Как да подредите пода под плочката

Всички големи ремонти започват с изравняване на пода и стените, защото в руските апартаменти, особено на вторичния пазар на недвижими имоти, неравномерните повърхности са, за съжаление, често срещано явление. Особено важно е да подготвите перфектния под, преди да поставите плочките: плочки или гранит, - в баните, баните, кухните и коридорите. Често за това е необходимо напълно да се демонтират старите покрития и замазки.

Как да подредите пода под плочката

Как да подредите пода под плочката

Бетонна замазка или саморазливна смес?

Най-евтиният начин да се направи нивото на пода е да се произвежда повторно бетонна замазка. Сместа за строителство може да се приготви независимо от пясъка, цимента и водата. Добавки като стъкло или вар увеличават здравината на конструкцията. Освен това има готови сухи смеси за различни цели, които са достатъчно разредени с вода в правилните пропорции и незабавно продължават с инсталацията. Бетонната замазка е незаменима, ако искате да изравнявате повърхността с голям наклон, ями и мехури.

Въпреки това отнема от една до три седмици, за да изсъхне напълно бетона. Освен това, когато избирате този метод за подови замазки, ще трябва да се грижите за хидроизолацията и последващото смилане на повърхността.

Съвременното развитие ви позволява да намалите времето за изсъхване на покритието до три до четири дни и също така да ви спести от ненужните караници и допълнителното време, необходимо за изработване на пода. Тази възможност се осигурява от саморазливни смеси. Това е специален полимерен състав, лесно се разпределя върху повърхността, бързо се втвърдява и осигурява идеална адхезия към монолита.

Смесите са разделени на три категории:

  • груби преработващи съединения, които се нанасят до 2 cm в слой, за да се отърват от дефекти в покритието, наклона и "вълните" на пода;
  • Завършва покритията, които не се отличават с висока якост и следователно се нанасят от тънък слой за най-добър ефект - идеално гладка и гладка повърхност;
  • Специални смеси за елиминиране на съществени дефекти: големи пукнатини, гола армировка. Такива съединения придават огромна сила и висока адхезия.

Самонивелиращите се съединения се продават в опаковки от 20 и 25 кг. За да увеличите 1 м² на сантиметър, ще ви трябва една такава торба. По този начин можете да изчислите приблизително колко материал ви е необходим за ремонт. По-подробна информация е посочена от производителя на опаковката, така че не трябва да бъдете мързеливи, за да го проучите преди да започнете ремонта.

Редът на работа

Редът на работа

Редът на работа

За да се извърши строителни и ремонтни дейности, ще се наложи ниво, капацитетът за приготвяне на замазката тренировка с гребло и възможност за задаване на ниска скорост, мерителна чашка или домакински везни подходящи шпатули (най-добре отговарят на широка шпатула дълго 30 см дръжка), метална решетка за армировка , суха смес в точното количество.

Не е излишно да купувате иглени ролки: това ще ви позволи да се отървете от въздушните мехурчета, които намаляват силата на бъдещия дизайн. Също така специални игловидни ходила няма да се намесват, което ще ви позволи да се движите из стаята, без да носите строителни боклуци.

Не е излишно да купувате иглена ролка

Не е излишно да купувате иглена ролка

Подготвителни работи за подравняване на пода

За да започнете, трябва да подготвите стая за ремонт: да вземете мебели, да разглобявате водопроводни инсталации. Също така трябва да се проветри помещението предварително, тъй като в процеса на строителните работи няма да имате такава възможност: ако не трябва да се допускат подравняването на пода в никакъв случай чернови, висока влажност и капка температура под + 5 ° C. След намотаване, затворете прозорците и окачете мокър лист на вратата, така че прахът да не се разпространява в целия апартамент.

За да сте сигурни, че новата настилка е възможно най-трайна и надеждна, важно е да отделите време за почистване. Отстранете всичко, което може да повлияе на подовата замазка: прах, остатъци, остатъци от предишното покритие, петна от бои и масла. Като пренебрегвате тази стъпка, рискувате да направите новия етаж неравноден на стария етаж. Как трябва да работите с прахосмукачка и да обърнете специално внимание на ъглите на стаята.

Почистване преди подравняване на пода

Почистване преди подравняване на пода

Ако монолитна основа са чипове, пукнатини, кухини, дупки или други дефекти преди започване на работа те трябва да zashpatlevat, след което премахнете излишната шпакловка суха шкурка.

Закрепване на пукнатини в бетона

Закрепване на пукнатини в бетона

Подходящ замазка лесно се намира във всеки строителен цех. В идеалния случай е желателно да се приготви и приложи смес от праймери, наричана също "грунд". Той действа като основа и импрегнира, а също подобрява адхезията към изравняващото съединение. Благодарение на състава на специалния грунд, разтворът за изравняване ще изсъхне по-бързо и по-равномерно. Разпръснете я равномерно с широка шпатула и оставете да изсъхне. Не позволявайте образуването на локви, разпръсквайки гъста маса на пода навреме.

След като стаята бъде почистена и дефектите са внимателно замърсени, можете да започнете да измервате. Най-добре е да се използва ниво лазер: Това устройство проекти котите по периметъра на стаята, така че не е нужно да прекарват дълги изчисления и обхождане на пода с ролетка. Просто инсталирайте на устройството до най-високата точка в стаята, а след това завийте винтовете на пода в правилната височина на стъпки от 20-30 см и вратовръзка въже между нормалната винаги да видите нулата.

Нивелиране на стените

Нивелиране на стените

При липса на лазерно ниво е подходящ и по-малко технологичен воден знак, но в този случай е желателно да се закупи дълъг метър, най-малко 1 метър.

Ако искате да направите пода силен, не забравяйте да поставите метална решетка. Той се поставя на пода и се припокрива, а парчетата се свързват заедно с жица. Мрежата е необходима, когато трябва да увеличите нивото с повече от 2 см. Укрепва адхезията между монолита и бъдещото подово покритие. За да коригирате малки дефекти, можете да го направите без него.

Подпокриване на пода за плочки

Когато цялата подготвителна работа е приключила, можете да продължите направо за изравняване на пода. Подгответе смес за саморазливане съгласно указанията на опаковката. За най-добри резултати наблюдавайте внимателно пропорциите, указани от производителя. Твърде много течна смес ще изсъхне по-дълго и няма да осигури необходимата сила. Ако, от друга страна, водата ще бъде по-малко, отколкото е необходимо, всички работи по изравняване на пода под плочки ще дойде до нищо: сместа ще образуват бучки, и на повърхността ще трябва да изравни отново.

За да смесите напълно състава, използвайте миксер и тренировка с ниска скорост или с бетонов смесител, ако имате възможност. Не е желателно да се приготвя цялата смес наведнъж, тъй като се втвърдява доста бързо. По-добре е да се смесват на малки порции - един или два реда.

Получената смес трябва да се разстила по пода, като се започне от далечната стена успоредно и постепенно се придвижва към вратата. Разбъркайте разтвора със шпатула и след това го завъртете с игла, за да предотвратите образуването на въздушни мехурчета вътре в състава.

Подпокриване на пода за плочки

Подпокриване на пода за плочки

Обърнете внимание, че сместа започва да се поставя в рамките на 10-20 минути след изливането, затова бъдете умни и не се разсейвайте от работа. Също така е препоръчително да не покривате цялата стая с разтвора наведнъж, но постепенно да я разпределяте по-добре, за да изгладите равновесие и да създадете равен под. Разбира се, можете да работите по двойки или да наемете екип от специалисти, които ще изпълняват всичко, от което се нуждаете, много по-бързо.

Ако работите самостоятелно, опитайте да излеете нова лента, преди предишната да изсъхне, така че повърхността да е гладка и безпроблемна. Също така можете да опитате да излеете лентите на еквалайзера с вдлъбнатини. Тъй като сместа е замъглена, пропуските се запълват с излишъци и няма да има шевове на пода.

Самонивелиращи се течности

Самонивелиращи се течности

Съставът трябва да се нанася със слой от 5 до 20 mm, така че получената повърхност да е достатъчно здрава и бързо да изсъхне. Ако се използва по-тънък слой, подът ще бъде крехък и ненадежден, а големи обеми разтвор ще продължат ремонта за неопределен период от време, тъй като съставът ще се втвърди твърде дълго и неравномерно. По време на процеса, не забравяйте да проверите нивото, за да избегнете отклонение от нулевата точка.

След прилагане на сместа се втвърдява в рамките на един ден и напълно суха в продължение на 3-4 дни, при условие, че не са нарушили температурата в стаята. По-подробна информация за свойствата на състава се посочва от производителя на опаковката. Когато самоизравняващото се вещество изсъхне, можете да продължите с облицовката на пода.

Видео - Как да подредите пода под плочката

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Полагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работаПолагане на подова замазка с разширена глина Предимства и правила на работа
Как да изравняваме бетонния под по различни начиниКак да изравняваме бетонния под по различни начини
Как да направите бетонна подова замазка правилноКак да направите бетонна подова замазка правилно
Разширена глинена замазкаРазширена глинена замазка
Бетон m300Бетон m300
Саморазливни подови смеси за подовеСаморазливни подови смеси за подове
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
» » Как да подредите пода под плочката
© 2021 BggeHat.com