Фарове за подравняване на пода

Фарове за подравняване на пода

Преди полагането на довършителния под, подът трябва да бъде изравнен. За това обикновено се използва замазка. Ако няма толкова много дефекти в основата, а самата равнина има най-ниската разлика в коефициента на височината, тогава този процес не е толкова сложен. В противен случай отнема много време, за да маневрирате, за да подредите пода максимално. За да се улесни тази операция, капитаните използват така наречените маяци, за да изравнят пода. Какво е това и как трябва да бъдат лекувани?

Първо, нека дефинираме целта на маяците. Това са специални предмети, които могат да бъдат изработени от различни материали. Те се монтират в цялата площ на пода в определено разстояние един от друг. Основното условие е да се поставят маяците в една хоризонтална равнина. Ако разгледаме чисто структурния компонент на маяка, това е линейна, равна и здрава конструкция, чиято дъска над горния ръб ще бъде излята или монтирана. Необходимо е незабавно да се уточни, че замазката е затегнато, така че за всеки вид се избира определен маяк. Нека да разгледаме видовете връзки и да избираме подравняващите елементи за тях.

Фарове за полусухи, цимент-пясъчни и бетонни замазки

Този вид замазки принадлежи към категорията "желе". Те са направени на базата на цимент (рядко гипс), поради което имат висок индекс на якост. Те се използват универсално, защото имат отлични характеристики.

Процесът на инсталиране (изливане) е сравнително прост и можете да използвате самостоятелно приготвени разтвори или готови сухи смеси. Какъв вид маяци се използват в този процес?

Гипсокартонен профил 27 × 28 милиметра в разтвор

Това е най-лесният начин за създаване на маяци. За него се използва традиционен метален водач, който се използва за изграждането на рамка под гипсокартон.

Защо той?

  • Първо, той е здрав продукт, изработен от галванизиран метал.
  • На второ място, произведеният във фабриката елемент има много точни размери.
  • Трето, прикрепването му към пода може да се извърши с различни закрепващи материали. Например циментов или гипсов хоросан, самобръчкови винтове с дървени подпори, изстискване между тухли. Оптималният и лесен вариант е решение за гипс, което поддържа профил добре и бързо замръзва.

Моля, обърнете внимание! Ако се използва циментов разтвор за фиксиране на профила, тогава се препоръчва да се използва циментова вар, а не цимент-пясък. Последният изсъхва дълго и ще трябва да изчака 2-3 дни, за да продължи работата по изравняване на пода.

Освен това този тип закрепване включва използването на други видове изравняващи елементи. Например, вместо профили, можете да инсталирате конвенционални метални тръби, ъгъл или друг профил. В този случай тръбите могат да бъдат отстранени след изсъхване на замазката и да се използват по предназначение или за други цели.

Профил на самонарезни винтове

Подравняване на бетонния под с маяци от профила

Подравняване на пода - основни технологии

Тази опция вече е посочена, но е необходимо тя да бъде разделена на отделна група, тъй като това е напълно различен подход към процеса на инсталиране на маяци. Същността на инсталирането на този елемент е, че първо място, където ще бъдат инсталирани маяци за бетонния под. След това върху линиите, маркирани на пода, е необходимо да се подредят точките за закрепване - обикновено на разстояние от 20-30 сантиметра един от друг.

На определените места се пробиват дупки (имате нужда от puncher), където се вкарват дървени клечки. Обърнете внимание на размера на дървените елементи - напречно сечение от 1.5х1.5 см, дълбочината на възникване - до 15 сантиметра. Тези размери са ключът към фиксирането на качеството. Но имайте предвид и друго измерение, което се отнася до самобръчкови винтове. Тяхната дължина трябва да бъде най-малко 9.1 сантиметра.

Какви са предимствата на този метод? С помощта на винтове можете да регулирате нивото на маяк - завъртете и развийте винтовете, повдигнете или спуснете единия или другия край на профила. Още едно нещо, което се отнася до процеса на изравняване. На първо място, двата края на фара са изложени, а останалата част от тях.

Комбинирана опция

Този метод рядко се използва, но трябва да се каже, защото съществува и се прилага. Тук всичко е толкова просто, колкото в първите два случая.

През цялата дължина на фара в пода на разстояние един метър един от друг дупки са пробити за инсталиране на дървени клинове или пластмасови дюбели. Тя е за тях ще бъдат разположени samorezy. Между тези крепежни елементи профилът е фиксиран към разтвора точно в средата. Моля, обърнете внимание, че закрепващият хоросан трябва да се постави над монтажа на самонарязващи се винтове. След това правилото или пръчката се използва, за да подрежете профила до желаното ниво.

Дървени барове

Подравняване на пода

Дървени барове - маяци

Докато на пазара на сградите не се появиха метални профили, майсторите използваха обикновени дървени решетки с дебелина 30 мм като елементи, на които бяха подравнени подовете. Проблеми с такива маяци не възникват, защото преди да се използват по предназначение, баровете се напояват във вода.

Това се постига с факта, че разтворът за изравняване на пода не се отказва от влагата си. И това, съответно, повлия на качеството на повърхността на гениталната основа.

Фарове от разтвор

Това вероятно е най-лесният начин, при който не се използват метални или дървени профили и прътове. Как се провежда?

На първо място, около противоположните стени в пода са пробити дупки, в които се вкарват пластмасови дюбели. В тях се завинтват винтове. Между тях се затяга здрава резба, която първо трябва да бъде поставена хоризонтално. Много е лесно да направите това, ако използвате нивото на сградата.

Но сега се нуждаете от циментово-варова мазилка, която е разположена по протежение на конеца. Поставете тя трябва да бъде под формата на стена и, докато се суши, принципите да се ходи по горния си край, подравняване по конец. Това е вашият фар за подово покритие.



Докато се изсуши, изграждате други фарове. Най-интересното в тази версия е, че такъв елемент за привеждане в съответствие не е необходимо да бъде демонтиран - той ще остане в тялото на замазката.

Фар за полусух замазка

Честно казано, вероятно е невъзможно този метод на привеждане в съответствие да бъде наречен "маяк", защото, на първо място, той използва полусух замазка. И второ, като такова няма никакви маяци в този процес. Специално инсталираните елементи, които трябва да бъдат подравнени, са:. Но дали те са маяци е спорен въпрос. Съдия за себе си.

Този метод се използва в малки помещения. Във всеки ъгъл на стаята се излива плъзгач от разтвора и тези плъзгачи се излагат един на друг в една и съща хоризонтална равнина. Когато всичко е сухо, можете да заспите с полусух замазка и правилото да дърпате натрупания материал. Отбележете, че разстоянието между стените и, съответно, между слайдовете не трябва да бъде по-голямо от дължината на правилото.

Маси за насипни подове

Самонивелиращи се съединения

Как да подредите пода за ламинат

Саморазливните подове днес се използват все по-често, за да се създаде напълно еднаква и солидна основа. Вярно е, че трябва да отдадем почит не само на високото качество на този еквалайзер, но и на цената му.

За съжаление все още не е достъпна за всички, но низходящата тенденция все още е очевидна, защото силната конкуренция на пазара насърчава производителите да предприемат някои мерки. Изглежда, че самонивелиращите се подове трябва да се разпространят и да формират равномерна повърхност, но в действителност не е така. Ето защо тук са необходими фарове.

Бял маяци

Това е доста интересен дизайн, подобен на статив, в центъра на който е монтиран щифт - оттук и името на продукта. Щифтът се придвижва вертикално по протежение на резбата. Тоест може да бъде завинтено (свалено) или усукано (повдигнато). В горния край на шарнира е хоризонтална платформа - точно по кое изравняване се получава. Как става всичко това?

Такива маяци са инсталирани по няколко направляващи линии, успоредни на стените. Тогава на два съседни щифта се поставя правило с ниво. Като повдигате или спускате всеки щифт, задайте нивото, определено от правилото. Долният ръб на щифта и ще показва височината на пълнене на основата чрез напълване на подовете. Важно е всичко да е правилно, т.е. всеки елемент между всички останали елементи. Един нюанс е, че разстоянието между стативите е 1 метър.

Самонарезни винтове, монтирани на пода

Този метод е по-лесен, тъй като няма нужда да се използват някои сложни устройства. За него ще се нуждаете само от самобръчкови винтове. Завийте ги в основата на разстояние един метър една от друга по линиите, разположени един метър един от друг.

Чрез завъртане или завъртане на винтовете, можете да постигнете, че те ще образуват една хоризонтална равнина. За улесняване на контрола на нивото е възможно да се разтегли пробитата лента между такива маяци. На всичко това - можете да излеете подове.

Обърнете внимание! След като напълненият под беше напълнен и подравнен с фаровете, трябва незабавно да развиете всички винтове.

Машини за сухи връзки

Профил за местоположение

Използвайки правилото, разпространяваме разширената глина

Сухата замазка се отнася до пълненето на свободно изравняващ материал, например, експандирана глина, която обикновено се използва като нагревател. Трудно е да се запълни глинестата структура в една хоризонтална равнина, поради което фаровете в този случай са просто необходими.

Какви са техните изисквания? Основното и единствено нещо е високата якост на елемента, така че маякът да не се огъва. В допълнение, размерът на профила трябва да съответства на дебелината на нивелиращия слой.

Метален U-образен профил

Използването на този продукт не винаги е, тъй като не отговаря на изискванията, които се налагат върху силните характеристики на тези елементи. Но като вариант съществува. За това обаче ще трябва да използвате допълнителни материали.

Въпросът за това как да се определят маяците на пода е важно. Има два начина:

  • С помощта на закрепващ разтвор.
  • С помощта на дървени опори и самобръчкови винтове.

Таван профил 60 × 27 милиметра

Това е по-мощен продукт, който може да издържи доста големи товари. Но дори и при такива здрави характеристики, експертите препоръчват по-честото му инсталиране. Най-добрият вариант - на всеки 3 метра за 7-8 броя. Методите за фиксиране са еднакви, но тук можете да използвате инсталацията на самобръчкови винтове без дървени опори.

И още нещо, което докосва сухата замазка. Понастоящем този термин означава и инсталирането на листове от гипсокартон. Някой може да мисли, че гипсовите плоскости са инсталирани съгласно други закони. Нищо подобно - всички едно и също сигнали, всички същите технологии без никакви промени.

Дървени ламели

Полагане на суха замазка върху експандирана глина

Топлоизолация на пода с експандирана глина

За дървените барове и ламели, споменати по-горе. Какво може да се добави към това? Те изпълняват същата функция както металните профили, които се побират под формата на рамка или щайга. Излагането на дървени еквалайзери не е толкова трудно и методите са еднакви. Важно е само преди инсталацията да бъдат третирани с антисептично решение и такива маяци ще продължат няколко десетилетия.

И все пак въпросът за това как да инсталирате маяци на пода (т. Е. Дървени ленти) е загрижен за мнозина днес. Това може да се направи, например, самонарезни винтове. Ако замазката ще има достатъчно голяма дебелина, тогава под всяка шина ще бъде монтирана дървена дъска. Ако дебелината на слоя е малка, закрепването се извършва чрез самонарезни винтове.

Заключение по темата

Както можете да видите, маяците за изравняване на пода са от голямо значение за процесите, при които се подготвят подовите настилки. Не се взема предвид тяхната цел и приложението им е голяма грешка, която оказва влияние върху качеството на базата. И това, на свой ред, ще се отрази на качеството на поставения слой покритие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете на пода е това, което е и за какво се използваПодовете на пода е това, което е и за какво се използва
Подравняване на бетонния под със собствените си ръцеПодравняване на бетонния под със собствените си ръце
Попълване на пода със собствени ръцеПопълване на пода със собствени ръце
Фарове за подравняване на подаФарове за подравняване на пода
Подравняването на стените на маяците създава идеална повърхност на стенатаПодравняването на стените на маяците създава идеална повърхност на стената
Подготвяме подовата настилка за ламинат трябва да е плоскаПодготвяме подовата настилка за ламинат трябва да е плоска
Етаж подравняване на балкона със собствените си ръцеЕтаж подравняване на балкона със собствените си ръце
Как правилно се прави подова настилка?Как правилно се прави подова настилка?
Подравнете пода с линолеум със собствените си ръцеПодравнете пода с линолеум със собствените си ръце
Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладкаМонтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка
» » Фарове за подравняване на пода
© 2021 BggeHat.com