Как да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в дома

Подравняването на бетонните подови основи е процедура, която много занаятчии на дома вършат сами. С правилния подход към тази операция се извършва бързо и с гарантиран качествен резултат.

Начини на привеждане в съответствие - какво можете да направите със собствените си ръце?

Плоският под е необходим за всяка стая. Без него не е реалистично да се монтират врати, различни обзавеждане на дома, обзавеждане, линолеум, плочки, ламинат или други подови настилки. Поради тази причина нивелирането в жилищни къщи и апартаменти от бетонен под е извършено при всеки основен ремонт или с повторно планиране.

За да се постигнат необходимите параметри на шума, влагата и топлинната защита на подовата повърхност, както и да се получи солидна основа за монтаж на облицовъчни продукти, подовата настилка се обработва от:

При основен ремонт подовете се изравняват

При основен ремонт подовете се изравняват

Техниката на цимент-пясък се препоръчва за изравняване на основите в помещения с надморска височина над 50 мм. Тази техника е доста трудоемка, изискваща от изпълнителя да има определени умения. В същото време тя ви позволява да създавате една дори и наистина здрава основа във всяка стая в жилището. Настилка от пясък и цимент - идеална опция за изравняване, ако имате намерение да довършите етаж с ламинат, плочки. Основното е, че дебелината му е най-малко 30 мм.

Сухата замазка се извършва лесно от занаятчии от начинаещи. То допълнително изолира помещенията, е евтино поради достъпната цена на използваните материали и малките разходи за труд. Този вид специалисти за подово отопление се препоръчва да се използват в хола.

Самоизравняващи се смеси (в ежедневния живот, които се наричат ​​подови настилки) са идеални за извършване на работа със собствените си ръце. Те са подходящи за всички стаи, но при условие, че разликата в височината в тях не е повече от 30 мм. След това подробно описваме всяка опция за третиране и можете да изравнявате конкретен етаж без най-малката трудност. И тогава лежеше на едно ниво основен ламинат, линолеум, друга облицовка.

Цимент-пясъчна замазка - качествено изпитано качество

DSP е класическата подредба. Техниката е известна от дълго време. Необходимо е за подове с осезаеми вдлъбнатини и издутини. За запълване на основата с циментова пясъчна смес е необходимо да се определи нулевото ниво на помещението. Тази операция се извършва с помощта на нивото на водата. Имате нужда от:

  1. 1. Определете точките на стените (височина от пода - около 150 см) и ги свържете на един ред.
  2. 2. Измерете разстоянието между пода и линията на 3-6 места. Това ще ви позволи да определите допустимата височина на пода след изливане на замазката.
  3. 3. Задайте точките в долната част на стените и създайте линия от тях. Това ще покаже нивото на ръба на създадения DSP.

Важна точка! Най-голямата възможна дебелина на замазката е 70 мм (минималното, както вече казахме, е 30 мм). Планирайте запълването, за да спазите тези показатели.

Методът на изравняване с цименто-пясъчна замазка е известен дълго време

Методът на изравняване с цименто-пясъчна замазка е известен дълго време

Изравняването на бетонния под е извършено съгласно стандартната схема. Първо почистете добре основата. Измийте цялата мръсотия и парчета строителни материали, вакуумирайте повърхността. След това приложете Първи слой Контакт за бетон на пода. След изсушаване подложете основата с разтвор с хидроизолационни свойства и отново използвайте грунда.

Следващата стъпка е инсталирането на метални водачи под формата на букви Т (така наречените маяци). Те са поставени на гъста циментова смес пясък, поставен върху пода с малки слайдове, или (за предпочитане) регулируеми винтове завинтени в основата на желаната височина. Водачите задължително са подравнени по височина. За да направите това най-лесно с тънко въже (капак на капрона), издърпано между отделните винтове. Винаги поставяйте първия фар на 20 см от ъгъла на стаята. Следвайте следващите метални продукти паралелно. Разстоянието между фаровете трябва да е с 40 см по-малко от правилото (неговата дължина), което ще бъде загладено.

След това разбъркайте разтвора - пясък, цимент М-300, вода. Професионалистите се съветват да не се притесняват от покупката на отделни съставки, изборът на съотношението им. Много по-лесно и по-бързо е да купите готови DSP в най-близкия склад за сградите, допълнете необходимото количество вода (посочено върху опаковката на сместа) и разбъркайте със смесител за строителството. Тук има един важен момент. Процесът на смесване на DSP трябва да бъде интензивен и дълъг (около 1 час). В резултат на това ще получите малко размазано, но не и течно решение.



Изсипете замазката на малки порции между водачите, започвайки от далечния ъгъл на пода, и незабавно омесвате сместа с правилото.

Nuance. За да се получи силна замазка, изглаждането се извършва по протежение на маяците и по протежение на обиколката. В този случай сместа ще запълни всички съществуващи кухини и ще се окаже наистина надеждна. Няколко дни след изливането е необходимо да проверите силата на замазката, да премахнете водачите, да запълнете получените пукнатини на DSP. След това трябва редовно да навлажнявате основата с вода за 2-4 седмици. След това преминете към поставяне на избрания завършек.

Суха техника - получаваме плоски подове с минимален труд

Ако нямате специално желание да изградите кал в апартамента, забравете за DSP и обръщайте внимание на специални сухи смеси. Подравнете с помощта на бетонния етаж, който всеки майстор може да научи самостоятелно. Такива смеси не се нуждаят от вода. След използването им подът може да бъде покрит с плочки, линолеум и т.н., без да се чака за втвърдяване на замазката. Освен това можете да изравнявате етажите в отделни зони в удобно за вас време.

Сухите състави за изравняване включват глина (в много случаи се добавя разширен полистирол), пясък (кварц), специален гранулат. На върха на такава смес е необходимо да се подредят дървесни влакна или частици (също така възможно да се използва устойчива на влага гипскартон или шперплат листа). Сухата замазка обикновено се подрежда в дневни (дневни, спални). Той не само изравнява пода, но също така увеличава характеристиките за защита от топлина и шум.

Сухите смеси са по-удобни за използване от DSP

Сухите смеси са по-удобни за използване от DSP

Направете пода дори със собствените си ръце, като използвате сухи смеси е лесно:

  1. 1. Почистете основата, грундирайте я.
  2. 2. Покрийте пода с хидроизолация от полиетилен.
  3. 3. Равномерно разпределете сухия състав на филма, покрийте го с продуктите, споменати по-горе (шперплат, фибростъкло).
  4. 4. Изрежете изпъкналите части на хидроизолационния материал. Основно място.

Това е всичко. Насладете се на равномерен секс. Вярно е, че има една финес. Дървените листове върху сместа трябва да бъдат поставени от първия път. Не позволявайте на покритието да се движи върху излятия материал. Ще се положат малко усилия, за да се изпълни това условие.

Подът е мечтата на домашен майстор

Самонивелиращите се съединения са най-популярните покрития за създаване на идеално гладки подове. Най-често се използват в кухни, в бани на бази, които се планират да бъдат завършени с плочки или линолеум. Обърнете внимание! Тези изравняващи съединения са подходящи за повърхности с леки (по-малко от 30 мм) неравности. За бази с голяма разлика в кота, те не се използват.

Саморазливните решения се изработват от цимент, в който се добавят специални модифициращи компоненти в строго дефинирани пропорции. Последният придава необходимата течливост на насипните подове, увеличава тяхната здравина и експлоатационен живот. Процесът на използване на самонивелиращия състав е както следва:

  1. 1. Запечатайте всички пукнатини на пода, почистете повърхността, почистете ги с грунд.
  2. 2. Разредете сместа съгласно инструкциите на производителя. Пригответе малка част от разтвора, който трябва да се използва веднага след смесването. Буквално в 10-15 минути тя ще вземе.
  3. 3. Изсипете частта на нивелиращия разтвор върху пода и го изгладете с метална шпатула.
  4. 4. Като използвате иглена ролка, завъртете пълнежа, за да предотвратите появяването на въздушни мехурчета. След 6-24 часа (в зависимост от вида на използвания състав), основата е готова за довършване.

Сега знаете как да изравнявате бетонния под. Успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изравним пода за линолеумКак да изравним пода за линолеум
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Изравняване на пода за плочки методи и материалиИзравняване на пода за плочки методи и материали
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Ремонт на подова настилка със собствените си ръцеРемонт на подова настилка със собствените си ръце
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Колко е пода сухКолко е пода сух
Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?Суха смес за подова настилка какво трябва да знаете за този продукт?
» » Как да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в дома
© 2021 BggeHat.com