Подовете на пода е това, което е и за какво се използва

подова замазка

Ако въпросът за защита на потребителите, каква е замазка етаж, и защо тя трябва да се използва, което означава, че човек не разбира напълно значението на изравняване на подови повърхности преди да завърши довършителни етап. Всъщност това е много важен процес, така че специалистите му обръщат специално внимание. Качеството на замазката зависи до голяма степен от свойствата на използвания изравняващ материал и от състоянието на самия под. Последната точка ще бъде от голямо значение, тъй като на нея се избира избор от изравняваща технология и избор на материал.

Има доста голямо разнообразие от видове замазки. Но в апартаментите и частните къщи, т.е. в жилищния сектор, се използват само три:

  • Циментови замазки в различни форми.
  • Самонивелиращи се подове.
  • Сухи подови настилки.

И трите вида са различни един от друг, не само при прилагането на технологии, но също така и на разходите и сложността на работата, отнема време и задачи, за да бъде решен. Да кажа, че една от технологиите е по-добра, а още по-лошо, просто не е правилно. Защото всеки има свои специфични задачи, особени само за него.

Например, ако в една стая разликата в равнината е повече от 10 сантиметра, тогава използването на суха замазка - и това е лист от гипсокартон - ще бъде погрешно. Такава капка при определени натоварвания на пода ще доведе до счупване на листовете. Саморазливните подове се запълват най-добре, ако разликата не е по-голяма от 5 сантиметра. В допълнение, това също не е много евтино удоволствие.

Циментови замазки

Както вече беше споменато, сега има възможност да се използват готовите средства за замазка. Това са сухи смеси на базата на цимент, които се произвеждат в завода. И това е гаранция за точния процент на всеки компонент. Освен това такива смеси се характеризират с висококачествени характеристики. Ние добавяме, че процесът на подготовката им е много прост. За тази цел трябва да се напълни с вода смес от вода, като внимателно се разбърква разтворът. Но не и обратното!

Моля, имайте предвид, че сложността на процеса ще зависи до голяма степен от размера на стаята. Ако това е малко помещение, то замазката може да се полага без инсталиране на маяци или други регулируеми от нивото елементи. Но в случай на голяма машинна равнина без допълнителни устройства, просто не мога да направя. За това можете да използвате разнообразни маяци. Разнообразието им е огромно, така че не трябва да има проблеми при избора на проблеми.

Например, дървени прътове и метални профили. Това са прави елементи с достатъчна дължина, за да покрият равнината на пода. Най-важното нещо при използването на маяците е да ги поставите точно в една хоризонтална равнина. Както показва практиката, този етап отнема много време, но не може да бъде пренебрегван. Не се втурвайте, заради колко точни са изложени феновете, че ще зависи от равномерността на замазката.

Опитни майстори препоръчват този процес, както следва. На първо място, на противоположните стени се монтират два екстремни сигнала, между които се затягат здравите нишки. Те ще създадат невидима хоризонтална равнина. Сега можете да инсталирате междинните елементи и след това да напълните циментовата замазка. Веднага след като се изсуши, е необходимо да се демонтират маяците и да се запечатат местата на инсталацията им със същото решение. Както можете да видите, всичко е достатъчно просто.

Съвсем наскоро готови сухи смеси не бяха толкова достъпни, колкото сега. Следователно разтворът се приготвя на ръка. За тази цел свържете една порция цимент с три части пясък. Всичко това беше напълно смесено с вода. Трябва да се отбележи, че замазката на такова решение е с високо качество. Но от този, който е извършил работата, е било необходимо да се извърши смесването на компонентите възможно най-точно и внимателно да се смеси самото решение. Неопитните господари не можаха да направят това, и в това положение основно качеството зависеше.

Има още една точка, на която трябва да обърнете внимание. Полагане на замазки от сухи циментови смеси не винаги е възможно в един слой. Това важи за онези моменти, когато разликата в сексуалната равнина е много голяма. В този случай, вероятно е замазката да започне да се огъва. Следователно е необходимо да се използва многослойна конструкция или комбиниран метод. В първия случай - това е прилагането на замазка в няколко не много дебели слоеве. Във втория случай има комбинация от два вида циментова замазка и саморазливни подове.

Каква е сложността на тази технология? Като такъв няма никаква трудност, просто трябва да изчакаме всеки слой да изсъхне добре и това ще отнеме много време. Но няма други възможности и не можете да се отървете от големите различия по други начини.

Самонивелиращи се подове

Подравняване на пода

Модерни самонивелиращи се подове

Тази подова замазка има една много привлекателна черта - с нейната помощ можете лесно да направите не само гладка, но и много гладка повърхност. Разбира се, днес това е най-скъпата възможност за изравняване на половете, но качеството му трябва да бъде дадено. Как правилно да се осъществява този технологичен процес?

На първо място, подът е подготвен. За да направите това, трябва да поправите всички дефекти, като ги покриете с циментово-пясъчен разтвор. След това подът трябва да се почисти, да се отърве от мръсотия и прах. Моля, имайте предвид, че повърхността трябва да е напълно суха - не капка влага. Но сега е необходимо да държите грунд и по-добре в няколко слоя. За да направите това, ще ви е необходима ролка или четка, моп или пръскачка - сами вие решавате за работната опция.

Моля, обърнете внимание! Ако първият слой изведнъж започна да се разпенва или става бял, тогава си струва да спрете работата. Този материал не трябва да се държи по този начин, така че не забравяйте да идентифицирате причината. Обикновено това се дължи на факта, че самият грунд е просрочен или се увеличава съдържанието на влага в пода.



Сега трябва да обърнете внимание на процеса на подготовка на решението. Инструкциите са на опаковката, така стриктно следват секциите. Но имайте предвид, че най-важният показател в този случай е т.нар. Критерий за "оцеляване" на материала. Това е времето, през което разтворът е в течно състояние. За много производители този критерий е определен на половин час, но е по-добре да го прочетете от самото начало. Така че погледнете опаковката!

Защо тази характеристика е толкова важна? Факт е, че за производството на всяка работа е необходимо време. Така че, ако прекарвате по всяко място на сексуално основаването на повече от половин час, след което се готви твърде много саморазливна етаж не е необходимо. В противен случай ще загубите известно количество завършен материал - просто ще изсъхне.

Пълна технология

Сухата смес се разрежда с вода

Унифицирано разпределение на сместа върху бетонната основа

Първо, подгответе инструмента. Ще се нуждаете от лазерно ниво, иглени ролки, специални обувки, наречени "котки", и контейнер за готовото решение. Не забравяйте, че никога не е възможно да запълвате подовете с висококачествени етажи, така че дори не опитайте.

Готов микс се излива на пода. След това игленият валяк преминава през цялата повърхност, като по този начин се премахват въздушните мехурчета, които остават в масата на разтвора по време на приготвянето му. Тези въздушни мехурчета значително намаляват качеството на нивелиращото покритие, така че се опитайте да завъртите цялата повърхност на ролката, без да напускате дори най-малките области. Когато една секция бъде излята и обработена, можете да продължите към следващата. Важно е тук материалът на различни места да се прилегне плътно един към друг.

Още едно нещо, което се отнася до удобството и скоростта на този процес. Най-добре е да работите заедно - човек подготвя разтвора, а вторият се излива и обработва с валяк. По този начин можете да покриете голяма площ за един ден.

И последният етап по този въпрос. Напълнената с подова настилка трябва да бъде покрита с пластмасова обвивка. Но имайте предвид, че съставът на течни подове включва достатъчно голям брой различни добавки от категорията на устойчивост на влага. Това се дължи на тях, че процесът на сушене отнема толкова време. Понякога след 4 до 5 часа след приключване на работата, подът изглежда готов за следващия финал. Това е измамно впечатление, така че не се придържайте към него.

Времето за сушене е посочено на опаковката и само това може да бъде критерий за извършване на допълнителна работа. Например, слоят от течен под в 1 сантиметър изсъхва до три дни. И ако е по-дебело, а след това още по-дълго.

Суха замазка

Защо ми е необходима подова настилка от този тип? На пазара има уникални технологии, които са поразително различни от тези, използвани от майсторите в продължение на много години. Например, gipsovoloknistye листове, направени на базата на гипс с добавяне на целулозни влакна. Тази комбинация дава толкова високи характеристики на този материал.

GVL - алтернатива на сухото строителство, но назначаването му е предопределена от факта, че на листа на мазилка никога не е бил използван за наливни подове. Самият гипс в комбинация с други материали се използва, но в чиста форма - никога.

Суха замазка

Тази смес по време на строителството се използва вместо обикновени материали като бетон

Предимството на този метод е липсата на необходимост от прилагане на мръсни и неприятни процеси, свързани с цимент и други насипни материали. Отсъствието на вода даде името на този метод. Как се извършва приравняването към пола с GWL?

Тук много ще зависи от основата, на която ще трябва да положите GWL. Обикновено това е дървена или бетонна основа, върху която е поставен нагревател. В този случай е важно да се знае кой термоизолационен материал се използва. Ако се използва например разширена глина и поставянето на малка площ, тогава няма нужда да се подрежда щайга на пода. Ако стаята е достатъчно голяма, инсталирането на дървени пръти като маяци и ламели едновременно е непреодолима необходимост.

Обърнете внимание на някои нюанси на процеса на привеждане в съответствие:

  1. Сигналите са изложени в една и съща хоризонтална равнина.
  2. Изолацията се полага или покрива до горния край на кашона.
  3. Листата от гипсови влакна трябва да се подреждат на два слоя. Единият лист не може да издържи товара. Полагане на слоевете се извършва на случаен принцип с изместване.
  4. Закрепването на листа се извършва върху щайга с помощта на самонарязващи винтове.

Не толкова отдавна се появи така нареченият суперполи на пазара, който се предлага от световно известната германска компания Кнауф. Това е напълно различен подход към решаването на проблема с изравняването на пода. Това са двойни гипсови влакна, съединени във фабриката със специален лепилен състав. Двата листа се подреждат с леко отместване една спрямо друга, което ви позволява да оставят два канала на противоположни страни. Това са тези жлебове и са един вид заключване на две листа суперполе.

Какво е толкова добро за този етаж? Първо, материалът понякога е по-силен от еднослойните аналози. На второ място, той ви позволява да съкратите продължителността на извършената работа поради лекотата на свързване на елементите. Трето, каналът, осигуряващ двата елемента, не само гарантира силата на пода, но също така елиминира възможността за преместване на листа. Задължително условие - изрязване на специални залепващи лепила.

Заключение по темата

Настилката на пода - какво е това? Разгледахме три основни начина за неговото прилагане, които понастоящем се използват. Всеки от тях има своя собствена цел и зависи от качеството на пода и по-специално от нивото на разликата в равнината. Но във всеки случай, като направите избор, трябва да определите точно бюджета на ремонта. В края на краищата, всеки материал има своя цена, а едната има повече, а другата има по-малко.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изравняващо съединение за подови настилкиИзравняващо съединение за подови настилки
Как да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начиниКак да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начини
Какъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с негоКакъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с него
Бързосъхнеща подова замазкаБързосъхнеща подова замазка
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Как правилно се прави подова настилка?Как правилно се прави подова настилка?
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
» » Подовете на пода е това, което е и за какво се използва
© 2021 BggeHat.com