Как да изберем подходящата смес за подравняване на пода

смеси за изравняване на пода

Всеки собственик се опитва да донесе къщата си на идеал или поне в близост до него. В същото време възниква въпросът какво да правим със секса. Разбира се, дефектите му са несравними с недостатъци по стените или тавана, които веднага удрят окото. Мащабът на проблемите със секса не е веднага видим, но със сигурност ще почувствате дефекти, независимо дали са скрити или изрични. Подовият материал на пода ще ги скрие, но ако базата е неравна, тогава всички ваши разходи ще бъдат напразни. Дефекти ще се появят през първата година от експлоатацията и ще трябва да подредите етажа. По-лесно и по-удобно е да се използват смеси за подравняване на пода.

Нека да разгледаме подравняващите миксове за пода днес, които предлага пазара на строителни материали.

Домашен разтвор за замазка

Съвсем наскоро бяха използвани цименто-пясъчни разтвори за подравняване на основата, които бяха приготвени на ръка. Два компонента бяха смесени с добавяне на вода. Ако погледнете отблизо, състава на такова решение се различава от завършената фабрика до не повече от 10. Но трудността беше в правилното избиране на марки на компонентите и техните съотношения.

Какво се изисква?

  • Първо, за циментиране на пода е необходим цимент M500.
  • На второ място, чист, добре измит първи клас пясък, зърното на които не надвишава 5 милиметра по размер.
  • Трето, смесване на сместа. Тук пропорциите са важни. Най-добрият вариант е една порция цимент и три порции пясък.
  • Четвърто, технологията на смесване е важна. Първо, подгответе суха смес и след това добавете вода към нея. Такова решение трябва да е вискозно и плътно.
Смеси от различни производители

Избор на смес

Може да изглежда, че вземането на решение не е толкова трудно. Но това е само на пръв поглед. Има няколко нюанса, на които трябва да се обърне специално внимание, защото влияят върху качеството на материала. Пясъкът трябва да бъде не само чист, но и пресяван. Добавя се вода в определена сума. Ако вземете малко повече, решението "плава", а ако е малко по-малко, то ще стане дебело, което също не е много добро. Тази замазка трябва да се изсуши за около месец, като периодично се поръсва с вода. Дори и след всичко това ще се образуват вдлъбнатини и кухини на пода, които ще трябва да бъдат затворени.

Предимството на такава замазка е ниската цена. Недостатъкът е рискът от получаване на нискокачествен под. Използването на такъв еквалайзер за пода, неговата консумация може да се определи само с практически средства. Всичко зависи от качеството на компонентите, дебелината на замазката и условията за ремонт.

Смеси за суха смес

Разбъркване на сместа

Смесване на хоросан

Сухи смеси се приготвят в завода. Те точно отговарят на всички пропорции на компонентите. Разбира се, не можем да говорим за стандартното съотношение, защото всеки производител има свои собствени формули и производствена технология. Но бъдете сигурни, че качеството в този случай е ясно по-високо, отколкото при месене на разтвора със собствените си ръце. Особено трябва да се отбележи наличието на добавки, които се добавят към сухата смес. С тяхна помощ производителят се опитва да подобри качеството на материала.

Моля, обърнете внимание! На опаковката със сухи смеси са посочени указанията за тяхното производство и пропорциите за смесване с вода. Необходимо е да се обърне внимание на количеството добавена вода. Не можем да допуснем нито увеличаването, нито намаляването му. Всяко отклонение от аспекта може да доведе до нарушение на продукта.

И още една важна точка, която също е посочена в инструкцията. Смесването на сухия разтвор с вода се извършва съгласно схемата на вода в сместа, а не обратното. Излива се на малки порции, докато се разбърква добре. За това можете да използвате ръчни инструменти или електрически бормашини със специална дюза. 

Положената замазка на такъв материал обикновено изсъхва в рамките на три дни - не повече. И колкото по-малка е нейната дебелина, толкова по-бързо се изсушава. Но не забравяйте, че можете да заредите основата с най-малка дебелина в рамките на 24 часа. Много потребители задават въпрос, който се отнася до вероятността от изтегляне. Разбира се, такава вероятност съществува, но е минимална.

класификация

Висока якост, бързо втвърдяване и циментова замазка

Три вида смеси

Днес производителите предлагат две основни съединения, в които се използват различни стягащи компоненти. Те се основават на цимент или гипс. Циментовите смеси могат да се използват при всяка предвидена употреба. Но гипс - само когато няма повишена влажност. Но гипсови смеси могат да бъдат положени с дебелина до 100 милиметра, а циментът - само до 50 мм.

Има разделение и до дестинацията. Тя се определя от това, какъв вид работа по изравняване на пода ще се направи на определен етап от ремонта. Например, не можете да използвате крайния микс за основата на замазката - тя бързо ще се счупи и ще стане неизползваема. Тя е покрита с практически подравнен под.



И сега въпросът е, каква е най-добрата смес? Такъв материал обикновено се продава в опаковано състояние в многослойни хартиени торби. Обърнете внимание на това, което е написано на опаковката. Тук производителят е важен. Изберете марков производител, който е бил на пазара от дълго време и чиято репутация не е опетнена. Неговите продукти са с гарантирано качество и дори и да са скъпи, няма да го загубите. Обикновено марковите компании предлагат широка гама от продукти. И винаги обърнете внимание на целостта на пакета.

Някои полезни съвети:

Бетонни опаковки

Бетон 3000 Русе

  • Обърнете внимание на средната консумация на изравняващото вещество. Тя трябва да бъде 16 кг на 1 квадратен метър повърхност с дебелина на слоя 1 милиметър.
  • Колкото по-ниско е търсенето на вода, толкова по-бързо е втвърдяването на замазката, толкова по-силно е. Следователно необходимото количество пластификатори присъства в разтвора.
  • Всички смеси се държат по различен начин, когато са излекувани. Не се притеснявайте, защото всеки производител има собствена рецепта и производствена технология.
  • Цената на сместа за формоване и довършителни работи е различна. Последното е 30 по-скъпо. Това се дължи на компонентите с по-високо качество, които се използват при производството му. Например, горната марка цимент, или по-тънки от смилането на гипс.

Полиуретанова настилка

Циментова смес

Залива Ветонит

Полиуретанови подове се появиха на пазара не толкова отдавна и все още не са получили широка популярност сред по-голямата част от потребителите. Това е всичко за тяхната висока цена, която много хора не могат да си позволят. Но този еквалайзер не само изпълнява функцията на изравняване, но също така е отличен довършителен материал.

Ако говорим за ползите от такова покритие, както и за наложените му изисквания, следва да се отбележат следните показатели:

  • Дебелината на нанесения слой варира от 1,5 до 2,5 милиметра. По-малкото не се препоръчва, защото този слой няма да издържи натоварването. По-дебели, също не е препоръчително, защото ще бъде твърде скъпо.
  • Този етаж може да работи 24 часа след изливането.
  • Напълнете полиуретана с абсолютна сухота на помещението, защото излишната влага може да доведе до химическа реакция. Следователно процесът няма да се основава на технология, която ще доведе до влошаване на качеството.
  • Полиуретанов слой - това е покритието за покритие без шевове, чийто цветен дизайн може да бъде различен. Но може да се прилага само върху добре подготвена повърхност. Не трябва да има големи дефекти и недостатъци, отломки и прах, влага и вода.
  • По време на втвърдяване подът трябва да бъде изолиран от течения и слънчева светлина. Затова затваряйте плътно прозорците и вратите и закачете непрозрачните завеси на прозорците или лепете хартията.
  • Такова покритие осигурява широк спектър от възможности за проектиране.

Сортове самонивелиращи се подове

Опаковане на смеси

Видове насипни настилки

Под прозрачните течни подове можете да поставите снимка, модел или обемна композиция. От това, стаята ще се възползва, ще стане необичайна и изключителна. Вярно е, че дебел състав ще трябва да запълни дебел слой от материал, който ще повлияе на неговата стойност. Ние добавяме, че такъв етаж ще трае не по-малко от 50 години без проблеми. И ако изведнъж искате да го разрушите, тогава ще бъде изключително трудно да го направите.

Ето защо съвет. Използвайте такива подове в нежилищни помещения, баня, тоалетна, кухня, където не можете да промените интериора в продължение на много години.

Днес производителите предлагат два типа полиуретанови саморазливни подове - еднокомпонентни и двукомпонентни. В първия случай това е водна дисперсия на полимера. И във втория - два компонента - полимер и алкохол, които се съхраняват в различни опаковки, и преди подовото устройство са свързани. Алкохолът в този случай дава сила и твърдост на материала. Ясно е, че двукомпонентният аналог е много по-добър в неговите характеристики, но също така е по-скъп.

Инструкции за запълване на такъв под, боядисани върху опаковката, не винаги са достатъчни, особено за начинаещи майстори. Ето защо можете да се обърнете към сайта на производителя, където точно обяснява всички технологични точки. Също така опитахме внимателно да разглобим и обясним всичко и освен това Ви предлагаме да гледате видеоклипа.

И последното. Днес на пазара можете да намерите няколко вида полимерни полимерни подове, на базата на различни смоли. Това са епоксидни подове, които се използват за довършителни основи в нежилищни помещения, например в търговски центрове, барове и ресторанти. Това са метални метакрилни подове и други.

Допълнителни материали

Подова замазка

Изливане на пода

Фактът, че смесите се наричат ​​самонивертиране, изобщо не означава, че могат да заемат пространството в помещението равномерно без външна помощ. Те ще трябва да помогнат. За да направите това, имате нужда от различни инструменти - правило, шпатула, игла валяк и така нататък. Освен това, подготвеният под грундирането субстрат трябва да се обработва със специален грунд, който да го укрепи и да увеличи адхезията на повърхността.

Производителите препоръчват да се закупи грунд, пълен с насипни подове, т.е. една и съща марка. Разбира се, всеки производител се опитва да продаде повече от своите продукти, но не само това. В лабораторни условия подовите покрития се изпитват върху този спомагателен материал и под него се създават оптимални условия за сцепление.

Различни видове - различно качество

Пазарът на строителни материали предлага огромен брой сухи самонивелиращи се смеси, които се различават една от друга в качеството на резултата. Защо се случва това и защо се нуждаем от евтини аналози? Това е всичко за пластификаторите, които са най-скъпите компоненти в този продукт. И по-малко от тях материалът е по-евтин, но в същото време губи качествени показатели. Ето защо някои производители, особено местни и от Югоизточна Азия, се конкурират на пазара, търсят подобни трикове, намаляват цената и съответно качеството. По-голямата част от потребителите със среден доход от нея хапят.

Средно, сместа за изравняване на подове има срок на експлоатация до 50 години. Но можете да намерите марки на пазара, които ще послужат до 30 години, а в същото време цената им ще бъде много по-ниска.

Заключение по темата

Както можете да видите, за да изравнете пода, могат да се използват различни смеси и разтвори. Но, както показват статистическите данни, най-популярният материал днес е сухият продукт. Те са лесни за работа и по-евтини от много материали, като замазката е с много високо качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Смеси за подравняване на подаСмеси за подравняване на пода
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Какъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с негоКакъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с него
Как да се изравни дървен подКак да се изравни дървен под
Доказани рецепти, как да се отървете от скърцането на сексаДоказани рецепти, как да се отървете от скърцането на секса
Как да подредите пода под плочкатаКак да подредите пода под плочката
Как да поставите ламинат върху бетонен под подробни инструкции за подготовка на основатаКак да поставите ламинат върху бетонен под подробни инструкции за подготовка на основата
Подравнете пода с линолеум със собствените си ръцеПодравнете пода с линолеум със собствените си ръце
Три начина за подравняване на пода в апартаментТри начина за подравняване на пода в апартамент
Изравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работаИзравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работа
» » Как да изберем подходящата смес за подравняване на пода
© 2021 BggeHat.com