, тогава може да има моменти, когато отварянето на няколко кранове, налягането ще спадне значително. Обикновено има достатъчно производителност от 2,5 до 5 кубични метра на час. Това определено е достатъчно за едновременната работа на пералната машина, душ и отворен кран.

Също така трябва да се погрижите както за обратните клапани, така и за филтри за пречистване на водата. Вентилите се монтират в тръба, която ще се спусне в кладенеца и ще предотврати обратния поток на изпомпваната вода. Също така върху тях можете да инсталирате филтър, който по някакъв начин ще предотврати навлизането на пясък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Помпената станция често се включва или не иска да се изключи. Справяме се с разрушаванеПомпената станция често се включва или не иска да се изключи. Справяме се с разрушаване
Монтаж на системи за водоснабдяванеМонтаж на системи за водоснабдяване
Помпени станции за водоснабдяване за частни схеми за свързване на къщиПомпени станции за водоснабдяване за частни схеми за свързване на къщи
Налягане във водоснабдителната системаНалягане във водоснабдителната система
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Водоснабдяване на банятаВодоснабдяване на банята
Водоснабдяване на селска къщаВодоснабдяване на селска къща
Канализационни помпени станции cnsКанализационни помпени станции cns
Септик ЯлмаСептик Ялма
Септик ЮбасСептик Юбас
» » Помпените станции са техен избор и характеристики
© 2021 BggeHat.com