Електрическо оборудване за фонтани и резервоари

На първо място, трябва да се отбележи, че водата и електричеството са изключително лоши съседи. Загубата на тока на тези, които са във водата, това е най-лошото от възможните инциденти, поради което е необходимо да се инсталират специалисти по електрическо оборудване. Напрежението трябва да се снижи от 220 волта до 12 волта.

Окабеляване трябва да бъдат изключително защитени и бронирани. Съгласно токовия ток трябва да се инсталира автоматичен прекъсвач или дори по-добре да се инсталира система от две прекъсвачи в серия.

Основното оборудване, което е инсталирано в резервоари, е различен тип помпи.

Електромагнитни помпи

Такива помпи действат поради електромагнитни колебания, предавани на клапана. Те нямат триене и въртящи се части, което улеснява поддръжката. При мощност от 250 W такава помпа произвежда до един и половин кубически метър вода на час. Известни модели - "Бебе", "Пролет". Те не изискват изливане на вода, повишаване на водата на височина от 40 метра.

Центробежни помпи



Ножовете на помпата са затворени в черупки, наподобяващи кохлеа. Центробежната сила в ротационното движение на работното колело хвърля вода в линията на налягане. В този случай работната мощност на помпата трябва постоянно да се напълва с вода. Въздушните задръствания нарушават системата, така че трябва да наблюдавате тяхното отсъствие. Моделите Кама с мощност от 330-350 W осигуряват капацитет от 1,5 кубични метра на час. Помпата BCNM-4/17 има мощност 750 W и осигурява до четири кубически метра на час. Най-икономичен - "Урал", който на 450 вата може да даде до 6 кубически метра вода на час.

Vortex помпи

Тези помпи осигуряват самозасмукване, тъй като и двата им дюзи са над оста на помпата. Водата не може да се излива в работната кухина. Тези помпи се използват по-рядко, но са доста подходящи за изкуствени резервоари. Понякога такива помпи се комбинират с хидравличен акумулатор, който поддържа определено налягане и водоснабдяване в мрежата.

Потопяеми помпи

Това не е принцип на работа - потопяеми помпи могат да бъдат или центробежни, или електромагнитни, това е проект, предназначен да задейства напълно помпата във водна среда. Такава помпа може да бъде потопена във водата на езерото, но не и в долната част, така че да не се влива в утайката. Удобно е да го поставите в черна кофа или в керамичен съд под цвета на естествен камък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изтеглете помпатаИзтеглете помпата
Изчисляване на помпата за отоплениеИзчисляване на помпата за отопление
Помпа за отоплителна инсталация за дома и технологияПомпа за отоплителна инсталация за дома и технология
Дренажна помпа за замърсена водаДренажна помпа за замърсена вода
Потопяема помпа бебеПотопяема помпа бебе
Дренажната помпа wilo изтичаДренажната помпа wilo изтича
Дълбокопомпена помпаДълбокопомпена помпа
Класификация и приложение на дренажните помпиКласификация и приложение на дренажните помпи
Водолейна помпаВодолейна помпа
Цел на водните помпи и видовете помпиЦел на водните помпи и видовете помпи
» » Електрическо оборудване за фонтани и резервоари
© 2021 BggeHat.com