Какъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с него

Поставка за монтаж на пода

За съжаление, вътрешното строителство не се отличава от способността да се създават гладки повърхности. Придобивайки най-новите жилища, харчим много пари, за да приведем стените, пода и тавана на максимално ниво на плоскост. И в процеса на ремонт, тези проблеми не остават зад борда. Един от материалите, които решават този проблем, е нивелиращото устройство за пода. Това са завършени изравнителни или саморазливни подове.

Напоследък те не бяха под въпрос, тъй като технологиите за изравняване на сградите се основаваха на обикновени замазки от цимент-пясъчни разтвори. Служат добре и дълго време за такива подове, но създаването на решения за тях е причинило известни трудности. В крайна сметка не винаги е възможно смесването на компоненти. А процесът на смесване е доста трудоемък, ако, разбира се, не е имало малък бетонен смесител под ръка.

Всичко се промени, когато на пазара се появиха готови смеси за подреждане на гениталните основи. Те са изработени от различни компоненти, така че има няколко от тях.

Видове летели

Класификацията на изравняващите смеси разграничава няколко от видовете им. Те се различават помежду си по отношение на състава, структурата и, съответно, в свойствата. Но има две основни групи:

  • За грубо изравняване.
  • За подравняване на финала.

Грубо изравняване

Нека си припомним домашните бетонни подове, които имат не само достатъчно голям спад в самолета, но и значителен брой дефекти и недостатъци. С всичко това, нивелиращите смеси са предназначени за бетонни основи. Съставът на такива решения включва различни материали, но основата е цимент.

Готовата суха смес е грубозърнест материал, с който можете да направите дебела замазка, без да променяте нейните технически характеристики. В крайна сметка, много често разликата в равнината на пода може да бъде доста голяма, така че не можете да направите без такова решение.

Смеси от VOLMA

Насипване и изравняване

Необходимо е да се обърне внимание на една много важна точка, която се отнася до подготовката на решение. Инструкцията е винаги на опаковката, но не забравяйте, че сухата смес се излива в контейнер, където водата вече е напълнена в необходимата пропорция. Не можете да направите друго. 

Сега няколко думи за дебелината на разтвора. Има много разновидности на материали от различни производители. И всеки производител на опаковката задължително посочва максималната дебелина на слоя на еквалайзера. Като се започне от този индикатор, е необходимо да се направи правилният избор. Например, ако разликата между етажа в апартамента Ви е до 40 милиметра, не можете да използвате материал, чиято дебелина трябва да бъде 10 милиметра. Такъв голям слой не може да издържи натоварването, да се напука и бързо да се провали.

Нека ви дам някои полезни съвети за правилното използване на грубото изравняване:

  • Първо, препоръчваме да го поставите в един слой.
  • На второ място, големи дефекти в бетонната основа, по-специално, пукнатини и нарязани дълбочини повече от 1 сантиметър, е по-добре предварително да се залепят със същия лепило. И едва след това се прилага монолитен слой от материал.
  • На трето място, независимо от това, което искате, но това решение не може да гарантира гладка и гладка повърхност на новия етаж. Ето защо е необходимо да се приложи още един слой, но в същото време да се използва изравняване от втората група - завършване.

Довършителни стъпала

Довършителни саморазливни подове

Припомнете, че стартовата композиция има в своята конструкция груби материали, които не позволяват подложката да бъде гладка и гладка. Поради това в крайното изравняване се използват компоненти на по-фино смилане. Свързвайки се с вода, те образуват хомогенна маса. Такъв материал се поставя плоска върху основата, образувайки много гладка замазка. Завършените сухи нивелиращи съединения имат по-сложен състав, тъй като те са предмет на доста стриктни изисквания, както по външен вид, така и по отношение на практическата употреба.

Ако някой вече се е занимавал със самонивелиращи се подове, тогава това е яркият представител на крайния левел. Сега разбирате как изглежда този материал и как може да се използва. Всъщност това е независим слой, който се разпростира по цялата повърхност на пода, като го изравнява хоризонтално. Между другото, такива смеси могат да се използват, ако ремонт на пода без видими големи дефекти и промени в равнината. В този случай не е нужно да използвате стартовия състав, който намалява не само времето, но и разходите за пари.



Моля, обърнете внимание! За да се подобри качествените характеристики на финалната rovnitelya, които включват якост, еластичност, устойчивост на различни механични натоварвания, производителите в сместа се добавят различни полимерни или минерални компоненти.

Всеки производител използва своята собствена технология, която се различава от използваните материали за създаване на сместа. Основата на грубото изравняване е цимент или гипс, а тук има и техните изисквания. Например, смеси от гипс не се използват в мокри помещения. И ако циментът се използва като основа, значи неговата марка е важна. Например, m600 leveler съдържа M600 цимент. Това е материал с висока якост, който издържа на достатъчно големи товари, дори и с малка дебелина на слоя.

И няколко думи за пропускливостта на водата. Съвременните производители предлагат изравняващи съставки, които включват полимерни добавки, които позволяват да се намали тази цифра. Тези смеси могат да се използват за изравняване на подове в мокри помещения.

Характеристики на изравняването на пода

Плитонит 20 кг

Бързосъхнеща смес

Какво заслужават занаятчиите, които използват саморазливни смеси?

  • Първо, техническото или качественото състояние на фондацията.
  • На второ място, вида на повърхността, която трябва да се лекува.
  • Трето, назначаването на стаята.

В първия случай основният критерий за избора на материала ще бъде сложността и цената на работата. Ако подът има малък брой дефекти и разликата в равнината е малка, тогава разходите ще са оскъдни. Между другото, лейлерите най-често се използват за изравняване на бетонни или каменни подове. С дървена конструкция е по-добре да не се включат, но производителите днес предлагат rovnitel дървени подови настилки, като алтернатива на шперплат, панели гипс влакна или OSB.

Какво трябва да се има предвид при избора на изравнително покритие?

  • Ако решите да инсталирате паркет, ламинат или паркетна плоскост като довършителни работи, тогава всички работи по изравняване на основата трябва да се извършват на най-високо ниво в съответствие с етапите на процеса. Ако е решено да се направи линолеум, тогава можете да направите с обикновен поцинковане. Но имайте предвид - ако внезапно след известно време промените плановете си, пак ще трябва да изгладите пода.
  • С помощта на груб изравняващ елемент като основен изравняващ слой не забравяйте да го инсталирате по цялата повърхност на маяка. И колкото повече тези елементи, толкова по-гладко ще получите думата. Това е особено важно, когато базата има големи разлики в равнината.
  • Още веднъж припомним, че качеството на приготвянето на сместа влияе върху резултата. И ако стартовият еквалайзер трябва да бъде донесен в солидно състояние, финалът трябва да е по-течен. Вижте инструкциите на опаковката и следвайте стъпките на готвене.
  • Хидроизолацията на пода е необходимо да се обърне специално внимание. Всеки еквалайзер - стартиране или довършване - има вода в състава му, която ще открие пукнатини, за да проникне, където не е необходимо. Ето защо, преди да приложите изравняващия материал, внимавайте за хидроизолацията на основата.

И още някои полезни съвети:

Мазилка за гипсова мазилка 30 кг

Bergauf Praktik

  1. Всеки тип еквалайзер има минимално време за разбиране. Ето защо не разреждайте голямо количество суха смес, ако не можете да я използвате през следващите 20 минути.
  2. Температурата на добавената вода не трябва да бъде по-ниска от + 5С, но не по-висока от + 20С.
  3. Потреблението на всеки нанасятел за обработка на квадратен метър от площта, която ще се запълва, е различна и зависи от дебелината на нанесения слой. Но има средна стойност - за грубо изравняване, това е 2,0-2,5 кг, а за крайно равномерно - 1,5-1,7 кг. Това изчисление е направено на дебелината на слоя, равна на 1 мм.

Смеси за изравняване на дървената основа

Днес подобни смеси се предлагат и от производителите. Как се различават от традиционните?

  • Първо, те включват два други материала. Това е грунд за проникване в дълбочина и синтетичен отвор, който се използва като подсилен скелет.
  • На второ място, такъв процес изисква наличието на дървен под без големи дефекти. По-точно, не трябва да има празнини между плочките за подова настилка, няма мухъл, няма гъбички, няма големи пукнатини, без скърцане. Това означава, че всички неприятни моменти, които придружават дървената основа, трябва да бъдат елиминирани много преди работата по изравняване на повърхността.
Опаковка Ceresita

Ceresite CN178 25 кг

След това дървеният под е смлян на няколко слоя и всеки слой е изсушен. След това армо-рамката е монтирана и фиксирана към пода. И едва след това можете да излеете разредената суха нивелираща смес.

Има няколко важни точки, свързани с тази технология. Много е важно да се закрепват всяка дъска към закъсненията. Не отделяйте винтовете за това. Колкото по-силна е връзката, толкова по-дълъг ще бъде подът в добро състояние. Отрязването на изравняващия слой най-често се свързва с некачествено закрепване на дъските към закъсненията. Препоръчва се използването на смеси, съдържащи голям брой полимерни компоненти.

Не запълвайте настилката върху дървена повърхност, ако има прах и прах. Това по всяко време ще доведе до откъсване. Ако забележите, че готовото решение е започнало да се втвърдява в резервоара, не добавяйте вода в него. По-добре се опитвайте да работите по-бързо. Обикновено, след максимум половин час, готовата смес вече не се използва и пакетираният материал се втвърдява след 3 часа. Но се препоръчва натоварването на такъв етаж в един ден, когато материалът ще получи своята реколта.

Заключение по темата

Научно-техническият прогрес позволява днес да се отклони от старите технологии за изравняване на пода. Всички експерти препоръчват да се откаже от използването на цименто-пясъчни замазки, които не гарантират качеството на изравняващия слой. Процесът на подготовка на такова решение е свързан с невъзможността точно да се проследи пропорциите на компонентите. Оттук и малки дефекти - пукнатини и вдлъбнатини.

При сухи смеси това не може да се случи. Тук е важно само правилно да се приготви сместа, като се добави вода към нея. В този случай инструкцията за приготвяне е отбелязана върху опаковката на сместа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Саморазливни подови смесиСаморазливни подови смеси
Подовете на пода е това, което е и за какво се използваПодовете на пода е това, което е и за какво се използва
От какво и как да се подготви циментово-пясъчен разтворОт какво и как да се подготви циментово-пясъчен разтвор
Как да изберем подходящата смес за подравняване на подаКак да изберем подходящата смес за подравняване на пода
Как конкретната замазка за пода се подлага на техни типове, формулировка и приложениеКак конкретната замазка за пода се подлага на техни типове, формулировка и приложение
Как да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в домаКак да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в дома
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Какво представлява саморазливната подова смес?Какво представлява саморазливната подова смес?
Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?
» » Какъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с него
© 2021 BggeHat.com