Три начина за подравняване на пода в апартамент

Как да се изравни етаж в апартамент

Модерните подови настилки изискват определени техники за ремонт. Такова покритие може да бъде поставено само върху една напълно плоска основа, така че въпросът как самостоятелно да се изравнява пода в апартамент е далеч от празен ход.

Има 3 начина за решаване на този проблем и всеки има своите предимства. В модерни апартаменти като основа на пода е бетонна плоча, която като правило има неравна повърхност. Такива дефекти не са бракът на строителите, а спецификата на производството на стоманобетонни продукти. Плочата се излива по такъв начин, че има само една гладка повърхност.

Строителите го полагат в изграждането на многоетажни сгради, така че гладка повърхност е част от тавана, и хълмист и неравен на - част етаж апартамента на горния етаж. Подравняването на бетонния под е много по-лесно от тавана. Оттук и този избор.

Как да изравним пода

За да се получи силна основа, подобри топло-, хидро- и шумоизолация, се използват три ремонтни технологии:

  1. Суха замазка.
  2. Наливане на цименто-пясъчна замазка.
  3. Саморазливни смеси.

Кой метод на подравняване да изберем? Отговорът на този въпрос зависи от големината на разликата във височината. Ако изобщо не е, но трябва да се отървете от пукнатини и малки дупки, използвайте саморазливни смеси. Различията във височина над 3 сантиметра се елиминират с помощта на замазка. Цялата работа може да бъде извършена самостоятелно и ние ще ви кажем как да изравнявате пода с вашите ръце, като използвате този или онзи метод.

Суха замазка

Сухият разтвор е най-простият и най-малко трудоемкият начин. За неговото приложение се използват гъвкави материали за експандирана глина и кварцов пясък или експандиран полистирол.

Преди това бетонната основа е добре почистена от отломки и импрегнирана с разтвор на грунд, който я укрепва и увеличава хидроизолационните свойства. След като грундът изсъхне, подът е покрит с дебел полиетиленов филм, който се припокрива и се залепва заедно с лепилна лента. Стените са оставени с 15-20 см свободно пространство и допълнително са залепени с амортизационна лента.

Обърнете внимание! Като маяци могат да се използват обърнати n-образни метални профили, които се използват за изграждане на гипсокартонени конструкции.

Изравняване на сместа

Полагане на суха замазка

В образуваните клетки един от изброените по-горе насипни материали се попълва и изравнява с правило, на основата на което е прикрепено нивото на сградата. На върха на насипни материали, шперплат листове, гипс влакна устойчиви на влага дъски, листове от фибростъкло или ПДЧ са подредени. Те са свързани заедно с лепило и за надеждност се закрепват с винтове.



Когато цялата работна кърпа е фиксирана по този начин, тя става много стабилна и прилича на монолит, което води до много топъл и равен под.

Ако не сте доволни от тази опция, нека поговорим за това как да подредите етажа в апартамент по различен начин.

Цимент-пясъчна замазка

Повечето потребители избират традиционния вариант, давайки доста стабилна основа. Слоят от цименто-пясъчна замазка не трябва да надвишава 3 см. В противен случай силата на основата намалява няколко пъти.

Технологията за полагане се състои от следните етапи:

Изравняваща замазка

Бетонна замазка от фарове

  1. Повърхността на пода се почиства, старата повърхност се отстранява, боклукът се отстранява и основата се грундира.
  2. С помощта на конструктивното ниво се инсталират маяци - профили с форма на Т, които са прикрепени към плътно решение на разстояние една от друга повече от дължината на правилото. Решението, на което са прикрепени маяците, трябва да бъде позволено да замръзне, в противен случай те ще се движат в хода на работата и всички усилия няма да стигнат до нищо.
  3. Готовият разтвор се излива на пода между два маяка в най-отдалечения ъгъл на стаята. Работейки в банята, трябва да започнете от купата. Решението е равномерно разпределено, като се използва дълго правило. Те трябва да работят не само по протежение на маяците, но и да се движат около кръга. След това решението ще запълни всички кухини.
  4. Как да подготвим решение, разказва видео. След като го разгледахте, ще разберете какви материали да използвате, в каква степен да ги смесвате и какви обеми да се подготвите за еднократно изливане.
  5. За да се изпълняват изброените операции и да се изравнява самият под, не е трудно, много по-трудно е да се изсъхне подходящо циментовият пясък. Важно е на втория ден повърхността да се обработва с влажна ролка, след което да се повтаря тази операция на следващия ден. Не забравяйте да проверите замазката. Ако е възможно да вървите по него, отстранете маяците и образуваните кухини се избърсват с прясно приготвен разтвор. Повърхността на пода покрита с пластмасова обвивка и на всеки 2 дни, навлажнена с вода. Така че етажът се поддържа за две седмици, а по-добре от месец. И едва тогава завършва довършването.

Самонивелиращи се съединения

Бързо съединител

Саморазливна смес за пълнене

Горният метод отнема доста време, така че производителите предлагат нов продукт, който няма такива недостатъци. Днес изравняването на бетонния под може да се извърши за кратко време. В продажба има специални смеси, които ви позволяват да монтирате горното покритие след 12 часа след замазката. Вярно е, че след две седмици напълно придобива пълните си характеристики.

Използвайте тези смеси може да бъде само ако разликата в надморската височина не надвишава три сантиметра. Торбичките са подробни инструкции, от които се нуждаете за навигация по време на работа. Силата на покритието зависи до голяма степен от пълнителите. В продажба има смеси, където се използват естествени съставки - те се използват за работа в жилищни помещения.

Съставите, в които има полимери или кварцов пясък, се препоръчва да се използват в кухнята. Те са в състояние да издържат на високи механични натоварвания, поради което са по-трайни.

Технологията на тяхното приложение е, както следва:

Разгъване и подравняване

Разпределение на разтвора

  1. Повърхността на пода се изчиства и се ремонтират най-дълбоките пукнатини. Те се пълнят с приготвения разтвор и се сушат. Бетонната основа е предварително грундирана.
  2. След като грундът е напълно сух, сместа се приготвя съгласно инструкциите, след което се излива върху повърхността и се разпределя чрез метална шпатула, закрепена върху дълга дръжка.
  3. След това подложката за пълнене се пробива с шпатула на иглата, за да изтласка въздушните мехурчета.

Обобщение по темата

Описахме основните технологии и разяснихме подробно как да изравним пода на бетон. Специалистите препоръчват използването на суха замазка, при която се изисква допълнителна топло- и звукоизолация. Цимент-пясъчна замазка - традиционен вариант, но качеството на работа зависи от внимателното съответствие с всички етапи на полагане.

Самонивелиращите се смеси са идеални за стаи с ниски тавани, но имат много недостатъци. Първо, това е висока цена. На второ място, епоксидни смеси се страхуват от ниски температури, така че те не могат да бъдат използвани за ремонт на неотопляеми помещения. След като сте преценили всички препоръки, можете да направите правилния избор и да ремонтирате качествено етажа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на подови настилкиРемонт на подови настилки
Каква е подготовката на пода за балатумКаква е подготовката на пода за балатум
Как да изравним конкретен подКак да изравним конкретен под
Подравнете пода с линолеум със собствените си ръцеПодравнете пода с линолеум със собствените си ръце
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Изравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работаИзравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работа
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
Как да изравняваме бетонния под по различни начиниКак да изравняваме бетонния под по различни начини
Стенни стоманобетонни панелиСтенни стоманобетонни панели
Саморазливни подови смеси за подовеСаморазливни подови смеси за подове
» » Три начина за подравняване на пода в апартамент
© 2021 BggeHat.com